Overraskende mange køber mobilen på afbetaling

Selvom de fleste unge vælger at betale fuld pris kontant for deres nye mobiler, er der hele tyve procent, som køber enhederne på afbetaling.

Bank, betaling, penge

Det kan være dyrt ikke at købe mobilen kontant (Foto: MereMobil.dk)

Smartphonen er blevet allemandseje, og unge skal helst have det nyeste og bedste i lommen for at følge med på kamerakvaliteten, de sociale netværk, og motorkrafterne til at drive de nyeste spil, men det har sin pris.

Faktisk viser det sig, i en undersøgelse foretaget af Nordea, at telefonen oftest har en relativt kort levetid hos den unge del af befolkningen mellem 18 og 29 år. En ud af fem telefoner i lommerne på de unge, er under et halvt år gammel, og gennemsnitsalderen for telefoner er på blot 18,7 måneder.

Til sammenligning, har PC'er en levetid på op til 28,5 måneder.

Kvinder først med det nye

Kvinder har flest telefoner der er under et halvt år gamle. Faktisk har hele 22 procent det, hvor mænd her kun udgør 17 procent.

Arbejdsløses andel af nye telefoner matcher gennemsnittet, men de betaler meget for at låne penge til det nyeste tech.

Det kan blive en dyr fornøjelse

De fleste af de unge køber telefonen kontant, men op mod hver femte, omkring 156.000 unge mellem 18-29 år, låner pengene til deres nye grej.

Regningen kan godt være længe undervejs på kredit med afbetaling i helt op til fem år, hvilket ikke hænger sammen, hvis telefonen bliver udskiftet efter halvandet år.

Det er en dyr fornøjelse at låne penge, viser undersøgelsen, da køberen oftest ender med at betale op mod det dobbelte, når sidste afdrag er ude af verden. De samlede årlige omkostninger i procent (ÅOP) ved kreditkøb af telefoner ligger på 29-53 procent i øjeblikket, og sammen med overvejelserne om, at telefonerne sjældent er købt ved tilbudspriser, bliver det en ekstra dyr fornøjelse.

Mere til historien

Undersøgelsen viser andre spændende faktorer, som du kan læse mere omkring her.

Læs også
- Danskerne sparede mange penge på skift af teleselskab

5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram