Sony bekræfter overophedning af Xperia Z3+ og lover fix

2

Sony har nu bekræftet, at deres Xperia Z3+ og Z4 smartphones kan blive varmere end godt er, men siger samtidig, at der ikke er grund til bekymring.

Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)
Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)

Nu melder Sony sig i rækken af producenter med nyere smartphones der bliver for varme, og samtidig er baseret på den seneste Snapdragon 810 processor fra Qualcomm. I Japan anbefaler nogle forhandlere kunderne helt at slukke for deres Sony Xperia Z3+ og Z4 for at få dem til at køle af ind imellem.

I Holland har man testet Xperia Z3+ modellen og fundet præcis de samme fejl som de japanske forbrugere er udsat for. Telefonen bliver meget varm og specielt brugen af kamera og grafiktunge spil får varmen frem i telefonen. I mange tilfælde kommer der en advarsel på skærmen der fortæller, at den anvendte applikation lukkes ned da telefonen er for varm.

Sony har lovet en softwareopdatering i løbet af sommeren, der skal afhjælpe problemet. En af de måder man kan eliminere varmeudviklingen på er, at neddrossle hastigheden på både CPU og GPU så clockhastigheden ikke når så højt op, men omvendt kan det betyde en lavere performance under visse opgaver.

Varmeproblemerne i Qualcomms Snapdragon 810 processor har været et af Samsungs argumenter for at udvile deres egen Exynos processor, og LG har valgt den lidt mindre Smapdragon 808 for deres topmodel G4.

Mere til historien

Sony Xperia Z3+ og Z4 er teknisk set den samme telefon. Z4 modellen er på det japanske marked men på alle andre markeder er den lanceret som Z3+.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer