YouTube Gaming er gået i luften

YouTube har sat stikket i deres nyeste service YouTube Gaming. En streamingservice der skal tage kampen op med Twitch.

YouTube er verdens største videotjeneste, der har samlet verden i en ny optag-del-verden. Men en konkurrent på gaming-området har i et par år fået lov at vokse sig ganske betydelige – Twitch.

YouTube Gaming

YouTube Gaming

Twitch har domineret markedet for spil-streaming og har i dag 50 millioner brugere på månedsbasis.

Den dominans vil YouTube nu ligge en dæmper på og lancerer i dag en direkte konkurrent – YouTube Gaming. En tjeneste der gør det muligt, at følge live spil-streams, se ”how-to”-videoer eller blot se spil-relaterede videoindhold.

Aktuelt er der mere end 25.000 spil-sider og endnu flere spil-kanaler, hvor man altså kan få mættet sin indre spiller. Via YouTube.com/stream er det blevet muligt at sætte en live-stream op og begynde at dele dine egne spiloplevelser.

YouTube Gaming har fået sin egen applikation. Den er at finde på både Android og iOS-platformen, men kun i en engelsk version. Understøttelse af flere sprog og udbredelsen af tjenesten til flere lande vil komme over tid, lover selskabet.

Det er også muligt at tilgå tjenesten via det direkte link, gaming.youtube.com. YouTube oplyser, at tjenesten i første omgang er tilgængelig for Amerika og Storbritannien. Når jo, ikke at forglemme. YouTube Gaming understøtter selvfølgelig Chromecast, så du kan få de fede spil-scener op på den store skærm!

Herunder kan du finde YouTubes lanceringsvideo, der både viser og beskriver tjenestens nye features.

Mere til historien

Konkurrenten Twitch har aktuelt et dataflow der er USA’s fjerdestørste, kun overgået af Netflix, Apple og Google. Hvad værre er for YouTube, så har Googles konkurrent Amazon opkøbt Twitch i 2014 for hele 970 millioner dollars. Det ser dermed ud til at konkurrencen bliver stærkt trukket op med lanceringen af YouTube Gaming.


Avatar

Om Jacob Smidt

Jacob er mobilfreak med en forkærlighed til Android. Han har tidligere været en fast del af den daglige nyhedsdækning, men bruger nu sin fritid på at skrive om seneste nyt. Ud over bred viden om Android og Google, har han også en stor forståelse for IT og elsker at lege med nye gadgets.