Langsomt internet kan give stress

0

Det er irriterende at sidde og vente på, at hjemmesider og videoer loades. Faktisk kan langsomt internet give stress, afslører ny rapport.

Brug af smartphone miljøfoto TDC Group
I dag bruges smartphonen rigtigt meget til data, uanset hvor man er (Foto: TDC Group)

De fleste kan nikke genkendende til, at det er hamrende irriterende at sidde og vente på, at en hjemmeside eller video loades. Hvad enten det er internetforbindelsen eller din enhed der er langsom.

Nu viser en ny rapport, Ericsson Mobility Rapport, at det ikke er endt med at være irriterende, men faktisk også kan være en medvirkende faktor til at forårsage stress og forhøje pulsen.

 – Tablets og mobiler står for mere og mere internethandel

Det er Ericsson, som står bag den neuro-videnskabelige undersøgelse, der konkluderer at stressniveauet kan stige med op til 6 procent, hvis eksempelvis en YouTube video er længe om, at loade en aktuel video eller en hjemmeside er for længe om at loade.

Pauser en video i 3 sekunder under streamingen for at loade yderligere indhold, så ryger stressniveauet 15 procent i vejret. Faktisk er stresspåvirkningen større end hvis du eksempelvis ser en gyserfilm eller står på kanten til en afgrund.

 – Derfor skal du slukke for Wi-Fi i to dage

Du kan læse hele Ericsson Mobility rapporten her.

Mere til historien

Undersøgelsen, der danner grundlag for rapporten, er baseret på 30 danske mobilbrugere i alderen 18 til 52 år og målingerne er udarbejdet ved at måle testpersonernes hjerneaktivitet (via EEG), øjenbevægelser og puls, mens de skulle gennemfører forskellige opgaver på deres smartphone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer