Ny Macbook Pro – det vildeste vi længe har set

35

Farvel til MagSafe men goddag til Touch Bar og Touch ID samt voldsomt høj ydelse. Læs om den nye Macbook Pro.

Macbook Pro 13 og 15 tommer - oktober 2016 (Foto: Apple)
Macbook Pro 13 og 15 tommer – oktober 2016 (Foto: Apple)

Apple har præsenteret to nye udgaver af Macbook Pro  – to i den forstand, at der er udgaver på henholdsvis 13 og 15 tommer.

Selvom Macbook Pro er totalt redesignet, ligner den stadig en Macbook. Som på foregående versioner er der anvendt aluminium på alle sider.

13-tommer Macbook Pro har en tykkelse på 1,49 centimeter, hvilket er 17 procent mindre end den gamle udgave, der målte 1,8 centimeter. Vægten er 1,4 kg – et pænt fald i vægten fra 1,58 kg..

Topmodellen er 15-tommer udgaven. Her taler vi om en tykkelse der er gået fra 1,8 centimeter ned til 1,55. Centimeter. En reduktion på 14 procent. Vægten er nu 1,8 kg – altså cirka 200 gram mindre end tidligere.

Lige over det nye redesignede tastatur ses nu den såkaldte Touch Bar samt fingergenkendelse via Touch ID.

Hvis man er til Apples computere er de nye Macbooks nok det vildeste man nogensinde har set. Herunder gennemgår vi hovedpunkterne.

Kraftig forbedret ydelse

Apple har tidligere udsendt en opdateret version af Macbook Pro, uden det gav den store forskel i ydelse og generel oplevelse, men med de nye modeller er det helt anderledes.

Skærmen på de nye computere er, ifølge Apple, 67 procent lysere (500 nits) og med 67 procent højere kontrast og 25 procent bedre farvegengivelse. I forhold til tidligere udgaver er skærmens strømforbrug op mod 30 procent end tidligere.

Apple gav desuden nedenstående data om ydelsesforbedringerne i forhold til de foregående udgaver.

SSD-drevet er på Macboook Pro 15” 50 procent højere ydelse og maskinen vil kunne fås i konfigurationer på op til 2 TB. 13”-versionen har dobbelt så høj ydelse på SSD-drevet. Det skal lige siges, at 2 TB SSD-drev er en prisforøgelse på omkring 10.000 kroner.

Macbook Pro 15”Macbook Pro 13”
Spil60 %103 %
Videoredigering57 %76 %
3D grafik130 %76 %

Farvel til MagSafe-opladeren

Thunderbolt 3 porte på Macbook Pro (Foto: Apple)
Thunderbolt 3 porte på Macbook Pro (Foto: Apple)

Som rygterne forudsagde før eventen forsvinder MagSafe opladestikket fra de nye Macbooks. I stedet vil der være fire Thunderbolt porte der også kan håndtere opladningen. Man kan altså tilslutte opladeren til hvilken som helst af portene.

Desuden kan Thunderbolt 3 både benyttes skærmoutput så vel som USB og meget andet. Faktisk kan portene trække to 5K-monitorer og oplade samtidigt.

Touch Bar – de moderne funktionstaster

Eksempler på Touch Bar (Foto: Apple)
Eksempler på Touch Bar (Foto: Apple)

På rækken lige over tastaturet ses nu en såkaldt Touch Bar. Det er et Retina Display med multitouch funktionalitet. Genvejene på Touch Bar tilpasser sig til den applikation du bruger.

I videoredigering skifter den nye ekstraskærm til genvejs og ekstrafunktioner. Det samme er tilfældet for Mail, Beskeder, Fotos, Safari og selve styresystemet. Over tid ventes det, at tredjeparts-appliaktioner udnytter funktionaliteten.

Brugeren kan også tilpasse Touch Bar efter eget ønske. Vil man f.eks. have Forstyr Ikke eller Screeenshot-funktion kan dette bare trækkes ned på baren.

Yderst til højre sidder fingeraftrykslæseren Touch ID. Hvis flere brugere deler samme computer, kan brugerprofilen skiftes, blot ved at lægge fingeren på sensoren.

Opdater din Macbook til ny Mac OS version

Promovideo for Macbook Pro

https://www.youtube.com/watch?v=4BkskUE8_hA

Meget dyre computere

Macbook Pro - oktober 2016 (Foto: Apple)
Macbook Pro – oktober 2016 (Foto: Apple)

Du skal op med det store betalingskort for at komme i nærheden af de nye Macbooks, men det er jo ikke noget nyt i forhold til Apples produkter.

Topmodellen Macbook Pro 15” med Touch Bar og Touch ID starter ved 21.099 kroner. Her får du 2,8 GHz quad-core Intel Core i7 processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,5 GHz, 16 GB hukommelse og 256 GB SSD-drev. I løbet af november kan den leveres.

Fra 15.499 kroner får du en 13” Macbook Pro med Touch Bar og Touch ID. 2,9 GHz dual-core Intel Core i5 processor med Turbo Boost op til 3,3 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB SSD-drev. Leveringen også i november.

Der kommer desuden en 13” variant uden Touch Bar og Touch ID. Denne har 2,0 GHz dual-core Intel Core i5 processor med Turbo Boost op til 3,1 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB SSD-drev. Denne udgave afsendes straks efter bestilling.

Spar mange penge – køb Macbook og iPhone i London

Tæt på de nye Macbook Pro computere

https://www.youtube.com/watch?v=WVPRkcczXCY

Mere til historien

Begge nye Macbook Pro-computere har, ifølge Apple, op til 10 timers driftstid på en opladning. Ved præsentationen blev det også fortalt, at der kommer en opdateret Final Cut Pro samt Adobe Photoshop, med understøttelse af Touch Bar, inden slutningen af året.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer