Apple har rettet iOS-sikkerhedsfejl i Siri

Der har været skrevet lidt om, at en fejl i iOS kunne give adgang til fotos og kontakter på en iPhone, selvom den var låst. Nu forlyder det, at Apple har rettet fejlen.

Siri på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Siri på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

En fejl i Siri på iPhones har kunne give brugere adgang til fotos på selv låste iPhones ved hjælp af 3D Touch-funktionen.

Det var nemlig muligt via Siri-søgninger, at få adgang til både fotos og kontakter på låste iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Grunden til det kun er disse to modeller, der er berørt er, at det var med hjælp fra 3D Touch funktionen at adgangen blev skabt.

 – Apple udsender fejlrettet iOS 9.3 – hent iOS 9.3.1 nu

Kort og godt kunne man nemlig via Siri blot foretage en søgning efter noget på Twitter og så håbe, at der dukkede en tilfældig mailadresse op. Skete det, så kunne man med 3D Touch tilføje mailadressen til en eksisterende kontakt. Valgte man dette, så fik man adgang til alle kontakter på iPhonen og via dette kunne man så tilføje et foto, hvilket automatisk gav adgang til alle fotos på den pågældende iPhone.

Skulle metoden virke krævede det dog, at Siri havde ”lov” til at få adgang til Twitter, ens kontakter og billeder.

Apple rettede dog fejlen få timer efter, at den dukkede op på nettet. Generelt er Apple hurtige til at få løst forskellige fejl. Tidligere i år var der også tale om 1970-fejlen, som altså også blev rettet ganske hurtigt.

 – Apple løser 1970-fejl i iOS

Modsat mange andre fejlrettelser, så skete denne fejlretning ikke via en softwareopdatering til iOS, men derimod en fejlrettelse på Apples egne Siri-servere.

Forsøger du, at bruge Siri til at søge efter Twitter-indhold nu, så beder Siri dig om, at låse telefonen op først.

Mere til historien

Du kan i videoen herunder se, hvordan det fungerede at brugere kunne få adgang til indhold via Siri.

Endelig! Siri taler dansk

Det har taget sin tid, men nu er Siri til Apple TV og HomePod klar.

(mere…)
Steve Jobs død, iPhone 4S og Siri er nu 10 år

TILBAGEBLIK: Det er nu 10 år siden, at Apple præsenterede Siri, samt den populære iPhone 4S. Men det er også 10 år siden, at Steve Jobs døde.

(mere…)
Siri har måske afsløret datoen for Apples næste event

Apples stemmeassistent Siri kan meget vel have afsløret datoen for, hvornår Apple afholder næste event.

(mere…)
HomePod Mini er en realitet

Apple har helt som ventet lanceret en HomePod Mini, der kommer med Siri features. Læs mere om Apple HomePod Mini her.

(mere…)
Apple gemmer ikke længere Siri-samtaler automatisk

Apple har ændret indstillingerne til Siri. Nu gemmes samtaler med brugere ikke længere automatisk. Det oplyser Apple i en pressemeddelelse.

(mere…)
Siri-forespørgsler bliver hørt af Apple – også de fortrolige

Fortrolige oplysninger er normalt ikke noget man vil dele med andre. Alligevel kan det blive hørt, uden du bemærker det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram