Adobe tilføjer HDR-fotografering til Lightroom på smartphones

Se her resultatet fra HDR-funktionen i den nye Adobe Lightroom app til iPhone og Android.

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Adobe Lightroom på smartphonen (Foto: Adobe)

Hvis du ønsker flere funktioner, og nye muligheder inden for mobilfotografering, så tjek den nye version af Lightroom fra Adobe til smartphones.

Adobe Lightrooom har fået mulighed for HDR-fotografering, og fungerer dermed som et supplement til telefonens indbyggede kamera-app.

Med HDR kan du blandt andet få bedre billeder i situationer hvor kontrasten mellem lys og mørke er stor. Tager du f.eks. et billede af personer, der står et forholdsvist mørkt sted, hvor en del af billedet indeholder meget lys, vil du normalt få et billede, hvor det lyse område er fremtrædende, og personerne mørke.

HDR tager tre billeder med forskellig eksponering, og sammensætter det til ét korrigeret billede. Resultatet er tydeligere for- og baggrund.

Billederne taget med Lightroom gemmes i RAW-format og ikke som normalt på smartphones i JPG. RAW er datamæssigt et større billede hvor mængden af fotoinformationer er meget større. Derfor kan man trække mange flere parametre og justeringer ud af billedet.

Se en demovideo herunder af hvordan det virker.

Den opdaterede Lightroom hedder version 2.7 på iPhone og version 2.3 på Android. HDR-funktionen er gratis at bruge i applikationen. Du kan læse mere om RAW HDR i Lightroom i Adobes blogindlæg.

Følgende iOS-enheder er understøttet af Lightroom med HDR: iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, SE og iPad Pro 9,7". På Android er det aktuel kun Samsung Galaxy S7, S7 Edge, Google Pixel og Pixel XL der er fungerer med funktionen.

Jeg har taget tre fotos af en plante i modlys, så du kan bedømme funktionen. Det ene billede er taget uden HDR på iPhone 7 Plus. Det andet med iPhone 7 Plus egen HDR-funktion. Tredje foto er taget med RAW-HDR fra Adobe Lightroom.

HDR-demo fra iPhone 7 Plus

Demo af HDR på Lightroom

Mere til historien

Billeder taget med Adobe Lightroom på telefonen kan også justeres via de omfattende værkstøjer direkte inde i app’en og efterfølgende gemmes i den normale kamerarulle.

Sony Xperia Pro-I test | Kameratelefonen udover det sædvanlige

TEST: Sony følger sjældent den slagne vej, når det kommer til telefoner og det giver både plusser og minusser på den nye Xperia Pro-I, som vi har testet.

(mere…)
Google Foto ser tilbage ”Best of 2021”

KORT NYT: Inden længe skriver vi 2022. Derfor kan du mange steder se "Best of 2021". Google Fotos er også på vej med et mindeværdigt tilbageblik.

(mere…)
Samsung-telefon har filmet Discovery Wildlife dokumentar

VIDEO: Samsung og Discovery har samarbejdet om, at filme en ny wildlife dokumentar udelukkende med Samsung Galaxy S21 Ultra. Se resultatet her.

(mere…)
Sony har afsløret Xperia Pro-I - ny vanvittig telefon

Sony Xperia Pro-I er navnet på den nye Pro-model fra Sony, der stikker helt af.

(mere…)
Jeg elsker disse fotomuligheder i Xperia 1 III

KAMERA: Sony Xperia 1 III har været mit foretrukne kamera hen over sommeren. Læs mere om de ting i kameraet, jeg har lagt vægt på.

(mere…)
Opråb: Apple skal stoppe scanning af billeder

I et åbent brev opfordres Apple til øjeblikkeligt at stoppe implementering af automatisk scanning af brugernes billeder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram