Xiaomi viser telefon næsten uden ramme

Xiaomi har præsenteret en koncepttelefon, Mi Mix, hvor skærmen fylder 91,3 procent af fronten.

Xiaomi Mi Mix (Kilde: Xiaomi)

Xiaomi Mi Mix (Kilde: Xiaomi)

Xiaomi er en kinesisk smartphoneproducent, som vi ikke ser så meget til her i Europa. De har taget det kinesiske marked med storm, og havde i april omkring 25 procent af markedet. Xiaomis opskrift er ikke ukendt. One Plus, Huawei og andre har gjort det samme: Lav pris og top specifikationer.

Nu hvor Xiaomi er blevet et kendt mærke i store dele af Asien, har de overskud til at innovere. Det er mundet ud i et konceptprodukt, hvor der stort set ingen ramme er, og hele 91,3 procent af fronten er skærm. Dette koncept er dog meget konkret, da det rent faktisk bliver sat til salg den 4. november i Kina.

 – Xiaomi Mi 5 er lanceret

Modellen hedder Xiaomi Mi Mix. Den har en 6,4 tommer IPS skærm med 1080 x 2040 pixels opløsning, hvilket giver cirka 362 PPI, pixel per inch. Apple betegner 300 PPI som “Retina”, hvor man ikke kan se pixels ved normal distance, men mange Android producenters topmodeller har op mod 500 PPI. Derudover har Xiaomi Mi Mix andre fine specifikationer.

  • Snapdragon 821 processor
  • 4.400 mAh batteri med Qualcomm Quick Charge 3.0
  • NFC, Bluetooth 4.1. Fingerprint sensor.
  • 16-megapixel bagkamera, 5 Mpix front.
  • 4 GB RAM med 128 GB lager, eller 6 GB RAM/256 GB/18 karat guld version for de luksussøgende.
  • Keramisk ydre

Prisen er 3.499 yuan, hvilket er 3.520 danske kroner. Versionen i guld og 6 GB RAM koster 3.999 yuan , altså lidt over 4.000 kroner.

Sharp Corner R (Kilde Gizmochina.com)

Sharp Corner R (Kilde Gizmochina.com)

Der er dog det helt åbenlyse problem, at den ikke kommer til Danmark. Men med sådan en telefon vil Xiaomi helt sikkert blive interessant for markeder udenfor Kina. Derfor kan det være, at denne telefon vil bane vejen for fremtidige modeller i Europa, og naturligvis inspirere andre producenter til at gå samme vej.

Mere til historien

Vi har før set fans fantasere ved at lave 3D tegninger af Samsung, Apple og andre populære mærker, som stort set ingen ramme har. Dette er dog en af de første salgsklare modeller vi ser. Sharp har også tidligere vist smartphones med minimal ramme, som for eksempel Corner R.

Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram