Ny app hjælper ved eftersøgninger

0

Applikationen Forsvundet NU skal gøre personeftersøgning hurtigere og bedre.

Sporeksempel fra Forsvundet Nu
Sporeksempel fra Forsvundet Nu

En ny danske applikation har set lyset i Viborg. Den nye applikation Forsvundet NU skal hjælpe med at effektivisere eftersøgningen efter personer ved at bruge smartphones i eftersøgninger. Det skriver TV Midtvest.

Det er Modified Solutions fra Viborg, som har udviklet den nye applikation.

– “Vi ved, at der er cirka 1.000 demente, der forsvinder om året. Og kan vi bare forhindre et dødsfald, er arbejdet givet godt ud,” fortæller den daglig leder i Modified Solutions, Tom Christensen, til TV Midtvest.

Applikationen fungerer ved at brugeren henter en gratis version af Forsvundet NU. Når applikationen er aktiv, så bruger den smartphonens GPS, og brugerens position sendes hvert femte sekund tilbage til en centralserver. På den centrale server kan man så følge for hver enkelt bruger har gået, og på den måde kan man tegne et kort over søgningen.

Det giver et bedre overblik over, hvilke områder der er afsøgt og hvilke der mangler. Ifølge Tom Christensen så er brugen af applikationen specielt effektiv i begyndelsen af en eftersøgning, hvor man hurtig skal afsøge et stort område. Udover selve sporingsdelen så kan brugerne også skrive kommentarer under eftersøgningen – f.eks. “vi har undersøgt skuret” eller “Under broen også checket”.

Alt tilgængeligt på Forsvundet.nu

Informationerne som indsamles fra applikationen er offentligt tilgængelig på Forsvundet.nu. Rent praktisk har hver eftersøgning sin egen profil, så der kan køre flere eftersøgninger på samme tid. Hver profil kombineres med links til relevante nyhedsmedier samt en udførlig beskrivelse af den forsvundne person. Et eksempel på en aktiv eftersøgning er efter Emilie Meng – se eftersøgningen her.

Organisationen Missing People mener, at den nye applikation måske kan være en fordel.

– “I de tilfælde, hvor et barn eller en dement er væk, giver den mening,” siger formand for Missing People, Vivian Winther Eriksen til TV Midtvest.

På Forsvundet.nu kan man se en oversigt over alle aktive eftersøgninger. Applikationen Forsvundet Nu kan hentes her.

Tv-indslag fra TV Midtvest kan ses her.

Mere til historien

Brugen af GPS tager en del strøm på den fleste smartphones, så husk en powerbank, hvis du ønsker at bruge applikationen over længere tid.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer