Overraskende mange køber mobilen på afbetaling

17

Selvom de fleste unge vælger at betale fuld pris kontant for deres nye mobiler, er der hele tyve procent, som køber enhederne på afbetaling.

Bank, betaling, penge
Det kan være dyrt ikke at købe mobilen kontant (Foto: MereMobil.dk)

Smartphonen er blevet allemandseje, og unge skal helst have det nyeste og bedste i lommen for at følge med på kamerakvaliteten, de sociale netværk, og motorkrafterne til at drive de nyeste spil, men det har sin pris.

Faktisk viser det sig, i en undersøgelse foretaget af Nordea, at telefonen oftest har en relativt kort levetid hos den unge del af befolkningen mellem 18 og 29 år. En ud af fem telefoner i lommerne på de unge, er under et halvt år gammel, og gennemsnitsalderen for telefoner er på blot 18,7 måneder.

Til sammenligning, har PC’er en levetid på op til 28,5 måneder.

Kvinder først med det nye

Kvinder har flest telefoner der er under et halvt år gamle. Faktisk har hele 22 procent det, hvor mænd her kun udgør 17 procent.

Arbejdsløses andel af nye telefoner matcher gennemsnittet, men de betaler meget for at låne penge til det nyeste tech.

Det kan blive en dyr fornøjelse

De fleste af de unge køber telefonen kontant, men op mod hver femte, omkring 156.000 unge mellem 18-29 år, låner pengene til deres nye grej.

Regningen kan godt være længe undervejs på kredit med afbetaling i helt op til fem år, hvilket ikke hænger sammen, hvis telefonen bliver udskiftet efter halvandet år.

Det er en dyr fornøjelse at låne penge, viser undersøgelsen, da køberen oftest ender med at betale op mod det dobbelte, når sidste afdrag er ude af verden. De samlede årlige omkostninger i procent (ÅOP) ved kreditkøb af telefoner ligger på 29-53 procent i øjeblikket, og sammen med overvejelserne om, at telefonerne sjældent er købt ved tilbudspriser, bliver det en ekstra dyr fornøjelse.

Mere til historien

Undersøgelsen viser andre spændende faktorer, som du kan læse mere omkring her.

Læs også
 Danskerne sparede mange penge på skift af teleselskab

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer