Populært indie spil er blevet gratis

1

KORT NYT: Unik tekstbaseret spil er blevet gratis i et forsøg på at tjene flere penge til udviklerne.

A Dark Room, sort
A Dark Room, tekstbaseret RPG (foto Android Play Store)

Android udviklere kan teste deres prisstrategi og lave tilbud efter Android har ændret politik på dette område. Android lavede en række ændringer til Play Store, som optakt til Game Developer Conference i vinter.

Dette skal ske, for at gøre mindre spil attraktive. Derfor har indie-spil udvikleren Amir Rajan, gjordt hans ellers populære spil, A Dark Room gratis. Det er et tekstbaseret rollespil, som dermed kræver en del fantasi, da der ikke er noget grafik.

Algoritmen for hvordan apps og spil bliver vist i Google Play blev derfor også ændret fra at være mest downloadede til mest engagerede brugere. Samtidig vil Android satse lidt mere på redaktionelt indhold, hvor nogle spil bliver håndplukket og hevet frem. Disse spil kan derfor findes højere oppe end normalt i de respektive spilkategorier.

 – Google Play Store fylder 5 år i dag

Google testede pristilbuddene før spiludviklingskonferencen i San Fransisco, og her oplevede udviklerne stigninger på mellem 3 og 20 gange højere downloads. At lave tilbud på sine spil er altså godt for dels interessen, men også den reelle omsætning.

Du kan derfor hente A Dark Room gratis på Google Play i denne uge.

Mere til historien

Androids største problem er dog stadig, at udviklerne i høj grad tjener mere ved at udvikle til Apples iOS platform. Det til trods for at langt de fleste smartphones der bliver købt verden over er Androids.

Læs også:
– Google Play omsætter stadig langt mindre end App Store

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer