Derfor er 4G vigtigt på lavpris-telefoner

I nærmeste fremtid kan man også bruge 4G LTE og VoLTE på billige lavpris mobiltelefoner. Et marked som Indien er den store driver for denne udvikling.

Udover enkelte modeller til primært det østasiatiske eller amerikanske marked, så har 4G LTE næsten været en eksklusiv funktion på smartphones, mens almindelige mobiltelefoner nærmest udelukkende har benyttet 2G eller 3G.

Dette ændrer sig nu. Qualcomm har lanceret deres 205 Mobile Platform. Den nye platform bliver ikke brandet med Snapdragon navnet, men kommer stadigvæk til at indeholde mange avancerede features. Det skriver Qualcomm i en pressemeddelelse.

Den nye platform vil danne grundlag for Qualcomm 205 SoC (system-on-chip), der blandt andet vil inkludere følgende features:

Qualcomm 205 platform

Qualcomm 205 platform

 • LTE Cat 4 modem 150 Mbit/s download / 50 Mbit/s upload
 • Understøtter 4G, 3G og 2G netværk
 • Understøtter Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, ANT+ og FM radio
 • VoWifi (Wifi calling)
 • Dual Core CPU på 1.1 GHz
 • Qualcomm® Adreno™ GPU
 • 3 megapixel bagkamera, 0.3MP selfie kamera
 • VGA skærm på 480p med 60 billeder per sekund
 • HD Video streaming
 • Understøtter Linux baserede operativsystemer
 • Understøtter dual SIM

Qualcomm 205 SoC kommer på markedet i andet kvartal 2017.

– BAGGRUND: Hvad er VoLTE?

Indien rykker

Men hvorfor er 4G til almindelige telefoner overhovedet noget at beskæftige sig med? Fordi der findes store markeder, som slet ikke ligner det vesteuropæiske.

Den nye platform kommer som kaldet til slaget om Indien. Selvom platformen sikkert også finder vej til Europa, så er det nemlig i andre dele af verden, såsom Latinamerika og Indien, at platformen for alvor forventes at blive populær.

Specielt Indien kan blive et stort marked, da Indien oplever en befolkningseksplosion. Det indiske mobilmarked var indtil sidste efterår håbløst bagefter resten af verden. Indtil 2016 var det indiske marked primært drevet af tale og sms, hvilket også betyder, at store dele af befolkningen stadigvæk benytter 2G telefoner eller billige 3G telefoner.

Dette ændrede sig dog sidste år, hvor mobilselskabet Reliance Jio med 20 milliarder dollars i ryggen fra Indiens rigeste mand, på rekordtid byggede verdens største 4G LTE mobilnetværk, som med udgangen af 2017 dækker 90 procent af den indiske befolkning.

Med et månedlig abonnement på cirka 32 danske kroner får Reliance Jios kunder 1 GB data om dagen, fri sms og fri tale. Reliance Jio har på et halvt år fået mere end 100 millioner kunder. Der er kun ét problem, og det er, at Reliance Jois netværk er et rent 4G LTE netværk, og hvis inderne skal kunne bruge tale over netværket, så skal deres telefon understøtte Voice over LTE (VoLTE).

VoLTE findes mest på, efter indiske forhold, relativt dyre smartphones, så nu skriger det indiske marked på bilige 4G LTE telefoner med VoLTE.

Netop her kommer Qualcomms nye 205 Mobile Platform ind i billedet, da denne platform netop kan bruges til at slukke Indernes tørst efter billige 4G LTE / VoLTE kompatible telefoner. Faktisk giver selve pressemeddelelsen fra Qualcomm et vink med en vognstang, da præsentationen af den nye platform skete i New Delhi, Indien.

Mere til historien

Udviklingen i f.eks. Indien går rasende stærkt, og hvis man vil vide, hvor teleindustrien bevæger sig hen, så er det ét af de markeder man skal holde godt øje med. Indien er i dag det land i hele verden, som forbruger mest mobildata per dag. For et års tid siden lå Indien ikke engang i top 100.

Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor – Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram