Microsoft: Derfor gik Skype i sort

En stor konfigurationsændring var skyld i det store nedbrud, som ramte Skype mandag.

Skype

Skype

Skype blev i mandags ramt af et globalt nedbrud, der blandt andet betød brugere ikke kunne logge på, gennemføre samtaler eller andet.

Mange brugere oplevede, at de og deres kontakter stod som offline.

Det var ikke noget kort nedbrud, det stod på i omkring 15 timer og ramte brugere over det meste af verden.

Microsoft er nu ude med en forklaring på, hvad der præcist gik glat.

-“Vi frigav en konfigurations-ændring, som var større end normalt. Det betød nogle versioner af Skype ikke kunne behandle konfigurationerne rigtigt og derfor koblede brugerne af netværket,” skriver selskabet i et blogindlæg.

Microsoft forklarer også, at så snart de blev opmærksomme på problemet arbejdede de på, at få genetableret trafik-load-balancen, så Skypes tjenester kunne komme til at køre som normalt.

Microsoft skriver også, at uanset hvor hurtigt de havde været i stand til at løse problemet, så var det ikke hurtigt nok, da mange brugere benytter Skype dagligt. Derfor kommer de også med en uforbeholden undskyldning til brugerne.

Mere til historien

En lille sjov “bonus-info” er, at John G. faktisk skulle have deltaget i TV 2 News i et Skype interview i mandags, men pga. nedbruddet blev det i stedet et telefoninterview.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.