App skal fjerne huller i vejen

Ny app i Nordfyns kommune skal hjælpe beboerne til at gøre kommunen opmærksom på huller i vejen, defekte vejskilte og lignende problemer.

Skyhost Borger Tip

Skyhost Borger Tip

Vi kender vist alle at blive overrasket over et stort vejhul, enten på cykel eller i bil. Dels kan det ødelægge vores transportmidler, men det kan være farligt, hvis vi mister kontrol over køretøjet. Derfor har Nordfyns kommune taget skeen i den proaktive digitale hånd.

De har lavet appen Skyhost Borger Tips, som netop skal hjælpe kommunen med at finde vejhuller og andre infrastrukturproblemer. I alt er der 14 forskellige kategorier.

– “Det er super nemt at bruge. Fordelen for kommunen er, at vi får præcise oplysninger om arten af problemet. Fordelen set fra borgernes side er, at de kan lave indberetningen på stedet og løbende får en statusopdatering på deres henvendelse,” siger udvalgsformand Franz Rohde (Kons.) til TV2 Fyn.

Borgeren kan følge med

App’en Skyhost Borger Tips skal ikke kun hjælpe Nordfyns kommune med at lokalisere problemer, men borgerne får også tilbagemeldinger når problemet er løst. Man kan også følge med i hvilke problemer andre borgere har meldt til kommunen gennem applikationen.

Du kan hente app’en til Android og iOS – både iPhone og iPad. Men vil du hellere bruge en hjemmeside, kan dette også gøres på kommunens hjemmeside.

Findes også til andre kommuner

Søger man på “borger tip” i sin app store kan man også finde lignende apps fra en række andre kommuner på Sjælland og i Jylland.

Mere til historien

Apps til borgere er noget som begynder at være populært for staten og kommunen. Populært sagt hedder det borgerinddragelse, og når vi sammen er med til at hjælpe og kan se resultaterne, bliver vi ofte bedre medborgere, og alle får gavn at forbedringerne.


Avatar

Om Tommy Lindegaard

Tommy har i flere år arbejdet med Telia, TDC, HTC, Samsung og Nokia, men er i dag gået selvstændig. Han kan dog ikke helt slippe branchen, så fritiden bliver brugt til at skrive nyheder. Til dagligt er det primært Android smartphones og iPads, der bliver brugt, men Tommy elsker at skifte mellem enheder og andre IT gadgets.