Adobe tilføjer HDR-fotografering til Lightroom på smartphones

Se her resultatet fra HDR-funktionen i den nye Adobe Lightroom app til iPhone og Android.

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Hvis du ønsker flere funktioner, og nye muligheder inden for mobilfotografering, så tjek den nye version af Lightroom fra Adobe til smartphones.

Adobe Lightrooom har fået mulighed for HDR-fotografering, og fungerer dermed som et supplement til telefonens indbyggede kamera-app.

Med HDR kan du blandt andet få bedre billeder i situationer hvor kontrasten mellem lys og mørke er stor. Tager du f.eks. et billede af personer, der står et forholdsvist mørkt sted, hvor en del af billedet indeholder meget lys, vil du normalt få et billede, hvor det lyse område er fremtrædende, og personerne mørke.

HDR tager tre billeder med forskellig eksponering, og sammensætter det til ét korrigeret billede. Resultatet er tydeligere for- og baggrund.

Billederne taget med Lightroom gemmes i RAW-format og ikke som normalt på smartphones i JPG. RAW er datamæssigt et større billede hvor mængden af fotoinformationer er meget større. Derfor kan man trække mange flere parametre og justeringer ud af billedet.

Se en demovideo herunder af hvordan det virker.

Den opdaterede Lightroom hedder version 2.7 på iPhone og version 2.3 på Android. HDR-funktionen er gratis at bruge i applikationen. Du kan læse mere om RAW HDR i Lightroom i Adobes blogindlæg.

Følgende iOS-enheder er understøttet af Lightroom med HDR: iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, SE og iPad Pro 9,7″. På Android er det aktuel kun Samsung Galaxy S7, S7 Edge, Google Pixel og Pixel XL der er fungerer med funktionen.

Jeg har taget tre fotos af en plante i modlys, så du kan bedømme funktionen. Det ene billede er taget uden HDR på iPhone 7 Plus. Det andet med iPhone 7 Plus egen HDR-funktion. Tredje foto er taget med RAW-HDR fra Adobe Lightroom.

HDR-demo fra iPhone 7 Plus

Demo af HDR på Lightroom

Mere til historien

Billeder taget med Adobe Lightroom på telefonen kan også justeres via de omfattende værkstøjer direkte inde i app’en og efterfølgende gemmes i den normale kamerarulle.

Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Slettede billeder på iPhone dukker op igen

En rigtig træls iOS-fejl er opstået efter den seneste softwareopdatering. Slettede billeder er dukket op igen.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram