Sådan fjerner du popup-beskeder på Mac

0

TIP: Læs her hvordan du fjerner og blokerer for popup-beskeder på Mac computere med macOS.

popup-beskeder på Mac
Popup-beskeder på Mac kan fjernes (Foto: MereMobil.dk)

Bruger du Mac med OS X-systemet (macOS) oplever du måske ind i mellem, at der øverst til højre vises en popup-besked. Det kan f.eks. være en nyhedsopdatering fra en website.

OBS: Sådan stopper, og blokerer du for notifikationer fra websites, er en opdateret udgave af den artikel, som du læser nu.

Ønsker du ikke disse popup-beskeder på Mac computeren, skal du manuelt deaktivere den, eller de indholdsleverandører, som beskederne er sendt fra.

Da du selv har tilmeldt dig servicen, er det altså på din egen computer det skal slås fra.

Popup-beskederne på Mac er små push-notifikationer som vises kortvarigt, når en site udsender en ny nyhed. Det er fuldkommen, som når du på iPhone (eller Android) modtager en popup-besked fra en app med f.eks. en nyhed eller, at det er din tur til at foretage dig noget i et spil.

Nogle opfatter uheldigvis popup-beskederne på Mac som spam elle reklamebeskeder, selvom det reelt er fuldkommen som det kendes fra telefonen, blot på computeren, og noget du som bruger selv har aktiveret.

Så kort sagt er, der er altså ikke tale om spam fra afsenderen, men altså faktisk en service, som du selv ved en tidligere lejlighed har tilmeldt dig.

Sådan slår du popup-beskeder fra på Mac

Popup-beskederne administreres i Safari browseren.

  1. Gå til Indstillinger for Safari (CMD + , )
  2. Åben fanen Websteder
  3. Vælg Meddelelser
  4. Tryk ”Afvis” til højre for den site du ikke vil have beskeder fra

Hvis du vælger, at trykke ”Fjern” på en af linjerne, vil du igen blive spurgt, om du vil modtage beskederne, når du besøger den pågældende site fra Safari browseren.

De beskeder du har modtaget på din Mac, men ikke læst, kan findes i Meddelelsescenter til højre på skærmen.

Nederst ser du linjen “Websteder må bede om tilladelse til at sende push-meddelelser”. Fjern krydset her hvis du helt vil deaktivere notifikationer fra websites.

Galleri: Fjern popup på Mac

Mere til historien

På MereMobil.dk har vi i lang tid benyttet push-systemet, som en service for de læsere, der gerne vil modtage en reminder, når vi lægger nye artikler online. Hvis du hellere vil opdateres via din mail, så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer