Sådan tager du flotte mobilbilleder på skiferien

TIP: Vinterferiesæsonen er i gang. Her får du en masse tips til, hvordan du tager flotte mobilbilleder på skiferien.

Fotografering på skiferien (Foto: Sony Mobile)
Fotografering på skiferien (Foto: Sony Mobile)

I næste uge – uge 7 – er det højsæson for danskernes vinterferie, og mobiltelefonen er efterhånden blevet vores primære kamera. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du tager super flotte billeder med din mobiltelefon.

Så er du en af de mange, der skal holde ferie på pister eller løjper i enten nord eller syd, så er her nogle tips du kan bruge. Snelandskaberne er nemlig vildt imponerende smukke og indbyder til langt mere end ski og leg – de er oplagte motiver, når der skal tages billeder.

Kamerakvaliteten er efterhånden rigtig god i langt de fleste smartphones, og de fleste har den i lommen, når de begiver sig rundt i de forskellige landskaber.

– ‟Mobilkameraerne kan virkelig meget i dag og leverer generelt billeder af høj kvalitet. Det er en af smartphonens helt centrale features – og blandt de funktioner, vi danskere bruger allermest. Alligevel oplever vi ofte, at folk ikke er klar over, hvordan de bedst udnytter mobilkameraets funktioner eller med små virkemidler, som f.eks. ved at udnytte lys, kontrast og skygger, kan skabe langt flottere billedresultater,” siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

2 gode vintertips

 1. Beskyt din smartphone mod kulde og kondens: Ligesom med alt andet elektronik, så er smartphones også følsomme over for fugt. Og har du den i lommen det meste af dagen på skiferien, så kan den blive kold. Det er derfor vigtigt, at du får den varmet langsomt op efterfølgende. Varmes den for hurtigt op, så kan det skabe kondens inden i.
 2. Skru op for skærmlyset: Det kan være svært at se billederne på skærmen (eller motivet når billedet tages), for solens mange stråler. Det kan derfor være en rigtig god idé, at skrue helt op for skærmlyset på din smartphone.

LÆS OGSÅ: Hjælp! Min telefon har fået en fugt- eller væskeskade

Kameratips fra Sony Mobile

 1. Undgå solen i ryggen: Hvis du fotograferer med solen i ryggen, så vil skyggerne skjule sig bag dine motiver, derfor kan du få en masse interessante skyggeeffekter, hvis du undgår solen i ryggen.
 2. Fotografer også i modlys: Hvis du modsat, hvad man ellers tit hører, fotograferer lidt i modlys, så får du nogle fede refleksioner fra solen, hvilket kan give ekstra effekt på dine billeder fra pisten. Husk dog, at du ikke må kigge direkte i solen.
 3. Husk blitzen: Et landskab med sne og sol giver en masse kontrast. Hvis du vil lysne skyggerne op, så kan du bruge blitzen når du vil fotograferer dine venner eller familie på skiferien. Blitzen fungerer dog bedst når du er tæt på motivet.
 4. Vær opmærksom på vinklerne: Tag i stedet billedet på tværs af pisten i stedet for på langs. Så kan du få et mere dynamisk og dramatisk udtryk, da hældningen på bakken vil træde tydeligere frem.
 5. Udvælg funktionerne hjemmefra – og øv dig: Du kan med mobilkameraet lave en masse ting lige fra panoramaoptagelser og video i slowmotion til dybe portrætter. Men det er en god idé, at du øver dig på de forskellige funktioner hjemmefra i stedet for imens du er på pisten og vil fange et bestemt motiv.
 6. Planlæg motivet på billederne: Det er en god idé, at se billedet for sig og planlægge, hvordan du kunne tænke dig, at dine venner og familie fremstår på det færdige billede.
 7. Tag billeder i lav sol: Om morgenen eller sidst på eftermiddagen, hvor solen står lavt på himlen, er et oplagt tidspunkt at tage smukke billeder. Her kan du fange nogle anderledes skygger, mønstre og detaljer.
 8. Skyd løs og slet: Har du hukommelse nok på din smartphone, så er en rigtig god idé altid at tage en masse billeder. Jo flere du tager jo større er chancen også for, at du får et rigtig godt billede. Så udnyt, at du ikke længere, som i gamle dage, er låst af der eksempelvis skal skiftes filmrulle efter 24 eller 36 billeder. Om aftenen kan du kigge dagens billeder igennem og slette dem, som du ikke ønsker at gemme.
 9. Brug tiden på efterbehandlingen: Der er rigtigt mange smartphones, som har et indbygget billedredigeringsprogram, men ellers findes også et kæmpe udvalg af forskellige fotoapplikationer, der giver dig en masse muligheder når det kommer til at ændre billedets beskæring, optimere farver og kontraster eller benytte forskellige filtre.

MereMobil.dk ønsker dig rigtig god vinterferie – og de fleste af ovenstående tips kan også bruges, selvom du ikke skal ud og rejse. Det er dog nogle andre landskaber, at du formentlig får herhjemme i Danmark.

Mere til historien

De fleste af os elsker sikkert, at dele vores billeder med venner og familie enten på SMS, Facebook Messenger eller de sociale medier, som Facebook, Instagram, Snapchat og lignende – og det bliver bestemt kun sjovere, hvis billederne er vildt flotte.

Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Kører du på ferie i elbil? Her er de gode råd

TIP: Skal du på kør-selv-ferie i elbil, så læs med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram