Ups! Skype også ramt af besked-problemer

0

Skype er blevet ramt af lignende besked-problem, som for nyligt ramte iPhone. Microsoft er klar med en løsning.

Fænomenet er ikke ukendt. Faktisk kan problemet dateres utallige år tilbage –  faktisk mere end ét årti. Jeg oplevede første gang problemet med min Nokia 3310.

Skype
Skype

En SMS lander i din indbakke. Idet beskeden åbnes, slukker din telefon og går i ”boot-loop”, altså bliver ved med at genstarte. Sådan skete det for mig tilbage i år 2000, og nu har problemet også fundet vej til moderne smartphones og chat-systemer.

I sidste uge rapporterede flere iOS brugere, at deres iPhone pludselig var genstartet, samt at Apples iMessage-app samt SMS-app, ikke længere virkede. Nærmere undersøgelser fra nysgerrige iOS brugere fandt hurtigt frem til, at en besked med en særlig række af tegn, var blevet modtaget kort før telefonen genstartede.

Denne SMS crasher din iPhone

I denne uge har problemet så fundet vej til Microsofts Skype-app, der nu også kan bryde sammen, efter at have modtaget en anden, men dog stadig særlig række af tegn, sammensat i en bestemt rækkefølge. Problemet får Skype til at bryde sammen, og programmet kan ikke åbnes igen, før beskeden er slettet fra samtalen, hvori den særlige række af tegn, er modtaget.

Fejlen rammer dog ikke alene Skype på Windows maskiner, men også applikationen på iOS og Android enheder, er ramt.

På Windows skal du bede afsenderen af beskeden om, først at slette den fra samtalen. Derefter skal du afinstallere Skype og installere en ældre version, med versionsnummer 6.X.

Løsningen er tilsvarende på iOS og Android, men her er opgaven en del sværere, da det ikke er nemt at finde ældre versioner af en app. Endnu værre er det, at installere en app uden om App Store, mens det på Android blot kræver et flueben under indstillinger, for at installere en app uden om Google Play.

En talsmand fra Skype har været ude og beklage fejlen, og fortæller samtidig, at man arbejder hårdt på en løsning.

 – Opdatering: Microsoft oplyser på den officielle blog, at opdateringer netop nu er på vej ud.

Mere til historien

Ønsker du at drille dine venner og bekendte med overnævnte problem, så er det ”blot” at sende dem en besked med følgende tegn via Skype: http://:

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer