iOS 8 nu på mere end hver ottende iOS-enhed

8

Apple frigav iOS 8 tilbage i september sidste år, og den er nu installeret på 85 procent af alle aktive iOS-enheder – Android Lollipop har langt fra samme adoptionsrate.

Udbredelsen af iOS-versioner
Udbredelsen af iOS-versioner

I september 2014 frigav Apple iOS 8, og mens der testes i stor stil på iOS 9 af både udviklere og almindelige brugere, så er adoptionsraten på iOS 8 oppe på 85 procent. Det viser de nyeste tal fra Apple.

Dog er væksten ikke så hurtig længere, hvilket betyder størstedelen af iOS-brugerne ret hurtigt får deres enheder opdateret – eksempelvis var iOS 8 installeret på 81 procent af de aktive enheder tilbage i april.

Set i bakspejlet er det ret imponerende, at Apple har den høje adoptionsrate på deres iOS-versioner, men iOS 8 har ikke haft nogen særlig god start. Dette har måske også betydet, at nogle af brugerne enten har ventet og beholdt iOS 7 eller også er de hoppet med på vognen, som betatester af iOS 9.

Android Lollipop 5.0, der blev frigivet i november 2014, har langt fra samme adoptionsrate. Faktisk er Android Lollipop ”kun” installeret på 18 procent af alle aktive Android-telefoner.

Dette er der selvfølgelig flere grunde til. Blandt andet der er langt flere enheder, men også flere meget forskellige enheder styresystemet skal passe til. Hvor Apple udvikler specifikt til deres egne enheder (der kun tæller tre forskellige typer; iPhone, iPod og iPad) og styrer hele udrulningen, så udvikler Google Android, og der er så et kæmpe udvalg af enheder med et utal af forskellige skærmstørrelser og hardware-specifikationer.

Udbredelsen af Android-versioner
Udbredelsen af Android-versioner

Derfor har der også gennem tiden været mange skriverier omkring Android og fragmenteringen på platformen. Tilbage i december 2013 skrev vi blandt andet, at Android ville gøre op med fragmenteringen i Android 4.4 KitKat. Men dette er altså endnu ikke sket til fulde.

Det er også fortsat Android KitKat, der er den mest udbredte Android-version, mens det er Android Jelly Bean der følger lige efter. Først på tredjepladsen er Android Lollipop. Og ældre versioner har fortsat en ganske stor udbredelse.

I kontrast til dette så har iOS 7 kun en markedsandel på 13 procent, mens ældre iOS-versioner har mindre end 2 procent.

Ønsker man at have adgang til de nyeste Android-versioner, så er det en god idé at købe topmodellerne og udskifte produktet jævnligt. Vil man have opdateringerne hurtigt, så er det Nexus-produkterne der er sagen.

Mere til historien

Apple har netop nu for første gang en puplic betaversion ude af deres kommende iOS 9. Se hvordan du kan teste med her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer