App til børn med særlige behov hitter på skoler

Show My Day er navnet på en applikation, der skal skabe struktur for børn med særlige behov. Flere skoler har taget app'en til sig.

Show My Day applikation

Show My Day applikation

En applikation, som skal hjælpe børn med f.eks. autisme til at planlægge hverdagen, bliver brugt på skoler i mere end 20 kommuner rundt i landet. Det skriver DR.dk.

Applikationen skal forsøge at skabe en struktureret hverdag, hvor der er faste tidspunkter til alt lige fra spisning og til skolegang, hvilket særligt børn med autisme og ADHD har brug for. Sådan lyder det fra manden, Ole Thomsen, der står bag app’en ”Show My Day” sammen med kæresten Betina Carstens.

- "Da vi fik at vide, at vores søn havde ADHD, fik vi besked på, at han har behov for struktur i hverdagen. Så måtte vi jo gøre noget ved det," siger Ole Thomsen.

Kort og godt kan man sige, at applikationen fungerer som en avanceret kalender, hvor billeder guider brugeren gennem forskellige muligheder for planlægning.

Skolelærerne sparer op mod 45-60 minutter om dagen på planlægningen, men det er ikke kun skolelærerne der har glæde af applikationen – også private har taget applikationen til sig.

- ”Tidligere havde vi nogle trælse morgener, hvor vi skulle presse på for at få hende af sted. Nu har vi meget mere rolig morgen, for hun kan ikke diskutere med app'en,” siger Marie Gammeljord Stier, der er mor til Ella på 8 år, som er autist.

Du kan læse mere om ”Show My Day” her.

Mere til historien

Applikationen ”Show My Day” blev lanceret i 2014 på Fjordskolen i Aabenraa, der er en specialskole.

Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet

Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne

Den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), ønsker at eleverne bruger mindre tid foran skærme i skolen.

(mere…)
Du kan gå dig til rabatter og bonusser i ny app

En sundhedsapp hvor dine daglige skridt kan give dig en række fordele er klar til danskerne.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram