Hackere kan overtage kontrollen med din bil

Hackere kan få kontrol over din smartphone, vaskemaskine og bil.

hacking-trainingVi er på MereMobil.dk naturligvis rigtigt glade for smartphones og IT i hverdagen, men udbredelsen af IT i kaffemaskiner, vaskemaskiner og sågar biler kan stille os i nogle problematiske situationer.

To amerikanske hackere, Charlie Miller og Chris Valasek, demonstrerede allerede sidste år, hvordan man kan kontrollere de mest moderne biler. Og det stiller os i helt nye dilemmaer. Chris og Charlie kunne blandt andet kontrollere klimaanlæg og radio. Men langt mere problematisk er det, at de også kunne kontrollere speederen, bremsen og rattet.

Til at starte med, kunne de kun få bilen til at køre langsomt, men så forfalskede de informationerne til speedometeret, så der stod 1 eller 2 kilometer i timen, på trods af at bilen kørte hurtigt.

Billige Android-telefoner overvåger dit privatliv

Vi har også tidligere set, at hackere har låst computere i store virksomheder og statslige styrelser, og så opkrævet penge for at låse computeren op. Det samme kan desværre ske med biler. Nemlig at tændingen bliver blokeret, efter at infotainment systemet bliver hacket gennem Bluetooth.

Mere automatiseret

- ”Biler i dag rummer adskillige computere, og desværre har de alle fejl og sikkerhedshuller,” siger Leif Jensen, nordisk leder af sikkerhedsfirmaet Kapersky Lab, til Alt om Data.

- ”Dygtige hackere kan udnytte disse sikkerhedshuller, og det er relativt nemt med simpelt udstyr at hacke centrallåsens kode og åbne dørene uden om alarm og lås. Men det er reelt også muligt at modificere vitale motordata eller i værste fald overtage kontrollen med køretøjet, bedst som du suser af sted,” siger Leif Jensen.

- ”Forbindelsen til nettet åbner samtidig adgang til private data, adresser og andre personlige oplysninger, som du måske har indtastet eller har på din mobil, der også står i Bluetooth-forbindelse med entertainment-anlægget,” fortsætter Leif Jensen.

 - Sådan blev Sisses telefon ‘hacket’

Mere til historien

Leif Jensen har som medarbejder i sikkerhedsfirmaet Kaspersky naturligvis en økonomisk interesse. Men problemstillingen er desværre reel. Flere og flere biler vil blive selvkørende. Og Internet of Things hvor alting kan kontrolleres med Wi-Fi er i stigende vækst. Funktionerne er rigtigt fede, men sikkerheden skal opprioriteres, ellers kan vi ende i et kapløb mellem hackere og sikkerhedsfolk.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram