Parrot Pot test – den digitale urtepotte

MINITEST: Her er den internetforbundne urtepotteskjuler. Automatisk vanding og en række sensorer holder liv i blomster og planter – til overpris.

Parrot Pot var med hos blomsterhandleren (Foto: MereMobil.dk)

Parrot Pot var med hos blomsterhandleren (Foto: MereMobil.dk)

Måske har du hørt om IOT (Internet Of Things). I techkredse er det lige nu et af de hotteste buzzwords. ALT skal på nettet i en eller anden form. Det gælder også potteplanterne.

Ind af døren er kommet en digital urtepotteskjuler. Parrot Pot hedder den.

Nu er jeg ikke den store gartner. Jeg holder mest orkidéer. Det er nemme at passe og kræver et minimum af vand. Så hvorfor ikke give den digitale blomsterpasser en chance? Ikke mindst i det lys, at jeg også er nødt til at holde øje med udviklingen indenfor IOT.

Internet of Things fylder på mobilnettet

Faktisk er Norden i front på Internet of Things. Man regner med 102 millioner tilkoblede enheder i 2018 – og nu også en plante hjemme hos mig.

Fyldt med sensorer

Parrot Pot er spækket med sensorer. Det holder øje med hvor meget lys planten får. Der er temperaturmåler, gødningsmåler og naturligvis sensorer der monitorerer jordens fugtighed, så vandingen kan ske korrekt.

Via Flower Power, med medfølgende app, vejledes om hvorvidt planten får lys nok (eller for meget), står i den korrekte temperatur og hvornår den trænger til vand.

Det allermest geniale er nok, at databasen indeholder pasningsvejledning til mere end 8.000 planter. Det er slet ikke dumt.

WEB-TV: Se IOT gjort til virkelighed

Skeptisk blomsterdame

Med potten under armen besøgte jeg Blomster Trylleriet i Odense. Aldrig før, og aldrig siden, er jeg stød på sådan en tingest. Sådan var nogenlunde meldingen fra den friske unge dame i forretningen.

Jeg havde ikke de store krav til planten, andet end den skulle passe ned i Parrot Pot i størrelsen. Det lykkedes. Split-Leaf Philodendron kom med hjem. Går planten ud, så overlever jeg nok de 149 kroner den kostede.

Philodendron er i øvrigt en store retro-plante, lærte jeg. Egentlig er det en plantetype jeg husker fra min barndom, men det er åbenbare the new shit igen.

Screenshots fra Flower Power

Planten lever endnu

Hjem med plante og pot. Gang i applikationen og i løbet af nogle minutter kunne jeg læne mig tilbage og nyde planten. Velvidende at nu passer planten sig selv via Flower Power. Og den lever endnu.

Vandbeholderen indeholder 2,2 liter til selvvanding, hvilket skulle vise sig at blive en udfordring. Som på andre skjulere er der en lille ”underkop” til vandopsamling. Her har Parrot glemt en sensor. I løbet af et par dage havde planten åbenbart fået mere vand end den kunne optage, og det endte med en sø i vindueskarmen – og en lille vandskade. Siden måtte jeg flytte planten til køkkenvinduet hvor der er klinker og ikke træ.

Kunne man forestille sig, Parrot? At I kunne have monteret en overløbssensor på den nederste del?

Op med planen og så lige et par småsten ned over drænhullerne, så gennemstrømningen kunne begrænses.

Parrots egen fremvisning

Konklusion: Helt crazy dyr!

Parrot Pot (Foto: MereMobil.dk)

Parrot Pot (Foto: MereMobil.dk)

Det mest trælse ved en gadget er, når der ikke er noget at pille i. Det hele passer sig selv, og du kan endda aktivere Plant Sitter tilstand som optimerer på vandforbruget, og således kan passe planten i op til en måned.

En anden træls ting er prisen. Den er så latterlig høj, at ingen af dem jeg har vist potten til kunne gætte rigtigt. 199 kroner – måske 299 kroner var de almindelige bud.

Den vejledende pris er 1.190 kroner!!! Det begrænser i hvert fald den potentielle købergruppe en hel del. Det nytter jo ikke noget, at have én potte. Skal det give mening skal prisen være sat sådan, at alle planter i huset kan være automatiserede.

Jeg lander på 3 ud af 6 stjerner. Designet er for stort og kluntet og så er den ALT for dyr. Den manglende overløbssensor trækker også gevaldigt ned. Forestil dig, at Parrot Pot med 2,2 liter vand er placeret på et trægulv. Hvorefter der dannes en sø under og omkring potten.

Mere til historien

Parrot Pot er et glimrende eksempel på, at selv de mest almindelige hverdagsting i hjemmet bliver forbundet. Og IOT kommer snigende. Prøv at kig omkring dig. Mon ikke du også allerede har en del ting, der er koblet op til en app eller direkte til nettet?

Se også:
WEB-TV: Samsung Connect Auto gør bilen smartere

Parrot Pot
Bedste projektor til prisen? Jeg har prøvet 3 budget-projektorer

Drømmer du om en hjemmebiograf, men synes det er for dyrt og besværligt? Her er løsningen.

(mere…)
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Det læste du i 2024: Mest læste anmeldelser

Igen i 2024 havde vi MANGE forskellige produkter forbi til test. Her har vi samlet de mest læste anmeldelser i 2024.

(mere…)
Mine børn har testet AI-bamsen Poe

MINITEST: Så er den anmelderroste bamse endelig klar til Danmark. Mine børn og jeg har set nærmere på den.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram