Teleaftale på Fyn giver nu pote

0

Endnu et mobilhul er nu lukket på Fyn til stor glæde for den lokale feriepark.

– “Jeg har svært ved at tro på, at det skal blive til noget nu. Jeg har snart ventet i 10 år. Der bliver talt så meget om det, men så snart det skal blive til realiteter, så kryber de udenom,” udtalte ejeren af Bøsøre Strand Feriepark, Helle Aalkjær, til DR P4 Fyn tilbage i august 2015.

Baggrund for udtalelsen var den manglende mobildækning hos Bøsøre Strand Feriepark, og at 9 fynske kommuner netop havde præsenteret et nyt samarbejde med Teleindustrien omkring forbedret mobildækning.

Mobilmast, telemast
Mobilmast på Nordfyn.

Den femstjernet feriepark har i et årti døjet med elendig mobildækning på grund af den meget afsides beliggenhed ligeud til Storebælt på det østlige Fyn . Selvom ejeren af ferieparken havde tilbudt at stille jord til rådighed for teleselskaberne, så ville ingen selskaber opsætte en mobilmast, og dækningen forblev dårlig til stor gene for ferieparkens gæsterne og ansatte. Utallige henvendelser til både teleselskaber, Svendborg kommune og telemyndigheder havde heller ikke givet bedre dækning.

Men efter de 9 fynske kommuner gik i dialog med teleselskaberne via teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, er der kommer lidt mere gang i opsætningen af nye mobilmaster. Samarbejdet udmøntede sig i en detaljeret plan med fælles retningslinjer, som skulle gøre det lettere at sikre god mobildækning på hele Fyn, og samtidig ensrette kommunernes behandling af byggeansøgninger, lejepriser samt nedbringe den tid det tager at etablere en ny mobilmast.

TT-netværket leverer miraklet

Efter en ventetid på et årti skete der den 12. januar et mindre “mirakel”, da Telenor rejste en 42 meter høj mobilmast på Bøsørevej 40. Det rapporterer Fyens.dk

For Helle Aalkjær betyder den nye mobilmast enden på en lang og sej kamp for bedre mobildækning, og for gæsterne på Bøsøre Strand Feriepark betyder den nye mobilmast endelige fuld signal på mobiltelefonen.

– “Det er virkelig en ny verden, der åbner sig. Men vigtigst af alt betyder det, at vores virksomhed er blevet fremtidssikret, siger hun til Fyens.dk, og tilføjer med et glimt i øjet: – “Min mand er dog lidt utilfreds, fordi jeg nu kan få fat i ham overalt – nu er der ikke længere nogle gemmesteder”.

Mere til historien

Vores nysgerrige læsere kan læse detaljerne omkring samarbejdet er beskrevet på Teleindustriens hjemmeside.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer