Magnesium vil muligvis blive brugt i fremtidige smartphones

Hidtil har aluminium været alpha omega i smartphones, da det er rimelig let, robust og elegant, men nu kommer vi nok til at se magnesium tage over.

I dag er en komplet aluminiums krop, eller rammer i samme materiale, det der skal til for at vores smartphones er “premium” nok. Det er et meget anvendt materiale, som også bruges i sodavandsdåser, sølvpapir og sågar i fly.

Dog er der et materiale, som er mere oplagt til vores fine smarte lomme enheder, nemlig magnesium. Magnesium er et metal, som er en del lettere end aluminium, hvilket ikke ville være en skidt ting, grundet de voksende størrelser af smartphones, samt den mere udbredte konstruktion af metal.

Dog har det førhen været dybest set umuligt at skabe magnesium-baserede produkter, da metallet er relativt blødt, hvilket gør, at det hovedsagelig anvendes i legeringer med andre stoffer, primært aluminium, men nu ser der ud til at være lys i sigte. Det skriver Forbes.

 – LG V10 med hele to skærme er nu officiel

Løsningen er fundet

Et gennembrud er, at magnesium bliver styrket af silicium nanopartikler, som skulle styrke metallet i sådan en grad, at det kan anvendes mere eller mindre alene og ikke blot som en legering.

Gennembruddet fandt sted på University of California i Los Angeles, og gik ud på at bruge materialet siliciumkarbid. Siliciumkarbid består af silicium i kombination med kul, og er et af de hårdeste stoffer, der findes.

Ved hjælp af en smeltning af de to stoffer, har forskerne nu nået frem til et “nyt” metal, der består af 86 procent magnesium og 14 procent siliciumkarbid.

Dette metal vil så være mere end stærkt nok til at blive brugt i forbrugerprodukter, så som smartphones, men vil samtidigt være lettere end aluminium.

Metallet er også mere organisk, da magnesium findes i store dele af naturen.

Mere til historien

LG har også eksperimenteret lidt, ved at bruge andet en aluminium. I deres nyeste LG V10, er der nemlig stål som siderammer.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram