Danskerne vilde med dating via mobilen

Tinder er blevet utrolig populær i Danmark – så populær, at mange har kendskab til applikationen. Se ny undersøgelse om dating på mobilen her.

Dating applikationen Tinder er blevet populær hos danskerne (Foto: Telia)

Dating applikationen Tinder er blevet populær hos danskerne (Foto: Telia)

En ny undersøgelse, foretaget af YouGov for Telia, viser, at fire ud af 10 voksne danskere kender til datingapplikationen Tinder, hvor man med et fingerstrøg kan ”swipe” sig gennem en række potentielle partnere og finde ”den eneste ene”. Næsten otte ud af ti blandt de 18-34 årige kender Tinder.

Undersøgelsen viser også, at mere end hver tiende voksne dansker har haft en Tinder-konto (11 procent) – og af disse er 5 procent stadig aktive.

Hos Tinders primære målgruppe, de 18-34 årige, har mere end hver fjerde (28 procent) været på Tinder og 13 procent er fortsat aktive. Anderledes ser det ud i aldersgruppen 35 til 49 år, hvor kun 3 procent bruger den populære applikation.

De deltagere, som har været eller er aktive på Tinder er også blevet spurgt, hvad de bruger applikationen til. Og her er det tydeligt, at mænd i højere grad end kvinder bruger applikationen til at søge efter en ny partner, hvor kvinderne mere er interesseret i det pirrende kig.

Der er også flere kvinder end mænd, som mener, Tinder er et spil mere end et dating-værktøj.

Af de danskere som kender til Tinder, beskriver en stor del af dem også applikationen som et ”overfladisk scoreværktøj”, hvor det er nemt at vælge og afvise personer blot pga. deres profilbillede. Men samtidig mener næsten ligeså mange også, at det er et effektivt redskab til at møde nye mennesker i nærområdet.

– ”Mobiltelefonen giver os i dag så mange muligheder for at komme i kontakt med hinanden, og Tinder er et meget hurtigt og effektivt middel til at føre folk sammen. App’ens intuitive opbygning kombinerer på elegant vis en teknologi som geo-tagging med en enkel og spil-lignende match-funktion samt den personlige profil-struktur, vi kender fra de sociale medier. Derfor er formatet så dragende og populært,” siger Camilla Wilfert, social media-ekspert hos Telia.

Mere til historien

Tinder er for mange den ”kendte” applikation, men faktisk var det allerede i 2009 applikationen Grindr, som kom med deres geobaserede applikation, der henvender sig til homo- og biseksuelle mænd. Der er i dag mere end 5 millioner aktive brugere på Grindr i mere end 192 lande.

Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram