SMS-lås på toiletter

7

Vordingborg kommunen har måske fundet løsningen på ulækre offentlige toiletter.

I Vordingborg er kommunen gået helt nye veje for at sikre rene og pæne offentlige toiletter. Syv offentlige toiletter er nemlig blevet udstyret med SMS-lås. Skal man benytte de offentlige toiletter, så er man fremover nødsaget til at finde mobiltelefonen frem og sende en SMS-besked. Det skriver Vordingborg kommune i en pressemeddelelse.

På hvert af toiletterne er der skrevet, hvilken SMS-kode, der skal bruges og hvilket nummer koden skal sendes til. Når SMS-beskeden er afsendt, åbnes døren til toilettet ganske kort tid efter.

Toilet med SMS-lås (Foto: Vordingborg kommune)
Toilet med SMS-lås (Foto: Vordingborg kommune)

-”Vores oplevelse er, at der bliver passet bedre på toiletterne, når de skal lukkes op med en sms,” udtaler driftsplanlægger Thomas Eglin fra Vordingborg Kommune, og han uddyber;

– ”Folk forventer en højere service i dag. Det har vi mulighed for at tilbyde med de sms-betjente toiletter, fordi folk tænker sig mere om, når de har sendt en sms for at benytte toilettet. Sms-betjeningen giver os også bedre mulighed for at vurdere behovet for rengøring på toiletterne, fordi vi hele tiden kan registrere, hvor meget hvert enkelt toilet bliver brugt.”

Thomas Eglin påpeger, at de syv nye offentlige toiletter er udtryk for et ønske om at højne servicen. Af samme grund er de offentlige toiletter i kommunen nu også forsynet med QR-koder. Dermed får brugerne mulighed for sende en besked til kommunen, hvis der er noget de savner på et af toiletterne.

De syv nye toiletter er beliggende på Lille Torv i Vordingborg, Havnen 6 i Stege, i Askeby, i Græsbjerg, i Udby, i Viemose og på Fjordstien 2 i Præstø.

Mere til historien

Vordingborg Kommune ejer, drifter eller giver tilskud til driften af i alt 42 offentlige toiletter eller delvist offentlige toiletter. De delvist offentlige toiletter, 9 styk, er toiletterne ved lystbådehavne, som er forbeholdt sejlende. De besøgende får udleveret en kode til faciliteterne, når de betaler for opholdet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer