LG Easy Smart test – klaptelefonen er tilbage
MINITEST: LG har på bedste retrostil bragt klaptelefonen tilbage til Danmark, men desværre lever LG Easy Smart i fortiden.
LG lancerede i september 2015 en klaptelefon, som virkelig bragte den historiske klaptelefon frem i tankerne hos mobilentusiaster. Men tingene er desværre ikke altid som man husker det.
– LG Easy Smart – ny foldelig mobil
Og det er også sådan det er for LG Easy Smart.
Easy Smart har Android 5.1 Lollipop under motorhjelmen, hvilket var den nyeste Android version, da telefonen blev lanceret. Så her er stor ros for at være med helt fremme. Men målgruppen for telefonen er begrænset og den gør ikke selv noget for, at målgruppen skal blive større.
LG udtalte selv ved lanceringen, at den er til de personer, som elskede at folde telefonen ud og stadigvæk foretrækker at have et fysisk tastatur.
– ”Målet med LG Easy Smart har været at skabe en smartphone til folk, der foretrækker traditionelt designede clamshell mobiler. Vi ønsker ikke, at en hel gruppe af forbrugere skal gå glip af smartphone-revolutionen, fordi de foretrækker et bestemt design frem for et andet,” lød det fra Kristoffer Ejebro, nordisk produktspecialist i Mobile Communications i LG Electronics, da LG Easy Smart blev lanceret.
Designet er godkendt
Designet på LG Easy Smart er godkendt, men det er ikke et design, hvor man tænker der er kælet for detaljerne.
Easy Smart er en stor telefon, og også for stor i de fysiske mål, hvis du spørger mig. Dog virker den robust og ikke som en telefon, der ikke vil kunne klare et fald.
Telefonen fås både i rød og blå. Vi har haft den røde variant til test og denne var bestemt flot at se på.
Specifikationerne minder om en sort/hvid film
Da LG i september 2015 præsenterede LG Easy Smart må jeg sige, at jeg var nysgerrig. Personligt synes jeg, at klaptelefonerne var super cool og jeg tror egentlig, at der stadigvæk kan være et marked for dem, men ikke hvis specifikationerne minder om en sort/hvid film og ikke hvad forbrugerne kræver i 2015/2016.
Vi har gentagne gange fået bekræftet i diverse undersøgelser, at kameraet er noget af det, som bruges meget på en smartphone. Og her fejler LG Easy Smart for alvor.
På kamerafronten fornemmer man ikke, at telefonen er fra 2015, men mere fra 2005. Det primære kamera er på 3 megapixels, mens frontkameraet blot er af VGA-typen.
Et andet sted specifikationerne halter er de 4 GB intern hukommelse, denne måtte gerne have været mindst 16 GB, dog understøtter den microSD-kort, så der kan udvides.
Skærmstørrelsen på 3,2 tommer er efter min mening rigtig fin, dog kunne de godt have gjort telefonen mindre så skærmen var mere ud til kanten end tilfældet er (screen-to-body-ratio). På skærmen kan der klages over skærmopløsningen, der absolut er i den lavere ende med 320 x 480 pixels.
Dermed kunne vægten på telefonen måske også være ”dalet” en lille smule. Den vejer 143 gram, hvilket efter min mening er lige i overkanten for sådan en telefon. Umiddelbart havde 130 gram været max.
Selve telefonen er fysisk ligeså stor som eksempelvis en iPhone 4S, men næsten dobbelt så tyk.
Klaptelefonerne er niché
Klaptelefonen har umiddelbart altid været en niché, men nu er det så blevet det i endnu højere grad. Nogle af dem, som er mest kendt for deres klaptelefoner er Doro.
– Doro klar med ny senior-smartphone – Liberto 825
Og når man så går under huden på LG Easy Smart, så er det også særligt det ældre publikum de vil ramme. Hvilket også tydeligt ses med de store taster.
Ligesom Doro, så har LG en nødhjælp indbygget med LG Safety Care, hvor du automatisk kan sende en nødsituationsalarm til telefonens GPS-position til udvalgte kontakter.
LG til ældre
Det er bestemt også muligt, at LG kan få solgt en del af disse telefoner til de ældre. Tasterne er gode store, lyden er tydelig og størrelsen også god til de ældre.
Derudover er LG Safety Care bestemt noget, som vil tiltale de pårørende. Det er måske ikke altid de ældre selv synes, at det lyder som en god idé, men pårørende nyder tit godt af denne ”tryghed”.
Doro er umiddelbart de mest kendte inden for ældrevenlige telefoner, og det er heller ikke fordi LG fremover kun vil satse på ældrevenlige mobiltelefoner fremadrettet – umiddelbart langt fra faktisk. Hvis man ser på de nyeste smartphones fra producenten, LG V10 og den kommende LG G5, så er det ret så
Konklusion: LG klapper i for fremtiden
LG’s idé om at tage klaptelefonen frem kan være både godt og skidt. Klaptelefonen deler tit vandene – enten kan/kunne man lide den eller også hadede man den. Men der er bestemt et marked for klaptelefoner og særligt når den henvender sig til seniorerne, som er vant til klaptelefonerne fra Doro.
Men skærmopløsningen er simpelthen ikke god nok, den er blevet tilbage i tiden med klaptelefoner og ikke opgraderet til en 2015-version. Ligesom også kameraet nærmest er ubrugeligt – i hvert fald hvis man vil tage billeder, som skal bruges til noget. Og skærmopløsningen og de små billeder er absolut heller ikke ældre venlige. Det er en ommer LG!
– Doro PhoneEasy 605 har den bedste antenne
Selve materialet og byggekvaliteten er godkendt. Men heller ikke mere end det, det er absolut ikke en telefon, der fremkalder et wauw når folk ser den første gang.
LG Easy Smart kom på markedet i Danmark i september og havde en vejledende udsalgspris på 1.495 kroner uden abonnement. Telefonen er nu set ned til 1.269 kroner uden abonnement.
3 ud af 6 stjerner.
Mere til historien
Vi har tidligere testet Doro Liberto 825, der er en smartphone fra producenten, som har lagt vægt på at udvikle smartphones til seniorer.
Læs også:
– B&O Play leverer lyden til LG G5