Kun få danskere sælger deres gamle telefon

Op mod halvdelen af danskerne går glip af tilskud, når de køber en ny mobiltelefon. Det viser en ny undersøgelse fra Wilke.

Hvis du gemmer din mobiltelefon væk derhjemme i en skuffe eller andet fremfor at sælge den, når du køber en ny mobil, så er du absolut ikke alene.

Det er faktisk kun er 13 procent af danskerne, som videresælger deres gamle telefon på f.eks. DBA.dk, når de udskifter den til en ny model. Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet Wilke har lavet for teleselskabet 3.

 – 3 genopliver byt-til-nyt konceptet

– ”Vi ved, at de fleste danskere køber ny mobil hvert andet år. Men tallene fra Wilke viser, at en stor del går glip af et økonomisk tilskud til den nye model. Og det synes vi er ærgerligt,” fortæller David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

Derfor har 3 også nu udformet tilbuddet byt-til-nyt, hvor det er nemt og bekvemt at ”sælge” sin gamle mobiltelefon til teleselskabet ved køb af en ny. Kunden undgår blot arbejdet i, at skulle oprette en salgsannonce, forhandle pris og eventuelt mødes med en køber. Prisen man får for den gamle mobil hos teleselskabet er dog noget lavere, end den man kan få ved almindeligt brugtsalg.

Ifølge undersøgelsen, så skulle grunden til at mange ikke videresælger deres mobiltelefon være, at de er bekymret for om gamle billeder, beskeder, kontakter og lignende kan genskabes.

– ”Vi forstår godt danskernes bekymring. Og det er et område som vi tager meget alvorligt. I dag deler folk rigtig meget personligt indhold på forskellige platforme. Derfor indeholder telefonen også mange private oplysninger. Vi har alle sammen billeder på mobilen, der viser øjeblikke som vi ønsker at gemme, men ikke nødvendigvis dele med resten af verden. Netop derfor er det en klar fordel, at vi sørger for, at de indleverede mobiler håndteres på professionel vis, så man slipper for de her bekymringer,” fortæller David Elsass.

3 har derfor også lavet et samarbejde med en ekstern samarbejdspartner, der sikrer telefonerne renses og slettes for alt indhold.

Du kan få op til 3.200 kroner for din gamle mobiltelefon, dog afhænger det af hvilken telefon det er, samt hvilken stand den er i.

Det er muligt, at bytte din gamle mobil i op til 14 dage efter købet af en ny mobil i en 3-butik.

Mere til historien

Der er pt. ikke andre teleselskaber, som har et byt-til-nyt koncept, men flere små uafhængige butikker tilbyder også køb af kundernes brugte mobiltelefon. Telia har et tilbud, hvor man har mulighed for, at man får en ny mobil en gang om året.

Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram