Sådan opretter du en Google-konto

TIP: En Android-telefon kræver en Google-konto. Vi guider dig igennem oprettelsen af Google-konto som også er en Gmail.

Gmail logo

Gmail

Du har netop fået din helt nye Android-telefon, men sidder og stirrer dig blindt på den, og ved ikke hvordan du lige kommer i gang.

Men vi vil nu forsøge, at guide dig igennem opsætningen, og hvordan du laver din egen Google-konto – og bare rolig, det er helt gratis at oprette sådan en. En Google-konto gør, at du kan få det fulde udbytte ud af din nye Android-smartphone. Du kan eksempelvis ikke hente apps ned på telefonen, uden at have en Google konto. Har du en Gmail så har du allerede en sådan konto.

En korrekt opsat Android smartphone, der har gået en Google konto sat op, gemmer desuden dine kontakter og kalenderaftaler, så de kan tilgås via Gmail.com på computeren. Får du på et tidpunkt en anden smartphone, kommer alle dine kontakter og kalenderoplysninger frem på den nye telefon, så snart du logger ind på kontoen.

Google konto – sådan gør du

Det første du skal gøre er, at indsætte dit SIM-kort – afhængig af din telefon, så kan dette have forskellige størrelser. Når SIM-kortet er indsat, skal du gennem den obligatoriske installation og telefonen guider dig derefter igennem de forskellige trin.

På et tidspunkt kommer du til ”Tilknyt Google-konto”.

Android er nemlig udviklet af Google og derfor giver en Google-konto i sagens natur det fulde udbytte af telefonen.

Har du allerede nu en Gmail-konto – ja, så har du, som tidligere nævnt, en Google-konto, der altså er klar til brug på din telefon. Har du ikke en Gmail, så kan du oprette en Google-konto direkte fra telefonen.

Når du bliver bedt om at tilføje din konto, så skal du bare vælge ”oprette en ny”. Hvorefter du guides igennem at skulle indtaste navn, vælge brugernavn og kodeord. Brugernavnet bliver efterfølgende også en Gmail-adresse, som du kan vælge at sende og modtage e-mails på.

Du får også mulighed for, at indtaste dine kreditkortinformationer. Dette bruges hvis du på et tidspunkt vil købe en applikation i Google Play Store på telefonen. Kreditkort er ikke påkrævet, for at kunne oprette kontoen.

Google konto – trin for trin

Mere til historien

Gmail er Googles mailkonti system, og Gmail står kort og godt for navnet Google Mail. Når du opretter en gratis Gmail-konto får du samtidig også noget gratis plads i “skyen” på Google Drive.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram