App til børn med særlige behov hitter på skoler

Show My Day er navnet på en applikation, der skal skabe struktur for børn med særlige behov. Flere skoler har taget app'en til sig.

Show My Day applikation

Show My Day applikation

En applikation, som skal hjælpe børn med f.eks. autisme til at planlægge hverdagen, bliver brugt på skoler i mere end 20 kommuner rundt i landet. Det skriver DR.dk.

Applikationen skal forsøge at skabe en struktureret hverdag, hvor der er faste tidspunkter til alt lige fra spisning og til skolegang, hvilket særligt børn med autisme og ADHD har brug for. Sådan lyder det fra manden, Ole Thomsen, der står bag app’en ”Show My Day” sammen med kæresten Betina Carstens.

- "Da vi fik at vide, at vores søn havde ADHD, fik vi besked på, at han har behov for struktur i hverdagen. Så måtte vi jo gøre noget ved det," siger Ole Thomsen.

Kort og godt kan man sige, at applikationen fungerer som en avanceret kalender, hvor billeder guider brugeren gennem forskellige muligheder for planlægning.

Skolelærerne sparer op mod 45-60 minutter om dagen på planlægningen, men det er ikke kun skolelærerne der har glæde af applikationen – også private har taget applikationen til sig.

- ”Tidligere havde vi nogle trælse morgener, hvor vi skulle presse på for at få hende af sted. Nu har vi meget mere rolig morgen, for hun kan ikke diskutere med app'en,” siger Marie Gammeljord Stier, der er mor til Ella på 8 år, som er autist.

Du kan læse mere om ”Show My Day” her.

Mere til historien

Applikationen ”Show My Day” blev lanceret i 2014 på Fjordskolen i Aabenraa, der er en specialskole.

Too Good To Go har hentet stor kapitalindsprøjtning

Madspildsappen, Too Good To Go, har fået en kæmpe kapitalindsprøjtning.

(mere…)
Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram