Processor med 10 kerner på markedet i 2016

Der kommer fart over feltet når en mobilprocessorer med op til 10 kerner kommer på markedet i 2016.

Mobilprocessorer bliver hurtigere og hurtigere, men selve hastigheden og strømforbruget sætter nogle begrænsninger for CPU’erne. Det bruger simpelthen alt for meget strøm, hvis en processor skal køre med 4,9 GHz i en smartphone, og samtidig giver det en uhensigtsmæssig varmeudvikling.

Mediatek Helio X20

Mediatek Helio X20

For at modvirke dette presser chipproducenterne i stedet for flere og flere såkaldte kerner ned i processoren, ligesom det er sket med processorer til bærbare computere, desktopcomputere og grafikkort. Seneste skud på stammen bliver en mobilprocessorer med hele ti kerner. Det skriver Engadget.

Det er chipproducenten MediaTek, som med introduktionen af Helio X20 chipsættet begynder at rulle 10 kernede chipsæt ud af fabrikken i tredje kvartal 2015. Normalt betyder det, at de første reelle produkter med chipsættet kommer på markedet i 2016.

Kraftfuld chip

Helio X20 chipsættet bliver produceret i en såkaldt tri-cluster arkitetur, som består af to 2,5 GHz Cortex A-72 kerner, fire 2 GHz Cortex A-53 kerner og fire 1,4 GHz Cortex A-53 kerner. Alle kerner er baseret på 20 nm, og tri-cluster betyder altså, at processoren er inddelt i tre forskellige dele, som benyttes uafhængigt.

Alle 10 kerner vil nemlig ikke være i brug på samme tid, da smartphonen vælger selv hvilken af de tre dele der skal køre. Kræves ekstra kræfter til f.eks. spil eller tunge beregninger af video, så benyttes to de hurtige kerner på 2,5 GHz Cartex A-72, mens mere trivielle opgaver som e-mail eller musikafspilning måske kun kræver de fire 1,4 GHz A-53 kerner.

Derudover understøtter Helio X20 chipsættet 4G LTE Cat 6 carrier aggregation, som giver download hastigheder op til 300 Mbit/s.

MediaTek var også først på markedet med en otte kernet processor, og nu altså også en processor med ti kerner. Læs mere om Helio X20 chipsættet her.

Mere til historien

MediaTek er en af verdens største chipproducenter, og selskabets chips benyttes ofte i OEM produkter. hvor producenter benytter deres eget brand på et OEM produkt.

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Mobiltelefonen frikendt som den store synder i trafikken

Ny rapport fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker viser, at meget andet end mobiltelefonen distraherer os i trafikken.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
England vil forbyde mobiltelefoner i skolerne

Det skal høre fortiden til, at engelske skoleelever hiver deres telefoner frem i frikvartererne.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram