De bedste apps til sporing af pakker

GUIDE: Track & trace, sporing af pakker, er både let og smart via smartphonen. Vi guider dig til de bedste apps, når pakken skal følges.

Track & trace

Apps gør det let at følge pakkerne  (Foto: Alexandra)

Hvordan spores pakker, track & trace, via smartphonen? Her samler vi de bedste apps til at spore pakker fra mobilen.

De fleste jeg kender, hopper på en computer, med det samme pakken de forventer, ikke er ankommet rettidigt. Men dette kan altså gøres nemmere og smartere via mobilen.

I Danmark, og via danske webbutikker, er det oftest PostNord (tidligere Post Danmark) eller GLS, man kan vælge, at få sendt sine pakker med. Men handler man i udlandet, vil man opdage, at der findes mange andre pakkeleverandører.

Vi har valgt at se nærmere på apps fra PostNord, GLS, UPS, TNT og en universal ”Track & Trace” app kaldet ParcelTrack. Bemærk! Alle applikationer er testet på en Android smartphone med 6.0.1 Marshmallow, men der findes også alternativer til iPhone som vi linker til.

Track & Trace dine pakker på mobilen

Track & Trace dine pakker på mobilen (Foto: MereMobil.dk)

PostNord har mange apps

PostNord har valgt at udgive flere apps til Android. Med applikationen “Post Danmark” kan du administrere hvordan du ønsker at modtage dine pakker via ”Modtagerflex”. Det er også muligt at tilmelde dig Pakkeboksen, samt se hvor den nærmeste befinder sig. Fra appen kan der bestilles pakkelabels, frimærker og prisen på en forsendelse kan beregnes. I “Post Danmark” bliver du også vejledt til at hente applikationerne “PostNord Danmark Tracking”, “Postkortet” og “Mobilporto”.

Med Mobilporto på din telefon kan du købe og sende pakker og breve, op til 2 kilo, inden for få minutter. Postkortet giver mulighed for at sende postkort fra ferien hjem til modtageren i Danmark nemt og hurtigt.

Automatisk pakkesporing med PostNord

Med PostNord Danmark Tracking bliver du, ved første opstart, vejledt i hvordan du fremover automatisk bliver underrettet om kommende pakker. Det sker ved at oplyse din mailadresse og mobilnummer i applikationen, og fremadrettet bruge de samme oplysninger i netbutikkerne. Dette giver PostNord mulighed for at koble informationerne sammen, og give besked, når dine pakker er på vej.

Det hele fungerer utroligt godt og nemt. Inden for to minutter er du sat op og klar til at modtage din første push-besked. Det er endda muligt at tilføje flere telefonnumre samt mailadresser. Det er værd at bemærke, at applikationen giver mulighed for, at få besked, når du nærmer dig et udleveringssted, hvor du har en pakke klar til afhentning. Men dette kan være strømslugende for din telefon, da funktionen bruger GPS-data.

Med PostNord Danmark Tracking, kan du også følge dine returpakker, ved nemt at tilføje track & trace nummeret i applikationen.

GLS – simpelt opbygning

Hos GLS har man valgt at samle sine services i én app. Til gengæld byder GLS ikke samme omfangsrige muligheder som PostNord. Applikationen er bygget simpelt op. Først vælges hvilket land man anvender applikationen fra, dernæst bliver man ledt til forsiden. På forsiden kan man scanne en stregkode med track & Trace informationerne eller manuelt indtaste koden.

Hvis man har flere pakker på vej, kan man via menuen gå til ”Mine pakker” og derfra tilføje alle pakker og følge deres status. Der er desværre ingen mulighed for, at koble ens mail eller telefonnummer op med GLS således pakker automatisk tilføjes til ”Mine pakker”.

Applikationen giver mulighed for at finde den nærmeste pakkeshop samt udregne en pris på en ønsket forsendelse. Muligheden for at finde den nærmeste pakkeshop, er leveret af Here Maps og desværre på tysk. Det er desuden ikke muligt, at få en oversigt over de nærmeste pakkeshops uden først at angive en adresse.

Alt i al leverer GLS det mest simple – muligheden for at spore ens pakker, nemt.

Du kan hente GLS applikationen til Android via dette link. Til iPhone brugerne, via dette link.

UPS Mobile – snørklet tilmelding

Med UPS får man den bedste service, hvis man tilmelder sig UPS My Choice. Med servicen er det muligt, at administrere ens leveringer så pakken leveres, når man er hjemme. Det er også muligt at omdirigere en pakke, hvis man er blevet forhindret i at modtage den på et ønsket tidspunkt.

Desværre kræver tilmeldingen til UPS My Choice at man afventer et brev, med en aktiveringskode, før man kan udnytte deres services. Dette virker håbløst gammeldags.

Når først man er tilmeldt, giver servicen til gengæld et omfangsrigt katalog af muligheder, for at administrere ens pakker. Det er endda muligt at angive feriemeldinger så pakkerne bliver omdirigeret ved ferie. UPS giver mulighed for, at fastsætte en række instruktioner til chaufføren. Du kan f.eks. få pakken leveret uden underskrift eller på et specifik udpeget sted. Eksempelvis ønsket om at få pakken leveret i gårdhaven, garagen eller et tredje sted.

UPS Mobile giver selvfølgelig også simpel adgang til at spore ens pakker samt finde nærmeste UPS Acces Point.

UPS leverer en fornuftig løsning i Danmark, og giver god administration af ens pakker. UPS er rigtig god at anvende, hvis man ofte handler i udlandet.

Du kan hente UPS Mobile til Android via dette link. Til iPhone kan du hente applikationen fra App Store.

TNT – en veludført app

TNT starter godt ud med en nem guide, der forklarer hvordan deres app fungerer. Herefter kommer man direkte til det essentielle, at kunne spore pakkerne. Ligesom med GLS, kan man spore ens pakke, ved at scanne stregkoden på pakken – ovenikøbet med en guide til, hvordan stregkoden ser ud. Rigtigt brugervenligt!

Når du søger efter en pakke, få du mulighed for at blive holdt opdateret. Du kan se pakkens forløb indtil videre og samtidig få et kort-overblik vist. Endvidere er det muligt at dele din sporing, hvis du eksempelvis vil påvise pakkens bortkomst, overfor en netbutik, eksempelvis.

Med TNT på mobilen kan du også anmode om en pris på en forsendelse. Dette gælder både for pakker, paller eller dokumenter. Applikationen giver desuden nem adgang til kundeservice – både via opkald og kontaktformular.

TNT leverer en veludført app, som varmt kan anbefales – specielt hvis man handler i udlandet.

Du kan hente applikationen til Android via dette link. Eller til iPhone igennem App Store.

ParcelTrack sporer pakker på tværs af leverandører

Hvis man ikke ønsker at have fire eller flere apps fra ens pakkeleverandør, så findes der også en mere universal løsning, ParcelTrack.

ParcelTrack lover at kunne håndtere og spore pakker fra et utal af leverandører verden over. Efter en kort introduktion til applikationen, kan man starte sin første sporing.

ParcelTrack giver mulighed for at scanne Track & Trace-nummeret via telefonens kamera. Efter sporingen er sat i værk, bliver den flyttet til forsiden af applikationen, hvorfra man kan samle sine pakkesporinger. Som med TNT giver sporinger mulighed for, at få vist pakkens placering på et kort, hvis pakkeleverandøren understøtter dette. Det er desuden også muligt at dele ens pakkeinformationer.

Spor dine pakker med mail-service

Som med flere af de andre apps kan ParcelTrack også automatisk spore og underrette dig om pakkens forløb. Men som noget ekstra giver ParcelTrack dig mulighed for at spore pakken via en mail-service.

Funktionen går i alt sin enkelthed ud på, at når du modtager en mail med Track & Trace-nummeret, videresender du denne til din personlige ParcelTrack-mail. Herefter spores pakken automatisk og underretter dig løbende via ParcelTrack. Funktionen er dog kun mulig, hvis du er premiumbruger, hvilket koster et engangsbeløb på små 25 kroner.

Som Premium bruger kan du få adgang til ParcelTrack på flere enheder, heriblandt en web-løsning. Du kan spore pakker automatisk, udvidet styring af push-beskeder, samt have adgang til en ParcelTrack Widget, som du kan have på forsiden af din Android enhed.

ParcelTrack kan gratis hentes via Google Play til Android. Som iPhone bruger, kan den hentes til iOS via App Store.

Ekstratip: Hvis du vil bruge ParcelTracks mail-funktion, kan du opsætte din egen mailudbyder til automatisk at videresende alle mails fra pakkeleverandørerne, direkte til din ParcelTrack mail.

Mere til historien

Hvilken eller hvilke pakke-apps bruger du til at spore dine pakker? Eller syntes du disse applikationer blot er rod på din smartphone? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder.

Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram