Svært ved at se? Brug forstørrelsesglasset i iPhone

TIP: Har du svært ved at se teksten på en vare eller lignende, så brug forstørrelsesglasset i din iPhone. Se her hvordan du åbner den gemte funktion .

Brug af funktionen Forstørrelsesglas i iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Brug af funktionen Forstørrelsesglas i iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Du kan måske nikke genkendende til, at en tekst på en vare eller lignende er så lille, at du ikke kan læse hvad der står. Så kan løsningen eksempelvis være, at benytte kameraet og dets zoom-funktion. Men nogle gange, så virker det ikke godt nok.

Du kan i stedet bruge den indbyggede forstørrelsesglas i din iPhone.

Ligesom andre ”små” funktioner, så er der faktisk indbygget et forstørrelsesglas i Apples software. Apple har nemlig gemt nogle små sjove ting væk i Tilgængelighed i Indstillinger. Disse er ofte målrettet for personer, der har et handicap af en eller anden art. Det kan være alt fra synet, hørelsen, motorikken eller andet.

 - TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Blandt de forskellige funktioner er blandt andet ”forstørrelsesglas”. Det fungerer i øvrigt rigtig godt. Dermed er der hjælp at hente, hvis du eksempelvis er ude og handle og ikke kan læse ingredienserne eller lignende på en vare.

En funktion som denne gør også, at iPhone eksempelvis bliver mere nyttig for ”de ældre” så de dermed ikke behøver have ”ældre-venlige” telefoner, hvis de gerne vil have en iPhone.

Sådan slår du forstørrelsesglasset til

Ligesom de fleste andre funktioner i en iPhone eller iPad, så er forstørrelsesglasset ikke svært at slå til eller fra. Du skal blot følge nedenstående trin-for-trin guide.

  1. Åbn Indstillinger
  2. Vælg Generelt
  3. Vælg Tilgængelighed
  4. Find Forstørrelsesglas og slå funktionen til eller fra

Når du har slået funktionen ”Forstørrelsesglas” til, så kan du aktivere det ved at trykke tre gange på hjem-knappen – hurtigt efter hinanden. Og funktionen lukkes ned igen ved, at trykke på hjem-knappen én enkelt gang.

- De mest populære TIPS i 2016

Dette kan du gøre med Forstørrelsesglasset

Det er muligt, at zoome så du eksempelvis nemmere kan læse en specifik tekst. Du zoomer enten med to fingre på skærmen eller med slidere.

Du kan også ”fryse” billedet. Dette kan du gøre for at undgå og stå i supermarkedet og ryste på hånden.

Funktionen ”Forstørrelsesglas” gemmer ikke ét billede i kamerarullen, men bruges ”som den er” og når du lukker ned er det væk igen.

 - TIP: Er hjemknappen på iPhone i stykker? Her er redningen

Mere til historien

Du kan også låse kameraets fokus i ”Forstørrelsesglasset”. Dette gøres ved at trykke på hængelåsen eller ét sted på skærmen. Derudover kan du også bruge blitzen, hvis der mangler lys, samt øge kontrasten ved at benytte forskellige filtre.

Kan købes i dag - iPhone 14 Plus er nu i handlen

Apple har haft salgsstart på 3 ud af de 4 nye iPhone 14-modeller og nu er iPhone 14 Plus endelig tilgængelig for mobilkøberne.

(mere…)
Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram