Den mest populære skærmstørrelse er 4,7″

Tidens trend afslører den mest populære skærmstørrelse  på smartphones rundt i verden. 4,7 tommer foretrækkes – årsagen er åbenlys.

Farver på iPhone 6S

Farver på iPhone 6S

Den mest populære smartphone har en skærm på 4,7 tommer og med Full-HD opløsning.

Det er en analyse fra firmaet DeviceAtlas, som har specialiseret sig i mobilindustrien, hvor de tracker skærmstørrelser, smartphone-modeller, styresystemer osv. der viser hvordan forbrugernes foretrukne smartphone aktuelt er.

Dataene er udarbejdet for 10 udvalgte lande rundt om i verden. Disse lande er Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien, Australien, Indien, Japan, Nigeria og USA.

Og der er ingen tvivl om, at størrelsen 4,7 tommer er den form faktor, der er mest populær ifølge analysen. DeviceAtlas fortæller også, at det skyldes iPhone 6 og iPhone 6S fra Apple, at det netop er den skærmstørrelse flest benytter.

Tidligere har Apple produceret deres iPhones i 4 tommer, men med iPhone 6 og iPhone 6S er det nu altså 4,7 tommer, der trækker markedet. Og det er tydeligt, at da opløsningen 750 x 1334 pixels er den mest anvendte på det amerikanske marked, er iPhone 6 og iPhone 6S altså også her grunden, da det er de eneste telefoner, som har denne opløsning.

 – Ny 4-tommer iPhone på vej i starten af 2016

Den næstmest populære skærmstørrelse er 5 tommer, mens 1080 x 1920 pixels er den mest populære opløsning på verdensplan.

QHD opløsningen (2560 x 1440) er ikke i toppen af listen og det varer noget tid før disse skærmstørrelser når ”mængden”. Det skriver Pocketnow.com. QHD tæller aktuelt under 10 procent af den samlede brugerbase.

Rapporten fra DeviceAtlas viser også, at Apple sidder solidt på smartphone-markedet flere steder i verden. Og altså ikke kun i Danmark, hvor de også i mange måneder i træk har været den mest solgte mobiltelefon hos de fleste forhandlere.

Du kan se hele rapporten fra DeviceAtlas her.

Mere til historien

Indien er aktuelt det markedsledende område når det kommer til penetration af skærme på 5,5 tommer og opefter.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram