Amerikanerne dropper bredbånd

Antallet af kablede bredbåndsforbindelser falder i USA, men det er ikke fordi amerikanerne går offline.

De seneste tal fra Pew Research Center viser, at hele 33 procent af den amerikanske befolkning ikke har en kablet bredbåndsforbindelse, og antallet er faktisk faldet fra 70 til 67 procent over det seneste års tid. Det skriver DSLreports.SMS smartphone

Men det betyder ikke, at amerikanerne er gået offline og helt har droppet Internettet.

Smartphonen ændrer markedet

I stedet for at betale for en dyr kablet internetforbindelse, som efter danske forhold er ekstrem dyr, så benytter flere amerikanere udelukkende mobilt bredbånd via deres smartphone.

Ifølge Pew Research Center er der i dag 13 procent af den amerikanske befolkning som udelukkende bruger deres smartphone til at tilgå internettets mange tjenester. Endvidere begrunder en tredjedel af disse amerikanere, at de ikke har en fast internetforbindelse i hjemmet, fordi deres smartphone kan opfylde deres behov på nettet.

Datapakken begrænser

Størrelsen af datapakker er dog et problem i USA, ifølge DSLreports, da datapakkerne ofte gør det besværligt at bruge tjenester såsom streaming video, da pakkerne ikke er store nok. Igen skal man huske på, at størrelsen på datapakkerne i USA og prisen er noget anderledes en i Danmark.

De fleste danskere vil nok ikke kunne lide dagens bedste tilbud fra det største amerikanske teleselskab, Verizon: Ubegrænset tale/sms og 18 GB data for 100 dollars (omkring 682 kroner) om måneden.

Til sammenligning tager Danmarks største teleselskab, TDC kun 299 kroner for ubegrænset tale/sms og 40 GB data. Men til den pris, så smider TDC selvfølgelig også tre valgfrie tjenester med i prisen – f.eks. TDC Musik og abonnement på filmtjenesten Cmore eller bladtjenesten WYPE.

Mere til historien

De fleste større globle internettjenester har allerede set trenden, og benytter sig af en ‘mobile first’ strategi. Det vil sige, at tjenester først bliver udviklet og optimeret til brug på smartphones, og først derefter bliver tjenesten lavet til desktopbrug på en normal computer.

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram