Apple Music får snart tiltrængt overhaling

0

Apple Music står til at få nyt design i juni når Apple afholder udviklerkonference, forlyder det.

Screenshots fra Apple Music for Android
Screenshots fra Apple Music for Android

Apple Music blev lanceret i juni 2015 under Apples udviklerkonference Worldwide Developers Conference (WWDC). Det skete naturligvis med store armbevægelser og den klassiske Apple præsentation. Desværre var modtagelsen lidt lunken blandt eksperter og brugere. Mange havde nok regnet med, at Apple ville forny musikindustrien, mens de snarere tilbyder en Spotify og Tidal kopi.

Apple Music har gennem de første 10 måneder modtaget en række fejlrettelser, men næsten ingen ekstra funktioner er blevet tilføjet, og det er formentlig her eksperternes kæphest ligger begravet. For sammenlignet med Spotify kommer Apple Music hurtigt til at ligne en basisudgave, og det var nok ikke hvad mange havde håbet på, sidste juni.

Det forventes derfor af rigtige mange, der kender til Apples planer, at Apple Music får nyt design til juni, hvor musiktjenesten så runder sin første fødselsdag. I skrivende stund har Apple Music 13 millioner brugere, hvilket lyder hæderligt, men da der er én milliard aktive iOS enheder havde de fleste i elektronik- og musikbranchen nok forventet mere.

Det nye design, som forventes præsenteret til juni, skal være mere intuitivt, have mere fokus på album covers og baggrunden vil blive sort/hvid, for at gøre designet mere simpelt, men samtidig mere kontrastfyldt. Fanen “New” vil blive omdøbt til “Browse”, det samme udtryk Spotify bruger, og vil få en bedre algoritme så nyt indhold er nemmere at finde og udforske.

Apple Music
Apple Music

Det skulle også blive muligt at få sangtekster, så man kan gå i dybden med musikken, men hvad det reelt ender med må vi vente og se til juni.

Selvom Apple måske havde håbet på en bedre modtagelse er tjenesten i vækst, og Apple kunne i februar annoncere, at der i februar var 11 millioner brugere. Her i slutningen af april er det tal så steget til 13 millioner brugere, så det går langsomt, men stødt den rigtige vej for Apple Music.

Mere til historien

Til sammenligning havde Spotify i starten af 2016 30 millioner betalende kunder og 100 millioner aktive brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer