Ny applikation skal hjælpe landmænd

0

En ny mobilapplikation skal hjælpe landmænd der er ramt på pengepungen, så de kan spare lidt på økonomien.

En lille mark med heste (Foto: MereMobil.dk)
En lille mark med heste (Foto: MereMobil.dk)

Der er ikke grænser for hvad vi kan dele og dermed spare lidt penge. Salget af brugt tøj og brugte ejendele er kæmpe stort, og vi nyder også at dele biler og lejligheder – både i ind- og udland.

Nu kommer landmændene med på ”dele-trenden” inden for de næste par uger. Her lanceres applikationen FarmBackup, som gør det muligt for landmænd, at dele deres maskiner, traktorer og andre redskaber med andre landmænd. Dermed behøver de ikke længere leje det ved maskinstationer, når de har brug for eksempelvis en ekstra traktor eller mejetærsker. Det skriver DR.dk.

Og den nye applikation er bestemt ikke helt hen i vejret – faktisk kan den være gavnlig for landmændene at få ind i deres hverdag.

Jens Peter Hansen, digital specialist hos landbrugets videnscenter SEGES, vurderer applikationer kan blive landmandens vigtigste værktøj (eller et af dem) i fremtiden.

– ”Smartphonen er landmandens forbindelse til omverdenen i den travle hverdag. Når han stikker hånden i lommen, så får han et værktøj, der forbinder ham med omverdenen med de informationer og redskaber, han har brug for,” siger Jens Peter Hansen til DR.dk.

Det er heller ikke kun Jens Peter Hansen, der hilser den nye applikation velkommen. Også landboforeningen i Sønderjylland er positive for det nye tiltag. De mener særligt, at applikationen kan komme landmændene til gavn i travle perioder, såsom når der skal høstes.

– “Hvis app’en kan sikre, at man hurtigere kan blive færdig med sin høst, inden der kommer regn, så er det her en rigtig god ting,” siger Christian Lund, der er formand for landboforeningen i Sønderjylland.

Mere til historien

Over halvdelen af landmændene forventer, at smartphones i fremtiden vil blive en mere integreret del af deres arbejde. Det viser en undersøgelse SEGES har foretaget.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer