Populært indie spil er blevet gratis

KORT NYT: Unik tekstbaseret spil er blevet gratis i et forsøg på at tjene flere penge til udviklerne.

A Dark Room, sort

A Dark Room, tekstbaseret RPG (foto Android Play Store)

Android udviklere kan teste deres prisstrategi og lave tilbud efter Android har ændret politik på dette område. Android lavede en række ændringer til Play Store, som optakt til Game Developer Conference i vinter.

Dette skal ske, for at gøre mindre spil attraktive. Derfor har indie-spil udvikleren Amir Rajan, gjordt hans ellers populære spil, A Dark Room gratis. Det er et tekstbaseret rollespil, som dermed kræver en del fantasi, da der ikke er noget grafik.

Algoritmen for hvordan apps og spil bliver vist i Google Play blev derfor også ændret fra at være mest downloadede til mest engagerede brugere. Samtidig vil Android satse lidt mere på redaktionelt indhold, hvor nogle spil bliver håndplukket og hevet frem. Disse spil kan derfor findes højere oppe end normalt i de respektive spilkategorier.

 - Google Play Store fylder 5 år i dag

Google testede pristilbuddene før spiludviklingskonferencen i San Fransisco, og her oplevede udviklerne stigninger på mellem 3 og 20 gange højere downloads. At lave tilbud på sine spil er altså godt for dels interessen, men også den reelle omsætning.

Du kan derfor hente A Dark Room gratis på Google Play i denne uge.

Mere til historien

Androids største problem er dog stadig, at udviklerne i høj grad tjener mere ved at udvikle til Apples iOS platform. Det til trods for at langt de fleste smartphones der bliver købt verden over er Androids.

Læs også:
Google Play omsætter stadig langt mindre end App Store

Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google og Apples app-model smadres

Ny lovgivning rettet mod Google og Apples appbutikker kan fuldstændigt trække tæppet væk under forretningsmodellen, hvis den nye lov breder sig.

(mere…)
Google Play Store vil fokusere mere på sikkerhed

Google har annonceret en kommende Safety Section, som skal sikre brugerne mere sikkerhed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram