4.200 danske netsider bliver fjernet fra Google

KORT NYT: Google har fjernet over 4200 netsider fra søgemaskinen, grundet krav fra danskere, om at få dem fjernet.

Google oplyser i sin halvårlige rapport, at de fjerner 4.249 netsider fra søgemaskinen, grundet en dom fra EU domstolen i 2014, der gjorde, at europæere har ret til at få henvisninger fjernet, hvis de indholder irrelevante oplysninger om de pågældende.

Google har modtaget i alt 3.460 anmodninger fra danskere, der vil have 11.552 netadresser fjernet fra deres søgemaskine. Google har fjernet en del under halvdelen, som nu ikke længere dukker op når man søger efter dem.

Siderne findes selvfølgelig stadig, men en anden søgemaskine er påkrævet for at finde frem til annonceringer fra siderne.

Flere sider i Europa er blevet fjernet fra søgemaskinen. Top ti fra af de fjernede sider kan ses på Googles rapport.

Mere til historien

Det er kun europæiske versioner af søgemaskinen der får dem fjernet, grundet at omkring 90 procent benytter sig af Googles søgemaskine i Europa.


Avatar

Om Lasse Lundgaard

Lasse har fulgt den nyeste teknologi i halvdelen af sit liv, og har udviklet en bred viden om alt der er værd at vide om techindustrien. Han har en passion for især smartphones og tablets, hvor hans primære platform er Android. Ved siden af at være mobilfreak og følge techindustrien, er han tilbøjelig til selv at købe diverse gadgets.