Mobilnetværk i rygsæk til Nepal

0

Mobilt netværk i en rygsæk skal sikre telefoni i Nepal.

Lørdag den 25. april klokken 11.56 lokal tid blev det fattige land Nepal ramt af det kraftigeste jordskælv i 81 år. Jordskælvet havde epicenter mellem byerne Kathmandu og Pokhara – omkring 77 kilometer nordvest for Kathmandu, der er Nepals hovedstad.

Vodafone Foundation Instant Network
Vodafon Foundation Instant Network (Foto: Vodafone)

Jordskælvet efterlod sig et sandt kaos med ødelagte bygninger over alt, og katastrofen gik også ud over Nepals infrastruktur såsom elektricitetsforsyning, vandforsyning og kommunikationsnet.

Nepals mobilnetværk blevet hårdt ramt, og i flere områder er der endnu ingen forbindelse via mobilnetværkene. Derfor har Vodafone Foundation sendt et ‘Instant Network Mini’ til Nepal for at hjælpe til. Det skriver Cellular-news.

Vodafone Foundation er en velgørenhedsorganisation sponseret af det store teleselskab Vodafone.

Transportabel mini mobilmast

Kommunikation under en katastrofe er ekstremt vigtigt, da nødhjælpsarbejderne har brug for stabil kommunikation for at kunne få et overblik af situationen og udføre deres arbejde effektivt. Men også de lokale, der overlever en katastrofe, har brug for at kunne kommunikere for at kunne hjælpe sig selv, og måske kommunikere med venner og familie.

For at hjælpe nødhjælps indsatsen på vej har Vodafone Foundation sendt deres transportable mobilnetværk til Nepal. Mobilnetværket er blevet sendt til Kathmandu dalen i Nepal for at genoprette kommunikationen via mobilnettet.

Hvor andre nødhjælpsarbejdere fra blandt andet Danmark primært fokuserer på nødhjælpsarbejdernes behov for kommunikation, så kan Vodafone Foundations transportable mini mobilmast benyttes at alle med en normal mobiltelefon i nærheden af mobilmasten.

Mini mobilmasten vejer kun 11 kilo, hvilket gør udstyret let nok til at blive transporteret i en rygsæk. Udstyret kan sættes op på under 10 minutter af frivillige, og det er ikke påkrævet at de frivillige, der opsætter udstyret, har nogen særlig teknisk viden.

Læs mere om ‘Instant Network’ udstyret her.

Mere til historien

Beredskabet i Danmark har speciel i kommunikation, og folk fra Beredskabsstyrelsen har flere gange været udsendt til katastrofeområder for at opsætte og drive kommunikationsnetværk til nødhjælpsarbejdere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer