Svært ved at se? Brug forstørrelsesglasset i iPhone

0

TIP: Har du svært ved at se teksten på en vare eller lignende, så brug forstørrelsesglasset i din iPhone. Se her hvordan du åbner den gemte funktion .

Brug af funktionen Forstørrelsesglas i iPhone (Foto: MereMobil.dk)
Brug af funktionen Forstørrelsesglas i iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Du kan måske nikke genkendende til, at en tekst på en vare eller lignende er så lille, at du ikke kan læse hvad der står. Så kan løsningen eksempelvis være, at benytte kameraet og dets zoom-funktion. Men nogle gange, så virker det ikke godt nok.

Du kan i stedet bruge den indbyggede forstørrelsesglas i din iPhone.

Ligesom andre ”små” funktioner, så er der faktisk indbygget et forstørrelsesglas i Apples software. Apple har nemlig gemt nogle små sjove ting væk i Tilgængelighed i Indstillinger. Disse er ofte målrettet for personer, der har et handicap af en eller anden art. Det kan være alt fra synet, hørelsen, motorikken eller andet.

 – TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Blandt de forskellige funktioner er blandt andet ”forstørrelsesglas”. Det fungerer i øvrigt rigtig godt. Dermed er der hjælp at hente, hvis du eksempelvis er ude og handle og ikke kan læse ingredienserne eller lignende på en vare.

En funktion som denne gør også, at iPhone eksempelvis bliver mere nyttig for ”de ældre” så de dermed ikke behøver have ”ældre-venlige” telefoner, hvis de gerne vil have en iPhone.

Sådan slår du forstørrelsesglasset til

Ligesom de fleste andre funktioner i en iPhone eller iPad, så er forstørrelsesglasset ikke svært at slå til eller fra. Du skal blot følge nedenstående trin-for-trin guide.

  1. Åbn Indstillinger
  2. Vælg Generelt
  3. Vælg Tilgængelighed
  4. Find Forstørrelsesglas og slå funktionen til eller fra

Når du har slået funktionen ”Forstørrelsesglas” til, så kan du aktivere det ved at trykke tre gange på hjem-knappen – hurtigt efter hinanden. Og funktionen lukkes ned igen ved, at trykke på hjem-knappen én enkelt gang.

De mest populære TIPS i 2016

Dette kan du gøre med Forstørrelsesglasset

Det er muligt, at zoome så du eksempelvis nemmere kan læse en specifik tekst. Du zoomer enten med to fingre på skærmen eller med slidere.

Du kan også ”fryse” billedet. Dette kan du gøre for at undgå og stå i supermarkedet og ryste på hånden.

Funktionen ”Forstørrelsesglas” gemmer ikke ét billede i kamerarullen, men bruges ”som den er” og når du lukker ned er det væk igen.

 – TIP: Er hjemknappen på iPhone i stykker? Her er redningen

Mere til historien

Du kan også låse kameraets fokus i ”Forstørrelsesglasset”. Dette gøres ved at trykke på hængelåsen eller ét sted på skærmen. Derudover kan du også bruge blitzen, hvis der mangler lys, samt øge kontrasten ved at benytte forskellige filtre.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer