Køb gammel Apple-computer til millioner

0

En af de første Apple-computere i verden er sat til salg, men ønsker du at købe den skal du forvente der skal millioner på bordet før den er din.

Apple-eksperten Corey Cohen og en Apple 1 computer
Apple-eksperten Corey Cohen og en Apple 1 computer

En af de absolut første Apple-computere, der stadigvæk er fuldt funktions-dygtig, kan blive din. Dog kræver det du har mellem 2 og 3,5 millioner kroner.

Det er auktionshuset Bonhams, der om nogle uger sender en Apple-1 computer ”under hammeren”. Apple-1 er en af de allerførste modeller, som Steve Jobs og makkeren Steve Wozniak udviklede tilbage i 1970’erne.

Bonhams forventer, at den gamle computer vil indbringe mellem 300.000 og 500.000 dollar, hvilket svarer til et sted mellem 2 og 3,5 millioner danske kroner. Det skriver Computerworld.dk.

Det er ikke første gang, at Bonhams får en Apple-1 computer til auktion. Tidligere har de solgt en Apple-1 computer for hele 905.000 dollar inklusive kommission, moms og lignende, det er dog også rekord for et eksemplar af Apple-1.

Det eksemplar af Apple-1, som inden længe sættes på auktion er et håndbygget eksemplar. Dermed formoder auktionshuset også, at det er en af de allerførste maskiner Steve Wozniak byggede. Computeren er udstyret med et mærkat med tallet 01-0059. Denne mærkat er formodentlig et lagernummer, som den allerførste forhandler af Apple-produkter, Byte Shop, har påsat.

Da Byte Shop forhandlede Apple-1 computere tilbage i 70’erne var prisen 666,66 dollar – altså en noget anden end der skal betales for eksemplaret i dag.

Sælgeren af denne Apple-1 enhed er Tom Romkey, tidligere ejer af en computer-butik i Florida. Tom Romkey byttede sig for mange år siden til Apple 1-computeren med en kunde, der hellere ville have en PC.

Tom Romkey har aldrig haft computeren tændt og den kunde, som han fik den af, havde kun haft den tændt et par gange. Siden har den stået på en hylde i mere end 20 år.

Du kan se Apple-eksperten Corey Cohen gennemgå Apple-1 computeren på Bonhams hjemmeside.

Mere til historien

Det er ikke kun gamle modeller, som sælges for svimlende beløb. Tilbage i 2013 solgte Apple en special-udgave af deres Mac Pro på en auktion for velgørenhed i New York for 977.000 dollar.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer