Adobe tilføjer HDR-fotografering til Lightroom på smartphones

Se her resultatet fra HDR-funktionen i den nye Adobe Lightroom app til iPhone og Android.

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Hvis du ønsker flere funktioner, og nye muligheder inden for mobilfotografering, så tjek den nye version af Lightroom fra Adobe til smartphones.

Adobe Lightrooom har fået mulighed for HDR-fotografering, og fungerer dermed som et supplement til telefonens indbyggede kamera-app.

Med HDR kan du blandt andet få bedre billeder i situationer hvor kontrasten mellem lys og mørke er stor. Tager du f.eks. et billede af personer, der står et forholdsvist mørkt sted, hvor en del af billedet indeholder meget lys, vil du normalt få et billede, hvor det lyse område er fremtrædende, og personerne mørke.

HDR tager tre billeder med forskellig eksponering, og sammensætter det til ét korrigeret billede. Resultatet er tydeligere for- og baggrund.

Billederne taget med Lightroom gemmes i RAW-format og ikke som normalt på smartphones i JPG. RAW er datamæssigt et større billede hvor mængden af fotoinformationer er meget større. Derfor kan man trække mange flere parametre og justeringer ud af billedet.

Se en demovideo herunder af hvordan det virker.

Den opdaterede Lightroom hedder version 2.7 på iPhone og version 2.3 på Android. HDR-funktionen er gratis at bruge i applikationen. Du kan læse mere om RAW HDR i Lightroom i Adobes blogindlæg.

Følgende iOS-enheder er understøttet af Lightroom med HDR: iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, SE og iPad Pro 9,7". På Android er det aktuel kun Samsung Galaxy S7, S7 Edge, Google Pixel og Pixel XL der er fungerer med funktionen.

Jeg har taget tre fotos af en plante i modlys, så du kan bedømme funktionen. Det ene billede er taget uden HDR på iPhone 7 Plus. Det andet med iPhone 7 Plus egen HDR-funktion. Tredje foto er taget med RAW-HDR fra Adobe Lightroom.

HDR-demo fra iPhone 7 Plus

Demo af HDR på Lightroom

Mere til historien

Billeder taget med Adobe Lightroom på telefonen kan også justeres via de omfattende værkstøjer direkte inde i app’en og efterfølgende gemmes i den normale kamerarulle.

Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
DxOMark: Samsung Galaxy S23 Ultra skuffer

Samsungs nyeste topmodel skuffer i ny kameratest. Galaxy S23 Ultra er placeret langt nede på siden og slået af blandt andet iPhone 13 Pro.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

(mere…)
Dette er de bedste kameramobiler netop nu

Den bedste allround-kameratelefon er Pixel 7 Pro, konkluderer en ny test. iPhone 14 Pro er næsten lige så god.

(mere…)
Nyt Vlog-kamera fra Sony

Sony sender et forholdsvis billigt vlog-kamera på markedet med bokeh-knap og 4K-optagelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram