Windows Media Center er død

Microsofts kommende Windows 10 vil ikke indeholde Windows Media Center.

Mens media center løsninger som f.eks. KODI eller server/klient løsningen Plex nyder stadig større succes, så lukker og slukker Microsoft for Windows Media Center. Det skriver netmediet Microsoft-News og Zdnet.

Windows Media Center blev oprindeligt udviklet til Windows XP Media Center udgaven, som en kombineret digital videoptager og medieafspiller, hvor hovedtanken var, at Windows Media Center skulle koble PC’en til fjernsynet ved hjælp af en lettilgængelig brugerflade, der kunne betjenes via en fjernbetjening.

Windows Media Center kunne meget

Windows Media Center havde også en række smarte features såsom mulighed for flere tunere til optagelse af flere forskellige TV-programmer på samme tid, og en elektronisk programguide der kunne indeholde op til 14 dage TV-programmer. Det var endvidere muligt at streame det optagede indhold til Microsoft Xbox 360, og med tiden åbnede Microsoft også op for at tredje parts udviklere kunne lave plugins.

Men som årene gik falmede brugernes interesse for løsningen,og det kommer ikke helt som nogen stor overraskelse, at Microsoft har tænkt sig at lukke ned for Windows Media Center, da udviklingen stort set har været ikke eksisterende siden 2009.

Alternativer er på plads

Mens Microsofts Media center løsning har stået stille, så har har andre produkter set dagens lys – hvoraf KODI og Plex er de to mest kendte.

KODI er en multiplatform media center løsning, som med et hav af udvidelsesmuligheder gør det til løsningen for enhver pirat og/eller ‘cablecutter’. Udvidelsesmulighederne gør det f.eks. muligt, at streame internet-TV eller podcasts via KODI.

Media center løsningen Plex har ikke så mange features som KODI, men fungerer derimod som en server/client løsning, hvor Plex serveren sørger for at sende indholdet til klienten. Klienten kan så være et LG TV, en settopboks eller f.eks. en PlayStation 4.

Mere til historien

Kodi kan køre på en både PC, Mac, Android, Rasberry Pi, iOS og en række andre operativsystemer og hardwareenheder.

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram