Tip: Videochat på den nemme måde

0

Tip: Appear.in er en smart og let videokonferenceløsning – og så er den gratis.


Kender du denne situation; Du skal arrangere en ferie med tre venner, som tilfældligvis er spredt ud over hele landet? Èn sidder i Aalborg, en anden i Esbjerg, du sidder i Odense, og den sidste kammerat på et hotelværelse i Dublin.

Gider folk ikke Skype hinanden eller det med at lave langde chattråde på Facebook, hvad gør man så? Jo, i de gode gamle dage benyttede man en mødetelefon, men den slags koster penge, og der må da være en smartere løsning?

Appear.in opsætning af chatrum
Appear.in opsætning af chatrum

Ja, det er der faktisk – og en af de nemmeste løsninger på markedet hedder Appear.in.

Appear.in er en smart videochatløsning, hvor man helt uden at installere software kan oprette chatrum med op til otte deltagere. Løsningen er baseret på standarden Web Real-Time Communication (WebRTC), som er en måde hvorpå moderne browsere håndterer tale, videochat og P2P forbindelser i browseren.

Alle moderne browsere såsom Opera, Google Chrome og Firefox understøtter WebRTC fuld ud, hvilket er et krav for at kunne benytte Appear. Safari og Microsoft Internet Explorer understøtter desværre ikke fuldt ud WebRTC, og derfor kan disse to browsere ikke benyttes.

Så let som 1-2-3

Nu tænker du måske, hvad der er så specielt med Appear.in tjenesten – er det ikke blot en tjeneste som 117 andre videochat løsninger? Jo, i princippet er der ikke noget specielt ved Appear.in udover, at det er meget let at gå til, yderst effektiv og har mange avancerede muligheder for at udvide tjenesten.

Appear.in chatvindue (Foto: Appear.in)
Appear.in chatvindue (Foto: Appear.in)

Først og fremmest behøver man ikke installere noget, hvis man benytter Chrome, Opera eller Firefox. Man går direkte ind på www.appear.in og vælger et navn til ens chatrum i toppen af siden. Derefter trykker man på startknappen, og i løbet af få sekunder er ens chatrum startet. Man skal i løbet af opstarten give tilladelse til, at Appear.in må benytte ens webcamera og mikrofon.

Derefter er chatrummet klar, og man får mulighed for at kopiere et link til chatrummet. Dette link kan man så sende til andre deltagere, og invitere dem til komme ind i chatrummet.

Når en deltager trykker på linket, så sendes de direkte ind i chatrummet, og man kan begynde at videochatte med hinanden.

Man kan holde videomøder med op til otte deltagere i Appear.in og tjenesten er gratis af benytte.

Avancerede muligheder

En af de lidt mere avancerede løsninger er muligheden for tilføje et videochat rum til din egen hjemmeside. I princippet er det blot en Iframe, hvori man hurtigt og let kan få adgang til ens chatrum. Det er en særdeles genial måde, at gøre adgangen lettere videochatløsningen endnu nemmere – specielt hvis man ofte benytter løsningen.

Derudover udvikles der løbende forskellige løsninger baseret på Appear.in – en mere fyldestgørende oversigt over nye features kan interesserede læsere finde på Appear.in bloggen.

En af de seneste videreudviklinger er en iOS applikation, så man kan få adgang til tjenesten fra en iPhone. Apple understøtter ikke WebRTC standarden i iOS, og derfor er det nødvendigt at benytte en applikation. Android tilhængere får ingen applikation, da både Chrome, Firefox og Opera på Android sagtens kan benytte Appear.in i browseren, da alle tre browsere på Android platformen selvfølgelig understøtter WebRTC.

Tilhængere af Windows Phone må indtil videre kigge i vejviseren efter både applikation og muligheden for at benytte WebRTC i browseren.

Appear.in skærmdeling
Appear.in skærmdeling

Deling af skærmindhold – såsom præsentation eller dokumenter – er endnu en smart feature, som dog indtil videre kun virker med Google Chrome, og derfor ikke er helt klar til primetime.

Med deling af skærmindhold kan man f.eks. dele en præsentation med fire andre mens man holder et foredrag om præsentationen.

Mere til historien

Det er Telenor, som står bag udviklingen af Appear.in

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer