App til børn med særlige behov hitter på skoler

Show My Day er navnet på en applikation, der skal skabe struktur for børn med særlige behov. Flere skoler har taget app’en til sig.

Show My Day applikation

Show My Day applikation

En applikation, som skal hjælpe børn med f.eks. autisme til at planlægge hverdagen, bliver brugt på skoler i mere end 20 kommuner rundt i landet. Det skriver DR.dk.

Applikationen skal forsøge at skabe en struktureret hverdag, hvor der er faste tidspunkter til alt lige fra spisning og til skolegang, hvilket særligt børn med autisme og ADHD har brug for. Sådan lyder det fra manden, Ole Thomsen, der står bag app’en ”Show My Day” sammen med kæresten Betina Carstens.

– “Da vi fik at vide, at vores søn havde ADHD, fik vi besked på, at han har behov for struktur i hverdagen. Så måtte vi jo gøre noget ved det,” siger Ole Thomsen.

Kort og godt kan man sige, at applikationen fungerer som en avanceret kalender, hvor billeder guider brugeren gennem forskellige muligheder for planlægning.

Skolelærerne sparer op mod 45-60 minutter om dagen på planlægningen, men det er ikke kun skolelærerne der har glæde af applikationen – også private har taget applikationen til sig.

– ”Tidligere havde vi nogle trælse morgener, hvor vi skulle presse på for at få hende af sted. Nu har vi meget mere rolig morgen, for hun kan ikke diskutere med app’en,” siger Marie Gammeljord Stier, der er mor til Ella på 8 år, som er autist.

Du kan læse mere om ”Show My Day” her.

Mere til historien

Applikationen ”Show My Day” blev lanceret i 2014 på Fjordskolen i Aabenraa, der er en specialskole.

Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram