Mobilnetværk i rygsæk til Nepal

Mobilt netværk i en rygsæk skal sikre telefoni i Nepal.

Lørdag den 25. april klokken 11.56 lokal tid blev det fattige land Nepal ramt af det kraftigeste jordskælv i 81 år. Jordskælvet havde epicenter mellem byerne Kathmandu og Pokhara – omkring 77 kilometer nordvest for Kathmandu, der er Nepals hovedstad.

Vodafone Foundation Instant Network

Vodafon Foundation Instant Network (Foto: Vodafone)

Jordskælvet efterlod sig et sandt kaos med ødelagte bygninger over alt, og katastrofen gik også ud over Nepals infrastruktur såsom elektricitetsforsyning, vandforsyning og kommunikationsnet.

Nepals mobilnetværk blevet hårdt ramt, og i flere områder er der endnu ingen forbindelse via mobilnetværkene. Derfor har Vodafone Foundation sendt et ‘Instant Network Mini’ til Nepal for at hjælpe til. Det skriver Cellular-news.

Vodafone Foundation er en velgørenhedsorganisation sponseret af det store teleselskab Vodafone.

Transportabel mini mobilmast

Kommunikation under en katastrofe er ekstremt vigtigt, da nødhjælpsarbejderne har brug for stabil kommunikation for at kunne få et overblik af situationen og udføre deres arbejde effektivt. Men også de lokale, der overlever en katastrofe, har brug for at kunne kommunikere for at kunne hjælpe sig selv, og måske kommunikere med venner og familie.

For at hjælpe nødhjælps indsatsen på vej har Vodafone Foundation sendt deres transportable mobilnetværk til Nepal. Mobilnetværket er blevet sendt til Kathmandu dalen i Nepal for at genoprette kommunikationen via mobilnettet.

Hvor andre nødhjælpsarbejdere fra blandt andet Danmark primært fokuserer på nødhjælpsarbejdernes behov for kommunikation, så kan Vodafone Foundations transportable mini mobilmast benyttes at alle med en normal mobiltelefon i nærheden af mobilmasten.

Mini mobilmasten vejer kun 11 kilo, hvilket gør udstyret let nok til at blive transporteret i en rygsæk. Udstyret kan sættes op på under 10 minutter af frivillige, og det er ikke påkrævet at de frivillige, der opsætter udstyret, har nogen særlig teknisk viden.

Læs mere om ‘Instant Network’ udstyret her.

Mere til historien

Beredskabet i Danmark har speciel i kommunikation, og folk fra Beredskabsstyrelsen har flere gange været udsendt til katastrofeområder for at opsætte og drive kommunikationsnetværk til nødhjælpsarbejdere.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram