Apple CarPlay bliver omsider trådløs

Biler og eftermonterede bilanlæg kan nu tilbyde Apple CarPlay med trådløs forbindelse.

Til dette års CES messe i Las Vegas var der som vanligt en lang række IT produktnyheder. Men ike alle nyhederne er så smartphone-relaterede mens andre har levet i skjul.

Apple CarPlay blev annonceret i marts 2014, men allerede dengang var der hævede øjenbryn. Apples iPhone’s skal nemlig være forbundet med et lightning stik, før telefonen kan kommunikere med bilen. Spoler vi frem til januar 2017, begynder der nu at komme lidt trådløse nyheder.

– Apple CarPlay – se det ‘in action’ her

BMW 5 2017 lanceres til februar, med blandt andet trådløst Apple CarPlay

Apple CarPlay har nemlig i lang fungeret ved at man skulle forbinde sin iPhone til bilen med noget så gammeldags, som et fysisk kabel, men fremover bliver dette ikke nødvendigt. BMWs nye 5 serie kommer nemlig til februar og dette bliver den første bil med trådløs CarPlay forbindelse. Bilens infotainment system taler med iPhones via 5 GHz Wi-Fi Direct.

WiFi Direct er en god løsning, da det sparer på telefonens batteri, i forhold til hvis Apple havde valgt Bluetooth.

– Bilen er den nye super-gadget

Selvom BMW 5 uden tvivl er en lækker bil, er der måske også nogen læsere, som mener, at et bilskift måske er lige drastisk nok, for at kunne forbinde sin smartphone til bilens anlæg og navigationssystem. Derfor kan man også købe anlæg og navigationsenheder fra Pioneer, Alpine, Sony og mange andre med CarPlay indbygget.

Frisk din bil op

Alpine ILX 107, nu med trådløst Apple Carplay.

Til CES kunne Alpine præsentere modellen ILX 107 til det amerikanske marked. Ligesom med BMW laver ILX 107 en Wi-Fi Direct forbindelse for at kunne kommunikere trådløst med iPhonen. Alpine ILX 107 har 7 tommer skærm og passer til alle biler med såkaldt 2DIN anlæg. Dog har enheden ikke CD afspiller.

Forgængeren hedder ILX 007 i USA, og ILX 700 i Europa. Hvad ILX 107 kommer til at hedde i Danmark er endnu uvist, da vi ikke har fået svar fra Alpine Danmark, men et kvalificeret gæt er ILX 710 eller 701. Selvom Alpine var de første til at præsentere trådløs CarPlay, må det forventes, at mange andre konkurrenter følger trop.

Mere til historien

CarPlay kan bruges af iPhone 5 og frem. Med CarPlay kan man styre musik og podcasts, og få e-mails og beskeder læst op. Beskeder og mails kan man naturligvis besvare med Siri.

Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Advarer om risiko for kamp ved ladestanderne

Der skal mere fart på, hvis ladeinfrastrukturen skal kunne følge med udviklingen i bilparken, hvor elbilerne fylder en betydelig del.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Tesla har lanceret ny Model Y med ekstra lang rækkevidde

KORT NYT: En ny variant af Tesla Model Y er lanceret og byder på ekstra langrækkevidde. Den kan bestilles nu.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Tesla har droppet den billige Model 2
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram