Amerikanerne dropper bredbånd

Antallet af kablede bredbåndsforbindelser falder i USA, men det er ikke fordi amerikanerne går offline.

De seneste tal fra Pew Research Center viser, at hele 33 procent af den amerikanske befolkning ikke har en kablet bredbåndsforbindelse, og antallet er faktisk faldet fra 70 til 67 procent over det seneste års tid. Det skriver DSLreports.SMS smartphone

Men det betyder ikke, at amerikanerne er gået offline og helt har droppet Internettet.

Smartphonen ændrer markedet

I stedet for at betale for en dyr kablet internetforbindelse, som efter danske forhold er ekstrem dyr, så benytter flere amerikanere udelukkende mobilt bredbånd via deres smartphone.

Ifølge Pew Research Center er der i dag 13 procent af den amerikanske befolkning som udelukkende bruger deres smartphone til at tilgå internettets mange tjenester. Endvidere begrunder en tredjedel af disse amerikanere, at de ikke har en fast internetforbindelse i hjemmet, fordi deres smartphone kan opfylde deres behov på nettet.

Datapakken begrænser

Størrelsen af datapakker er dog et problem i USA, ifølge DSLreports, da datapakkerne ofte gør det besværligt at bruge tjenester såsom streaming video, da pakkerne ikke er store nok. Igen skal man huske på, at størrelsen på datapakkerne i USA og prisen er noget anderledes en i Danmark.

De fleste danskere vil nok ikke kunne lide dagens bedste tilbud fra det største amerikanske teleselskab, Verizon: Ubegrænset tale/sms og 18 GB data for 100 dollars (omkring 682 kroner) om måneden.

Til sammenligning tager Danmarks største teleselskab, TDC kun 299 kroner for ubegrænset tale/sms og 40 GB data. Men til den pris, så smider TDC selvfølgelig også tre valgfrie tjenester med i prisen - f.eks. TDC Musik og abonnement på filmtjenesten Cmore eller bladtjenesten WYPE.

Mere til historien

De fleste større globle internettjenester har allerede set trenden, og benytter sig af en 'mobile first' strategi. Det vil sige, at tjenester først bliver udviklet og optimeret til brug på smartphones, og først derefter bliver tjenesten lavet til desktopbrug på en normal computer.

Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram