Nye MicroSD-kort mærkes som app-egnede

2

Med Android 6.0 kan man udvide sin app lagerplads, men ikke alle MicroSD-kort er egnede. Derfor kommer der nu en ny “app-standard” for MicroSD-kort.

Microsoft Surface Pro 3
Microsoft Surface Pro 3 læseren til microSD-kort

SD-kort har i mange år hjulet Android brugere til at udvide deres lagerplads. I lang tid var det primært billeder, som man kunne have liggende. Det blev naturligvis udvidet til, at man også kan have apps installeret. Med Android 6.0, Marshmallow, fik styresystemet “Adoptable Storage”. Det gjorde at Android i højere grad læste et MicroSD kort som intern lager, snarer end eksternt.

Funktionen har desværre ikke været aktiveret i ret mange telefoner, da producenterne er nervøse overfor langsomme hastigheder på kortene, der kan trække brugeroplevelsen i bund.

Et problem med SD-kort har netop altid været hastigheden. Den er naturligvis ikke er lige så hurtig, som det interne lager. Derfor er klassifikation af SD en god rettesnor, og SD Association som laver disse klasser, vil nu klassificere SD kort, som er velegnet til app lager.

Motorola Moto G (3)
Flyt billeder og video til MicroSD-kort

 – Ny rekord: 200 GB plads på MicroSD-kort

SD Association opdaterer løbene kravene til SD kort og deres egnede brug, og med denne uges opdatering af “Application Performance Class” specifikationerne, har vi som forbrugere nu nemmere ved at finde de MicroSD kort, som er bedst egnede hvis man vil bruge hukommelseskortet som intern lager.

Se efter A1 logoet

SD Association her kaldt denne nye klasse for “A1” og naturligvis opsat en række krav som SD kortene som minimum skal opfylde, for at må bruge A1 logoet. “Random Read Input-Output” (IOPS) skal være 1,500 per sekund, “Write IOPS” som minimum 500 per second og “Sustained Sequential performance” på 10 MB per sekund.

Sagt på mere naturligt dansk er det læse, skrive og overførelseshastighederne som specificeres. Og da man nemt kan glemme hvad de forskellige ting handler om og hvorfor de er vigtige, er det et velkomment tiltag, at SD association nu har lanceret A1 kravene.

SD kort som er velegnet til applikationslager får A1 stempel (Foto: SD Association)
SD kort som er velegnet til applikationslager får A1 stempel (Foto: SD Association)

Men en ting er, at SD-kortene nu er hurtige nok, smartphonens hardware skal også være god nok. Derfor vil du fremover kunne se A1 logoet på smartphones emballager og i markedsføring.

Er du glad for dette tiltag, eller vil du hellere bare have hele dit lager som “ægte” intern hukommelse?

Mere til historien

Du kan se mere om SD kortets imponerende historie i denne engelske video

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer