Hackere kan overtage kontrollen med din bil

Hackere kan få kontrol over din smartphone, vaskemaskine og bil.

hacking-trainingVi er på MereMobil.dk naturligvis rigtigt glade for smartphones og IT i hverdagen, men udbredelsen af IT i kaffemaskiner, vaskemaskiner og sågar biler kan stille os i nogle problematiske situationer.

To amerikanske hackere, Charlie Miller og Chris Valasek, demonstrerede allerede sidste år, hvordan man kan kontrollere de mest moderne biler. Og det stiller os i helt nye dilemmaer. Chris og Charlie kunne blandt andet kontrollere klimaanlæg og radio. Men langt mere problematisk er det, at de også kunne kontrollere speederen, bremsen og rattet.

Til at starte med, kunne de kun få bilen til at køre langsomt, men så forfalskede de informationerne til speedometeret, så der stod 1 eller 2 kilometer i timen, på trods af at bilen kørte hurtigt.

– Billige Android-telefoner overvåger dit privatliv

Vi har også tidligere set, at hackere har låst computere i store virksomheder og statslige styrelser, og så opkrævet penge for at låse computeren op. Det samme kan desværre ske med biler. Nemlig at tændingen bliver blokeret, efter at infotainment systemet bliver hacket gennem Bluetooth.

Mere automatiseret

– ”Biler i dag rummer adskillige computere, og desværre har de alle fejl og sikkerhedshuller,” siger Leif Jensen, nordisk leder af sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab, til Alt om Data.

– ”Dygtige hackere kan udnytte disse sikkerhedshuller, og det er relativt nemt med simpelt udstyr at hacke centrallåsens kode og åbne dørene uden om alarm og lås. Men det er reelt også muligt at modificere vitale motordata eller i værste fald overtage kontrollen med køretøjet, bedst som du suser af sted,” siger Leif Jensen.

– ”Forbindelsen til nettet åbner samtidig adgang til private data, adresser og andre personlige oplysninger, som du måske har indtastet eller har på din mobil, der også står i Bluetooth-forbindelse med entertainment-anlægget,” fortsætter Leif Jensen.

 – Sådan blev Sisses telefon ‘hacket’

Mere til historien

Leif Jensen har som medarbejder i sikkerhedsfirmaet Kaspersky naturligvis en økonomisk interesse. Men problemstillingen er desværre reel. Flere og flere biler vil blive selvkørende. Og Internet of Things hvor alting kan kontrolleres med Wi-Fi er i stigende vækst. Funktionerne er rigtigt fede, men sikkerheden skal opprioriteres, ellers kan vi ende i et kapløb mellem hackere og sikkerhedsfolk.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram