Magnesium vil muligvis blive brugt i fremtidige smartphones

2

Hidtil har aluminium været alpha omega i smartphones, da det er rimelig let, robust og elegant, men nu kommer vi nok til at se magnesium tage over.

I dag er en komplet aluminiums krop, eller rammer i samme materiale, det der skal til for at vores smartphones er “premium” nok. Det er et meget anvendt materiale, som også bruges i sodavandsdåser, sølvpapir og sågar i fly.

Dog er der et materiale, som er mere oplagt til vores fine smarte lomme enheder, nemlig magnesium. Magnesium er et metal, som er en del lettere end aluminium, hvilket ikke ville være en skidt ting, grundet de voksende størrelser af smartphones, samt den mere udbredte konstruktion af metal.

Dog har det førhen været dybest set umuligt at skabe magnesium-baserede produkter, da metallet er relativt blødt, hvilket gør, at det hovedsagelig anvendes i legeringer med andre stoffer, primært aluminium, men nu ser der ud til at være lys i sigte. Det skriver Forbes.

 – LG V10 med hele to skærme er nu officiel

Løsningen er fundet

Et gennembrud er, at magnesium bliver styrket af silicium nanopartikler, som skulle styrke metallet i sådan en grad, at det kan anvendes mere eller mindre alene og ikke blot som en legering.

Gennembruddet fandt sted på University of California i Los Angeles, og gik ud på at bruge materialet siliciumkarbid. Siliciumkarbid består af silicium i kombination med kul, og er et af de hårdeste stoffer, der findes.

Ved hjælp af en smeltning af de to stoffer, har forskerne nu nået frem til et “nyt” metal, der består af 86 procent magnesium og 14 procent siliciumkarbid.

Dette metal vil så være mere end stærkt nok til at blive brugt i forbrugerprodukter, så som smartphones, men vil samtidigt være lettere end aluminium.

Metallet er også mere organisk, da magnesium findes i store dele af naturen.

Mere til historien

LG har også eksperimenteret lidt, ved at bruge andet en aluminium. I deres nyeste LG V10, er der nemlig stål som siderammer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer