Adobe tilføjer HDR-fotografering til Lightroom på smartphones

1

Se her resultatet fra HDR-funktionen i den nye Adobe Lightroom app til iPhone og Android.

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)
Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Hvis du ønsker flere funktioner, og nye muligheder inden for mobilfotografering, så tjek den nye version af Lightroom fra Adobe til smartphones.

Adobe Lightrooom har fået mulighed for HDR-fotografering, og fungerer dermed som et supplement til telefonens indbyggede kamera-app.

Med HDR kan du blandt andet få bedre billeder i situationer hvor kontrasten mellem lys og mørke er stor. Tager du f.eks. et billede af personer, der står et forholdsvist mørkt sted, hvor en del af billedet indeholder meget lys, vil du normalt få et billede, hvor det lyse område er fremtrædende, og personerne mørke.

HDR tager tre billeder med forskellig eksponering, og sammensætter det til ét korrigeret billede. Resultatet er tydeligere for- og baggrund.

Billederne taget med Lightroom gemmes i RAW-format og ikke som normalt på smartphones i JPG. RAW er datamæssigt et større billede hvor mængden af fotoinformationer er meget større. Derfor kan man trække mange flere parametre og justeringer ud af billedet.

Se en demovideo herunder af hvordan det virker.

Den opdaterede Lightroom hedder version 2.7 på iPhone og version 2.3 på Android. HDR-funktionen er gratis at bruge i applikationen. Du kan læse mere om RAW HDR i Lightroom i Adobes blogindlæg.

Følgende iOS-enheder er understøttet af Lightroom med HDR: iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, SE og iPad Pro 9,7″. På Android er det aktuel kun Samsung Galaxy S7, S7 Edge, Google Pixel og Pixel XL der er fungerer med funktionen.

Jeg har taget tre fotos af en plante i modlys, så du kan bedømme funktionen. Det ene billede er taget uden HDR på iPhone 7 Plus. Det andet med iPhone 7 Plus egen HDR-funktion. Tredje foto er taget med RAW-HDR fra Adobe Lightroom.

HDR-demo fra iPhone 7 Plus

Demo af HDR på Lightroom

Mere til historien

Billeder taget med Adobe Lightroom på telefonen kan også justeres via de omfattende værkstøjer direkte inde i app’en og efterfølgende gemmes i den normale kamerarulle.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer