Belgien klar med advarselssystem på SMS

Fredagens angreb i Paris, har betydet, at Belgiens regering nu har annonceret et system, som skal advare borgere på SMS mod skyderi og bombeangreb.

Et alarmsystem, der skal advare borgere i Belgien mod risiko for skyderi og bombeangreb er netop annonceret af Belgiens regering efter angrebene i Paris i sidste uge. Det skriver DR.dk.

Alarmsystemet skal advare folk om skyderier eller bombeangreb i nærheden af hvor de befinder sig, og kan også bruges i forbindelse med naturkatastrofer.

Brugerne får advarslen over SMS, hvis de er i nærheden af eksempelvis et skyderi eller bombeangreb i stil med det, som ramte Paris fredag den 13. november 2015.

– ”Er man i nærheden af et eventuelt angreb, vil man få en kort tekstbesked fra myndighederne om at søge dækning så hurtigt som muligt,” siger Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon.

Ministeren fortæller også i et nyhedsbrev, at alarmsystemet etableres i samarbejde med de tre største teleudbydere i Belgien – Proximus, Mobistar og Base. Mobilselskaberne kan via mobilnettet lokalisere, hvor deres abonnenter befinder sig.

Jambon lover, at privatlivet respekteres og ingen myndigheder involveres i hvilke borgere, som befinder i et eventuelt pågældende område, det er kun teleselskaberne der har adgang til disse data.

Alarmsystemet vil også kunne benyttes i forbindelse med eventuelle naturkatastrofer.

Mere til historien

Også Holland har et lignende system. Det er omkring 30 procent af mobilkunderne i Holland, som får besked i tilfælde af, at de skulle befinde sig i nærheden af et angreb.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram