App til børn med særlige behov hitter på skoler

0

Show My Day er navnet på en applikation, der skal skabe struktur for børn med særlige behov. Flere skoler har taget app’en til sig.

Show My Day applikation
Show My Day applikation

En applikation, som skal hjælpe børn med f.eks. autisme til at planlægge hverdagen, bliver brugt på skoler i mere end 20 kommuner rundt i landet. Det skriver DR.dk.

Applikationen skal forsøge at skabe en struktureret hverdag, hvor der er faste tidspunkter til alt lige fra spisning og til skolegang, hvilket særligt børn med autisme og ADHD har brug for. Sådan lyder det fra manden, Ole Thomsen, der står bag app’en ”Show My Day” sammen med kæresten Betina Carstens.

– “Da vi fik at vide, at vores søn havde ADHD, fik vi besked på, at han har behov for struktur i hverdagen. Så måtte vi jo gøre noget ved det,” siger Ole Thomsen.

Kort og godt kan man sige, at applikationen fungerer som en avanceret kalender, hvor billeder guider brugeren gennem forskellige muligheder for planlægning.

Skolelærerne sparer op mod 45-60 minutter om dagen på planlægningen, men det er ikke kun skolelærerne der har glæde af applikationen – også private har taget applikationen til sig.

– ”Tidligere havde vi nogle trælse morgener, hvor vi skulle presse på for at få hende af sted. Nu har vi meget mere rolig morgen, for hun kan ikke diskutere med app’en,” siger Marie Gammeljord Stier, der er mor til Ella på 8 år, som er autist.

Du kan læse mere om ”Show My Day” her.

Mere til historien

Applikationen ”Show My Day” blev lanceret i 2014 på Fjordskolen i Aabenraa, der er en specialskole.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer