Asus ZenPad S 8.0 test – overgået af konkurrent

TEST: Asus ZenPad S 8.0 er en gennemsnitlig tablet med gode takter, men bliver alligevel overgået af konkurrent. Læs test af en komfortabel tablet til under 3.000 kroner.

Asus har igennem en årrække forsøgt sig med alsidige tablet- og smartphoneprodukter. Igennem innovativ nytænkning har de opretholdt en interesse fra kunderne, men uden rigtigt at slå igennem på det danske marked.

Asus ZenPad S 8.0 (Foto: MereMobil.dk)

Asus ZenPad S 8.0 (Foto: MereMobil.dk)

I dag har vi fået fingrene i deres nyeste bud på en almindelig, komfortabel og tynd tablet, der ikke forsøger at skille sig ud på ret mange områder.

Asus ZenPad S 8.0 er, som navnet antyder, en 8-tommer tablet, der ud over lette materialer af plastik, udmærker sig med Corning Gorilla Glass 3 beskyttet glas-front, stereo-højtalere der er fremadrettet og alternativ processorkraft fra Intel.

Specifikationer

Asus ZenPad S 8.0 kendetegnes med tidssvarende specifikationer, der hverken overrasker eller skuffer. Det er dejligt at se alternativ processorkraft fra Intel og 4GB RAM til at håndtere flere tunge opgaver på én gang. Den største og mest positive overraskelse er USB Type-C porten – dejligt at se Asus tager den nye og hurtig voksende USB-standard til sig.

– 8-tommer IPS LCD-skærm
– 1536 x 2048 pixels (320 PPI)
– Quad Core Intel Atom Z3580 processor
– PowerVR G6430 grafikprocessor
– 4 GB RAM
– 16/32/64GB intern hukommelse
– Op til 128 GB hukommelse via MicroSD-kort
– 8 megapixels primær kamera, 5 megapixels selfie-kamera
– Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, USB Type-C, GLONASS
– 203.2 x 134.5 x 6.6 mm, 298 gram
– Fås i sort og hvid

Kedelig, men modstandsdygtigt design

ZenPad er bygget i velkendte plastikemner, som vi tidligere har set anvendt på en lang række Asus produkter. Her er ikke kræset for detaljerne, men holdt fast i gode materialer.

Skærmen er som tidligere nævnt beskyttet af Gorilla Glass 3, et sæt frontvendte stereo højtalere placeret i toppen og bunden af enhedens front, samt et 5 megapixels kamera bagpå til ”nødsituationer”. På højre side er både lydstyrke- samt powerknappen placeret, mens vi på venstre side finder indgangen til MicroSD-kortet gemt bag en beskyttelsesklap.

Bagsiden af ZenPad S 8.0 er todelt i to slags plastik. Langs venstre side er er det et ruflet men alligevel blødt følende plastikmateriale, mens resten af den store bagflade er af glat plastik. Her kunne det have givet et løft hvis hele bagsiden havde været af det mere ruflede materiale, som ville have givet ZenPad lidt mere kant til designet.

Øverst i venstre hjørne finder vi enhedens primære kamera, men skuffet må vi erkende at dette stikker ud fra resten af ZenPads bagside. Det er ærgerligt at man nu også på tablet produkter, føler sig nødsaget til at lade kameraet stikke frem. Det er dermed generende når ZenPad’en ligger fladt på bordet og man skriver på den.

I toppen finder vi enhedens minijack-stik, mens vi i bunden skal rose Asus for at gå med på den voksende bølge af producenter, der introducerer os for USB Type-C stikket – et stik der kan vendes begge veje, når opladeren skal tilsluttes.

Rigelig med processorkraft

Asus har i en årrække arbejdet sammen med Intel på processor-området, mens konkurrenter har holdt sig til egne chips, eller fra den anerkendte producent Qualcomm.

Men man skal ikke være bange for at vælge en tablet udstyret med en Intel processor. Her er fint med kræfter til at udføre dagligdagsopgaver, såvel som grafiktunge spil og applikationer.

I vores test af Asus ZenPad S 8.0 i Benchmark-applikationen AnTuTu, nåede enheden op på gedigne 47.133 point.

Det er ikke på højde med Samsungs Exynos processor i samme klasse, ej heller med tilsvarende processor fra Qualcomm. Men det er ikke langt fra, og nok til at håndtere langt de største opgaver.

Til at understøtte Intel-processoren og grafikprocessoren, er ZenPad udstyret med 4 GB RAM. Det er en stor mængde RAM, der gør ZenPad egnet til at håndtere mange applikationer på én gang. Som ulempe kan det betyde en større mængde kørende applikationer i baggrunden, hvilket kan resultere i højere strømforbrug.

Svag på batteritider

Netop strømforbruget har vist sig at være enhedens svageste side. På en fuld opladning, skal man ikke forvente mere end omtrent 3 timers skærmtid, fordelt på knap fire dages standby-tid.

For en tablet i denne størrelse, med denne skærmtype, burde energiforbruget være lavere. Men en del af skylden, kan formentligt tilkendes enhedens 2K-skærm, som er kendt for at bruge en del mere strøm, end en gennemsnitlig Fuld-HD skærm.

Der kan argumenteres for at enheder med en 8 tommer skærm eller mindre burde nøjes med Fuld-HD skærm, da der uden sammenligning med en enhed, med højere opløsning, kan være svært at se forskel på opløsningen.

Skærmbilleder fra Asus ZenPad S 8.0

Asus ZenUI – proppet Android system

For godt fire år siden testede jeg min første Asus tablet, dengang var det en brugerflade der bestod 99 procent af den rene Android oplevelse fra Android Honeycomb. I dag er Asus gået den stik modsatte vej, og modsat hvad mange andre producenter vælger at gøre.

Hvor producenter som Samsung er begyndt at skære ned på mængden af bloatware-applikationer, så virker det som om at Asus prøver at fylde den med så meget så muligt.

 – Samsung kan tvinges til udrensning i bloatware

– ”ASUS ZenUI har over 1.000 funktioner som forbedrer Androids standard brugerflade,” sådan lyder det på deres hjemmeside, når selskabet beskriver dets nyeste version af brugerfladen ZenUI.

Og det er ikke helt forkert, for her er virkelig proppet med applikationer der er forud installeret på enheden og spandevis af tilpassede funktioner! Så mange at muligheden for at lade systemet inddele applikationer i mapper, bliver taget i brug med det samme, for at få et overblik over alle applikationer.

Til trods for en rodet og overvældende start af systemet, så har ZenUI også en lang række veludviklede funktioner, der højner brugeroplevelsen og den samlede oplevelse af ZenPad S 8.0.

Blandt andet muligheden for at ”dobbelt-tappe” på skærmen, for at vække den fra standby. Eller muligheden for at tilpasse brugerfladen på utallige, men ekstremt nyttige måder. Såsom mappeinddeling af applikationer, ændre antallet af apps på hver side, ændre antallet af applikationer der kan ses i mapper og meget mere.

Det er også muligt at installere ikon-pakker, så man bedre kan tilpasse brugerfladen efter sin egen smag.

Alt i alt er brugerfladen, når først der er ryddet op, en fornøjelse at anvende. De mange tilpasningsmuligheder gør enheden til et alsidigt produkt.

Z Stylus – smid nu de pinde ad helvede til

Dillen med at have en stylus til sin tablet, ser igen ud til at bluse op, ikke mindst efter lanceringen af iPad Pro, der stik imod Steve Jobs påstand fra lanceringen af den første iPhone, har taget Stylus-produktet ind i deres produktportefølje og som en elementær brik i iPad Pro produktet.

Asus syntes også, at en stylus er på plads i deres produktportefølje. Heldigvis, så tvinges man ikke til at købe en Asus tablet med en Stylus, produktet er tilbehør, der skal købes ved siden af.

Det er selvfølgelig rigtigt godt, for det tvinger ikke forbrugeren til at betale for noget, han eller hun ikke vil bruge. Med til vores testenhed fik vi en Stylus, så helt oplagt skulle den afprøves.

Men som så mange tidligere forsøg, så er præcisionen stadig et problem. Der er fortsat et efterslæb mellem det man tegner og det som skærmen reagerer på. Det til trods for en skrivetip på 1,2 mm, med 1024 trykfølsomme niveauer ifølge Asus.

Jeg har dog fortsat svært ved at se anvendelsesområdet for den almindelige forbrugerLigesom med Samsungs produkter, og nu også Apples, så er det et nicheområde at bevæge sig ind på, fordi anvendelsesområdet for en stylus, endnu er meget begrænset.

En måde at understøtte dette argument, er på antallet af udviklere, der har udviklet applikationer, som understøtter en stylus – ganske få. Et andet er at Google i Android systemet ikke har givet udviklere avancerede værktøjer til at udvikle apps, der understøtter en stylus.

Konklusion: Overgået af konkurrent

Asus ZenPad S 8.0 er en rigtig fin tablet til lige under 3.000 kroner, med 64 GB hukommelse. Den har et arsenal af kraftigt hardware, der fint følger med nutidens opgaver.

De frontvendte højtalere er blandt de bedre punkter i enheden og leverer fyldig og klar stereolyd, uden at være overraskende eller unikke – men bedre end gennemsnittet.

Skærmen er ikke blandt de mest lysstærke skærme på markedet, betragtningsvinklen er om end rigtig høj og farvegengivelsen præcis og nuanceret. Det er tydeligt at se skærmen ikke er AMOLED, men farverne ser ikke udvaskede ud.

Knapperne på højre side, kunne have bedre respons og klik-følsomhed, der er ikke tvivl om hvilken knap man trykker på, så det er sjældent man slukker for enheden, når man egentligt ville skrue ned for lyden.

Med en tykkelse på blot 6,6 mm og en vægt på kun 298 gram, er enheden et behageligt medieprodukt at ligge med i sofaen, eller bruge i én hånd.

Men der er skarp konkurrence i netop det segment, som ZenPad S 8.0 er i. Den nærmeste konkurrent er Samsung Galaxy S2 8.0, der koster omtrent det samme, men er tyndere, lettere og udfærdiget i mere eksklusive materialer og har en fingeraftrykslæser.

Vi har netop fået Galaxy S2 8.0 ind af døren, og til prisen, er det et bedre produkt med færre bloatware applikationer, bedre skærm og skarpere design.

Asus ZenPad S 8.0 er ikke en ringe tablet, overhovedet ikke. Men den konkurrerer i et felt, hvor der aktuelt er en bedre modstander, i samme prisklasse.

Derfor må vi dykke ledt ned i pointene og tildele Asus ZenPad S 8.0 fire ud af seks mulige stjerner.

Galleri med Asus ZenPad S 8.0

Fordele / ulemper

Fordele

+ Pæn skærm
+ Tidssvarende hardware
+ USB Type-C

Ulemper

– Bløde knapper
– Plastik materialer
– Bloatware

Mere til historien

Asus ZenPad S 8.0 i hvid, har let ved at tage imod snavsede fingeraftryk. Det kan derfor varmt anbefales at købe produktet i sort.

Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
En billigere ASUS ROG Phone 9 på vej?

Den nye ROG Phone 9-serie byder på vilde specifikationer og høj pris, men måske en billigere variant er på vej.

(mere…)
ASUS ROG Phone 9-serien – til hverdag og ”prof”

Der er ingen tvivl om, at Asus er klar til at erobre tronen for gaming-telefoner med den nye ROG Phone 9-serie.

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram