Magnesium vil muligvis blive brugt i fremtidige smartphones

Hidtil har aluminium været alpha omega i smartphones, da det er rimelig let, robust og elegant, men nu kommer vi nok til at se magnesium tage over.

I dag er en komplet aluminiums krop, eller rammer i samme materiale, det der skal til for at vores smartphones er "premium" nok. Det er et meget anvendt materiale, som også bruges i sodavandsdåser, sølvpapir og sågar i fly.

Dog er der et materiale, som er mere oplagt til vores fine smarte lomme enheder, nemlig magnesium. Magnesium er et metal, som er en del lettere end aluminium, hvilket ikke ville være en skidt ting, grundet de voksende størrelser af smartphones, samt den mere udbredte konstruktion af metal.

Dog har det førhen været dybest set umuligt at skabe magnesium-baserede produkter, da metallet er relativt blødt, hvilket gør, at det hovedsagelig anvendes i legeringer med andre stoffer, primært aluminium, men nu ser der ud til at være lys i sigte. Det skriver Forbes.

 - LG V10 med hele to skærme er nu officiel

Løsningen er fundet

Et gennembrud er, at magnesium bliver styrket af silicium nanopartikler, som skulle styrke metallet i sådan en grad, at det kan anvendes mere eller mindre alene og ikke blot som en legering.

Gennembruddet fandt sted på University of California i Los Angeles, og gik ud på at bruge materialet siliciumkarbid. Siliciumkarbid består af silicium i kombination med kul, og er et af de hårdeste stoffer, der findes.

Ved hjælp af en smeltning af de to stoffer, har forskerne nu nået frem til et "nyt" metal, der består af 86 procent magnesium og 14 procent siliciumkarbid.

Dette metal vil så være mere end stærkt nok til at blive brugt i forbrugerprodukter, så som smartphones, men vil samtidigt være lettere end aluminium.

Metallet er også mere organisk, da magnesium findes i store dele af naturen.

Mere til historien

LG har også eksperimenteret lidt, ved at bruge andet en aluminium. I deres nyeste LG V10, er der nemlig stål som siderammer.

5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram