Fik du set det danske Google-logo?

0

Googles logo, udført som en såkaldt Doodle, har prydet søgemaskinen i dag. For første gang har en dansker tegnet logoet.

Doodle Google tegnet af Mette Ehlers
Mette Ehlers har tegnet denne Doodle til Google. Den var på Google-søgemaskinen fredag den 5. juni 2015.

For første gang nogensinde er det en dansker, der har “designet” Googles logo, også kaldet Doodle.

Danske Mette Ehlers’ version markerer 100-året for kvinders valgret. Hendes Doodle vil pryde Googles side i 24 timer fredag den 5. juni 2015.

Mette Ehlers siger til MetroXpress, det er lidt vildt, at Google har bedt mig lave denne Doodle. Det er ikke helt gået op for mig endnu, men så det som en enestående mulighed at få sine illustrationer ud til mange.

Siden år 2000 har Google haft mange forskellige illustrationer i sit logo, hvor man af og til har markeret specielle mærkedage.

Google fejrede blandt andet Grundlovsdag i 2009, sin egen 10 års fødselsdag i september 2008 og LEGO-klodsen, da den fyldte 50. Det er dog første gang stregerne er sat af en dansker, men i dag har Mette Ehlers skrevet sig ind i rækken af mange illustratorer, som har tegnet for Google.

Mette Ehlers har været et par måneder om, at lave illustrationen, og synes der er store fordele ved logoet. Der er friere rammer, fordi det er Googles logo og mange kender det. Det har gjort hun har kunne lave om på logoets former uden det er ukendeligt.

Ifølge Google afspejler Mette Ehlers’ stil Googles egen. Hun formår at lave sine tegninger friske og legende, men har også respekt for budskabet, der i dette tilfælde er demokrati og kvinders valgret, fortæller kommunikationschef hos Google, Christine Sørensen til avisen.

Mere til historien

Hvis du vil se nogle af de andre Doodles, som Google har haft gennem tiden, så kan disse ses på Doodles-arkivet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer