Den mest populære skærmstørrelse er 4,7″

11

Tidens trend afslører den mest populære skærmstørrelse  på smartphones rundt i verden. 4,7 tommer foretrækkes – årsagen er åbenlys.

Farver på iPhone 6S
Farver på iPhone 6S

Den mest populære smartphone har en skærm på 4,7 tommer og med Full-HD opløsning.

Det er en analyse fra firmaet DeviceAtlas, som har specialiseret sig i mobilindustrien, hvor de tracker skærmstørrelser, smartphone-modeller, styresystemer osv. der viser hvordan forbrugernes foretrukne smartphone aktuelt er.

Dataene er udarbejdet for 10 udvalgte lande rundt om i verden. Disse lande er Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien, Australien, Indien, Japan, Nigeria og USA.

Og der er ingen tvivl om, at størrelsen 4,7 tommer er den form faktor, der er mest populær ifølge analysen. DeviceAtlas fortæller også, at det skyldes iPhone 6 og iPhone 6S fra Apple, at det netop er den skærmstørrelse flest benytter.

Tidligere har Apple produceret deres iPhones i 4 tommer, men med iPhone 6 og iPhone 6S er det nu altså 4,7 tommer, der trækker markedet. Og det er tydeligt, at da opløsningen 750 x 1334 pixels er den mest anvendte på det amerikanske marked, er iPhone 6 og iPhone 6S altså også her grunden, da det er de eneste telefoner, som har denne opløsning.

 – Ny 4-tommer iPhone på vej i starten af 2016

Den næstmest populære skærmstørrelse er 5 tommer, mens 1080 x 1920 pixels er den mest populære opløsning på verdensplan.

QHD opløsningen (2560 x 1440) er ikke i toppen af listen og det varer noget tid før disse skærmstørrelser når ”mængden”. Det skriver Pocketnow.com. QHD tæller aktuelt under 10 procent af den samlede brugerbase.

Rapporten fra DeviceAtlas viser også, at Apple sidder solidt på smartphone-markedet flere steder i verden. Og altså ikke kun i Danmark, hvor de også i mange måneder i træk har været den mest solgte mobiltelefon hos de fleste forhandlere.

Du kan se hele rapporten fra DeviceAtlas her.

Mere til historien

Indien er aktuelt det markedsledende område når det kommer til penetration af skærme på 5,5 tommer og opefter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer