Apple har rettet iOS-sikkerhedsfejl i Siri

0

Der har været skrevet lidt om, at en fejl i iOS kunne give adgang til fotos og kontakter på en iPhone, selvom den var låst. Nu forlyder det, at Apple har rettet fejlen.

Siri på iPhone (Foto: MereMobil.dk)
Siri på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

En fejl i Siri på iPhones har kunne give brugere adgang til fotos på selv låste iPhones ved hjælp af 3D Touch-funktionen.

Det var nemlig muligt via Siri-søgninger, at få adgang til både fotos og kontakter på låste iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Grunden til det kun er disse to modeller, der er berørt er, at det var med hjælp fra 3D Touch funktionen at adgangen blev skabt.

 – Apple udsender fejlrettet iOS 9.3 – hent iOS 9.3.1 nu

Kort og godt kunne man nemlig via Siri blot foretage en søgning efter noget på Twitter og så håbe, at der dukkede en tilfældig mailadresse op. Skete det, så kunne man med 3D Touch tilføje mailadressen til en eksisterende kontakt. Valgte man dette, så fik man adgang til alle kontakter på iPhonen og via dette kunne man så tilføje et foto, hvilket automatisk gav adgang til alle fotos på den pågældende iPhone.

Skulle metoden virke krævede det dog, at Siri havde ”lov” til at få adgang til Twitter, ens kontakter og billeder.

Apple rettede dog fejlen få timer efter, at den dukkede op på nettet. Generelt er Apple hurtige til at få løst forskellige fejl. Tidligere i år var der også tale om 1970-fejlen, som altså også blev rettet ganske hurtigt.

 – Apple løser 1970-fejl i iOS

Modsat mange andre fejlrettelser, så skete denne fejlretning ikke via en softwareopdatering til iOS, men derimod en fejlrettelse på Apples egne Siri-servere.

Forsøger du, at bruge Siri til at søge efter Twitter-indhold nu, så beder Siri dig om, at låse telefonen op først.

Mere til historien

Du kan i videoen herunder se, hvordan det fungerede at brugere kunne få adgang til indhold via Siri.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer