Google Maps kan nu vise vej offline

0

Google har nu lanceret en ny version af Maps, hvor det er muligt at navigere helt uden internetforbindelse.

På Google’s officiele blog, fremgår denne nye funktion sammen med en påpegelse om, at næsten 60 procent af verdens befolkning ikke har adgang til internet – og dem der har, kan forbindelsen svinge utrolig meget afhængig af hvor man befinder sig.

Så som en del af deres nå ud til verden program, er det nu muligt at downloade navigationskort, og så bruge dem helt uden forbindelse senere hen. Ikke kun en del af kortet til selv at navigere som førhen, men med fuld navigation.

Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)
Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)

Hvordan gør man?

Du kan downloade et område ved at søge efter en by, amt eller land og trykke “Download”, eller ved at gå til “Offline-område” i menuen “Google Maps” og trykke på knappen “+” .

Når du har hentet kortet, vil Google Maps slå hen til offline tilstand automatisk, når den genkender du er i et sted med plettet tjeneste eller ingen forbindelse overhovedet.

Når der findes en forbindelse, vil applikationen skifte tilbage online, så du nemt kan få adgang til den fulde version af Maps, herunder levende trafikforhold for din aktuelle rute.

Google tilføjer, at de som standard kun vil kunne hente områder til din enhed, når du befinder dig på en WiFi forbindelse, for at undgå store data omkostninger.

Opdateringen blev vist tilbage til Google i/o 2015, men det er altså først nu at den finder sin vej, til din mobile enhed.

Mere til historien

I første omgang er det kun Android brugere der kan benytte sig af applikationen, men Google forsikrer, at den snart vil kunne findes i App Store på iOS.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer