Ups! Skype også ramt af besked-problemer

Skype er blevet ramt af lignende besked-problem, som for nyligt ramte iPhone. Microsoft er klar med en løsning.

Fænomenet er ikke ukendt. Faktisk kan problemet dateres utallige år tilbage –  faktisk mere end ét årti. Jeg oplevede første gang problemet med min Nokia 3310.

Skype

Skype

En SMS lander i din indbakke. Idet beskeden åbnes, slukker din telefon og går i ”boot-loop”, altså bliver ved med at genstarte. Sådan skete det for mig tilbage i år 2000, og nu har problemet også fundet vej til moderne smartphones og chat-systemer.

I sidste uge rapporterede flere iOS brugere, at deres iPhone pludselig var genstartet, samt at Apples iMessage-app samt SMS-app, ikke længere virkede. Nærmere undersøgelser fra nysgerrige iOS brugere fandt hurtigt frem til, at en besked med en særlig række af tegn, var blevet modtaget kort før telefonen genstartede.

Denne SMS crasher din iPhone

I denne uge har problemet så fundet vej til Microsofts Skype-app, der nu også kan bryde sammen, efter at have modtaget en anden, men dog stadig særlig række af tegn, sammensat i en bestemt rækkefølge. Problemet får Skype til at bryde sammen, og programmet kan ikke åbnes igen, før beskeden er slettet fra samtalen, hvori den særlige række af tegn, er modtaget.

Fejlen rammer dog ikke alene Skype på Windows maskiner, men også applikationen på iOS og Android enheder, er ramt.

På Windows skal du bede afsenderen af beskeden om, først at slette den fra samtalen. Derefter skal du afinstallere Skype og installere en ældre version, med versionsnummer 6.X.

Løsningen er tilsvarende på iOS og Android, men her er opgaven en del sværere, da det ikke er nemt at finde ældre versioner af en app. Endnu værre er det, at installere en app uden om App Store, mens det på Android blot kræver et flueben under indstillinger, for at installere en app uden om Google Play.

En talsmand fra Skype har været ude og beklage fejlen, og fortæller samtidig, at man arbejder hårdt på en løsning.

 – Opdatering: Microsoft oplyser på den officielle blog, at opdateringer netop nu er på vej ud.

Mere til historien

Ønsker du at drille dine venner og bekendte med overnævnte problem, så er det ”blot” at sende dem en besked med følgende tegn via Skype: http://:

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram