Tizen på smartwatches fører over Android Wear

Tizen fra Samsung klarer sig godt i konkurrencen mod Android Wear og WatchOS.

Screenshot fra Gear S3 (Foto: MereMobil.dk)

Screenshot fra Gear S3 der er baseret på Tizen (Foto: MereMobil.dk)

Samsung udviklede Tizen i 2012 med henblik på, at det skulle være et open source OS, der skulle konkurrere med Android og andre spillere på markedet. Det ser ud til, at den vision så småt er ved at blive realiseret. Tizen bliver nu brugt i flere Samsung produkter, alt fra smartwatches til køleskabe.

Det sydkoreanske elektronikfirma udgav ganske vist et Android Wear-baseret smartwatch for tre år siden, men dette blev aldrig  en succes. Siden da har Samsung derfor skiftet sit fokus til Tizen-baserede smartwatches, et træk man kan formode Samsung har tænkt sig at bygge videre på fremadrettet.

Ifølge de seneste data fra Tizen-eksperter, overgik Tizen også Android Wear, og er nu det næststørste smartwatch-OS i verden, fra og med første kvartal 2017. Som du kan se nedenfor fører watch-OS (Apple Watch) stadigvæk med 57 procent, men Tizen har snævert overhalet Android Wear med 1 procent.

Det skriver Androidauthority.com.

Flere artikler om Tizen

Mangler Google fleksibilitet?

Det er derfor heller ingen hemmelighed, at folkene bag Android Wear er blevet en smule foruroligede over den manglende interesse, hvilket kan skyldes Googles manglende fleksibilitet, hvad angår Android Wear. Derudover blev Android Wear 2.0 forsinket flere gange, hvilket fik flere forbrugere til at sætte spørgsmål ved Googles engagement.

Tizens største ulempe er manglende apps. Dette har Samsung forsøgt at kompensere med smukt designede gadgets og nyskabende teknologi, en tilgang der ser ud til at fungere indtil videre.

På baggrund af denne udvikling, skal du derfor heller ikke blive overrasket hvis dit næste smartwatch bliver Tizen-baseret.
Det forventes dog, at Apples watchOS vil fortsætte med at lede markedsandelen noget tid endnu, men i betragtning af Samsungs beslutsomhed og taktiske fremfærd, kan de muligvis blive vippet af pinden.

Samsung Gear S3, som vi på MereMobil.dk har været rigtigt glade for, kører også på Tizen.

TEST: Læs vores vurdering af Samsung Gear S3

Mere til historien

At Tizen er “open source” er en fordel i sig selv. Det er en vogn som flere teknologigiganter gerne må hoppe med på, hvis det står til mig. Dette kan give kollektive løsninger og måske give forbrugere bedre indblik i teknologien.

OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Udfordrer Samsung på batteritid – mød OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 imponerer på batteritiden, der sætter Samsung Galaxy Watch og Apple Watch til vægs.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy Watch FE

Det tyder på, at Samsung er på vej med en Fan Edition af deres populære smartwatch, Galaxy Watch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram