Xiaomi viser telefon næsten uden ramme

4

Xiaomi har præsenteret en koncepttelefon, Mi Mix, hvor skærmen fylder 91,3 procent af fronten.

Xiaomi Mi Mix (Kilde: Xiaomi)
Xiaomi Mi Mix (Kilde: Xiaomi)

Xiaomi er en kinesisk smartphoneproducent, som vi ikke ser så meget til her i Europa. De har taget det kinesiske marked med storm, og havde i april omkring 25 procent af markedet. Xiaomis opskrift er ikke ukendt. One Plus, Huawei og andre har gjort det samme: Lav pris og top specifikationer.

Nu hvor Xiaomi er blevet et kendt mærke i store dele af Asien, har de overskud til at innovere. Det er mundet ud i et konceptprodukt, hvor der stort set ingen ramme er, og hele 91,3 procent af fronten er skærm. Dette koncept er dog meget konkret, da det rent faktisk bliver sat til salg den 4. november i Kina.

 – Xiaomi Mi 5 er lanceret

Modellen hedder Xiaomi Mi Mix. Den har en 6,4 tommer IPS skærm med 1080 x 2040 pixels opløsning, hvilket giver cirka 362 PPI, pixel per inch. Apple betegner 300 PPI som “Retina”, hvor man ikke kan se pixels ved normal distance, men mange Android producenters topmodeller har op mod 500 PPI. Derudover har Xiaomi Mi Mix andre fine specifikationer.

  • Snapdragon 821 processor
  • 4.400 mAh batteri med Qualcomm Quick Charge 3.0
  • NFC, Bluetooth 4.1. Fingerprint sensor.
  • 16-megapixel bagkamera, 5 Mpix front.
  • 4 GB RAM med 128 GB lager, eller 6 GB RAM/256 GB/18 karat guld version for de luksussøgende.
  • Keramisk ydre

Prisen er 3.499 yuan, hvilket er 3.520 danske kroner. Versionen i guld og 6 GB RAM koster 3.999 yuan , altså lidt over 4.000 kroner.

Sharp Corner R (Kilde Gizmochina.com)
Sharp Corner R (Kilde Gizmochina.com)

Der er dog det helt åbenlyse problem, at den ikke kommer til Danmark. Men med sådan en telefon vil Xiaomi helt sikkert blive interessant for markeder udenfor Kina. Derfor kan det være, at denne telefon vil bane vejen for fremtidige modeller i Europa, og naturligvis inspirere andre producenter til at gå samme vej.

Mere til historien

Vi har før set fans fantasere ved at lave 3D tegninger af Samsung, Apple og andre populære mærker, som stort set ingen ramme har. Dette er dog en af de første salgsklare modeller vi ser. Sharp har også tidligere vist smartphones med minimal ramme, som for eksempel Corner R.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer