Belgien klar med advarselssystem på SMS

0

Fredagens angreb i Paris, har betydet, at Belgiens regering nu har annonceret et system, som skal advare borgere på SMS mod skyderi og bombeangreb.

Et alarmsystem, der skal advare borgere i Belgien mod risiko for skyderi og bombeangreb er netop annonceret af Belgiens regering efter angrebene i Paris i sidste uge. Det skriver DR.dk.

Alarmsystemet skal advare folk om skyderier eller bombeangreb i nærheden af hvor de befinder sig, og kan også bruges i forbindelse med naturkatastrofer.

Brugerne får advarslen over SMS, hvis de er i nærheden af eksempelvis et skyderi eller bombeangreb i stil med det, som ramte Paris fredag den 13. november 2015.

– ”Er man i nærheden af et eventuelt angreb, vil man få en kort tekstbesked fra myndighederne om at søge dækning så hurtigt som muligt,” siger Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon.

Ministeren fortæller også i et nyhedsbrev, at alarmsystemet etableres i samarbejde med de tre største teleudbydere i Belgien – Proximus, Mobistar og Base. Mobilselskaberne kan via mobilnettet lokalisere, hvor deres abonnenter befinder sig.

Jambon lover, at privatlivet respekteres og ingen myndigheder involveres i hvilke borgere, som befinder i et eventuelt pågældende område, det er kun teleselskaberne der har adgang til disse data.

Alarmsystemet vil også kunne benyttes i forbindelse med eventuelle naturkatastrofer.

Mere til historien

Også Holland har et lignende system. Det er omkring 30 procent af mobilkunderne i Holland, som får besked i tilfælde af, at de skulle befinde sig i nærheden af et angreb.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer