Windows Media Center er død

1

Microsofts kommende Windows 10 vil ikke indeholde Windows Media Center.

Mens media center løsninger som f.eks. KODI eller server/klient løsningen Plex nyder stadig større succes, så lukker og slukker Microsoft for Windows Media Center. Det skriver netmediet Microsoft-News og Zdnet.

Windows Media Center blev oprindeligt udviklet til Windows XP Media Center udgaven, som en kombineret digital videoptager og medieafspiller, hvor hovedtanken var, at Windows Media Center skulle koble PC’en til fjernsynet ved hjælp af en lettilgængelig brugerflade, der kunne betjenes via en fjernbetjening.

Windows Media Center kunne meget

Windows Media Center havde også en række smarte features såsom mulighed for flere tunere til optagelse af flere forskellige TV-programmer på samme tid, og en elektronisk programguide der kunne indeholde op til 14 dage TV-programmer. Det var endvidere muligt at streame det optagede indhold til Microsoft Xbox 360, og med tiden åbnede Microsoft også op for at tredje parts udviklere kunne lave plugins.

Men som årene gik falmede brugernes interesse for løsningen,og det kommer ikke helt som nogen stor overraskelse, at Microsoft har tænkt sig at lukke ned for Windows Media Center, da udviklingen stort set har været ikke eksisterende siden 2009.

Alternativer er på plads

Mens Microsofts Media center løsning har stået stille, så har har andre produkter set dagens lys – hvoraf KODI og Plex er de to mest kendte.

KODI er en multiplatform media center løsning, som med et hav af udvidelsesmuligheder gør det til løsningen for enhver pirat og/eller ‘cablecutter’. Udvidelsesmulighederne gør det f.eks. muligt, at streame internet-TV eller podcasts via KODI.

Media center løsningen Plex har ikke så mange features som KODI, men fungerer derimod som en server/client løsning, hvor Plex serveren sørger for at sende indholdet til klienten. Klienten kan så være et LG TV, en settopboks eller f.eks. en PlayStation 4.

Mere til historien

Kodi kan køre på en både PC, Mac, Android, Rasberry Pi, iOS og en række andre operativsystemer og hardwareenheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer