Teleselskaber: Stadig stor interesse for Note 7

10

Interessen for den problemramte Samsung Galaxy Note 7 er fortsat stor hos danske mobilkøbere, oplyser de teleselskaberne.

Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Note 7 blev præsenteret tirsdag den 2. august og interessen fra både medier og mobilkøbere var enorm både i ind- og udland. Samsung måtte dog hurtigt udskyde den danske salgsstart med en uge.

Kort efter begyndte problemerne at hagle ned over Samsung, der ellers måske kunne have set frem til en af de mest succesfulde smartphones, i det særlige note-segment.

Sagerne med Note 7-enhederne der brød i brand holdt dog stik, hvilket fik Samsung til at trække i nødbremsen. Salget blev stoppet omgående i de lande, hvor telefonen var kommet i salg. Mens det blev udskudt i de lande, som endnu ikke havde haft salgsstart. Hele ombytnings-programmet blev efterfølgende sat i værk.

Derfor kan Samsung måske også skade deres ellers respekterede brand, hvis det viser sig, at Note 7 enheden i den nyeste sag er en af de ombyttede enheder.

Danskerne er fortsat interesseret i Note 7

De danske teleselskaber frygter ikke indtil videre, at det vil skade salget af Galaxy Note 7 på det danske marked, da interessen fortsat er stor.

– ”Vi har hos os ikke aktiveret presales på Samsung Note 7, men arbejder med en interesseliste. Vi har på nuværende tidspunkt ikke oplevet mindre interesse for telefonen endnu, men det skal blive spændende at se, hvordan danskerne tager den til sig, når den bliver relanceret. Vi synes stadigvæk, at det er en rigtig spændende telefon og håber, at Samsung får løst deres udfordringer,” lyder det fra YouSee Mobil til MereMobil.dk.

Også hos Telenor har der ikke været forsalg på Note 7, men de forventer fortsat stor interesse.

– ”Vi har ikke lavet presale på denne model, så der er ingen ændringer her. Vi forventer ingen ændring i interessen for Samsung Galaxy Note 7, og ser frem til at lancere den og andre kommende telefoner fra Samsung,” er meldingen fra Telenor.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 (Foto: MereMobil.dk)

Utålmodighed giver annullerede ordrer

Både Telia og teleselskabet 3 har haft Note 7 i forsalg og kan også oplyse, at nogle kunder har annulleret deres bestilling. Dog virker interessen både i Note 7 og andre Samsung produkter fortsat stor.

– ”Der er ikke så meget nyt at sige. Der er stadig ingen kunder, der har modtaget den pågældende telefon. Hvornår det sker, afhænger fortsat af Samsung. Telefonen er været meget populær i pre-sale, og vi får faktisk stadig bestillinger på den, selvom vi selvfølgelig er helt åbne om, at vi ikke levere, før Samsung er klar. Hvis man har bestilt den i pre-sale, kan man selvfølgelig annullere sin bestilling. Men det er faktisk meget få, der har valgt at annullere. Det drejer sig om ca. 3 pct. af de, der har bestilt den, der har valgt at annullere,” fortæller Telia til MereMobil.dk.

Hver tredje har annulleret

Hos teleselskabet 3 har op mod hver tredje annulleret deres forudbestilling, hvilket formentlig skyldes udskydelsen af salgsstarten. Dog er nye bestillinger kommet til.

– ”Meldingen herfra er, at ca. en tredjedel af kunderne, der havde lagt en forudbestilling af Samsungs Galaxy Note 7, har valgt at annullere den – givetvis fordi de er blevet utålmodige. Samtidig har vi siden Samsungs udmelding om forsinket levering modtaget en god mængde nye bestillinger,” oplyser Rikke Juul Hansen, kommunikationschef hos 3.

3 oplever generelt også fortsat stor interesse i både Note 7, men også andre Samsung produkter. Derfor forventer de heller ikke, at det vil betyde de store problemer for Samsung på sigt.

– ”Det er svært at spå om, hvad sagen får af konsekvenser i fremtiden, men vi kan konstatere, at salget langt fra er gået i stå, og at kunderne stadig efterspørger produkter fra Samsung i stor stil,” slutter Rikke Juul Hansen.

Samsung Galaxy Note 7 forventes, at få europæisk salgsstart fredag den 28. oktober. Mens den præcise danske salgsstart endnu er ukendt.

Mere til historien

MereMobil.dk afventer spændt på et testeksemplar, da vi ikke nåede at modtage før hele ombytningsprogrammet blev sat i værk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer