LG G Flex 2 test – kurvet skærm er ikke ’wow’

TEST: LG G Flex 2 har, trods kurveformen, ikke en wow-effekt. En rimelig mobil der ikke imponerer.

LG G Flex 2

LG G Flex 2 (Foto: LG Presse)

Da LG i 2014 introducerede LG G Flex slog verden øjnene op, for her var noget ganske særligt. Jeg var selv i TV for at fremvise verdens første kurvede smartphone, der tilmed kunne trykkes flad ned mod bordet, uden at gå i stykker.

G Flex kunne virkelig give opmærksomhed, og billedkvaliteten var, trods det kun var i 720p HD-opløsning, ganske god. Særligt ved afspilning af videomateriale i høj kvalitet viste den kurvede skærm sig, at have en fordel. Det var som om man blev suget ind i billedet.

Nu følger LG op med G Flex 2, hvor noget af kritikpunkterne fra forgængeren, blandt andet skærmopløsningen er forbedret. Ulempen for LG er, at vi nu har sagt “wow” til formen, og den overasker således ikke længere. Min LG G Flex 2 test konkluderer der er tale om en rimelig, men ikke imponerende, smartphone.

En mindre skærm

LG Flex 2 er en slanket udgave af Flex-telefonen. Den fysiske størrelse og vægt er mindre, naturligvis som følge af en mindre skærm. I stedet for 6 tommer (720 x 1280 pixels) er vi nu nede på 5,5 tommer (1080 x 1920 pixels). Overfladen er beskyttet af Gorilla Glass 3, hvilket også er en opgradering.

LG benytter P-OLED skærmteknologi, som virkelig giver et flot resultat. På denne skærmtype er sort fuldkommen sort, hvilket giver en forrygende god kontrast. Desværre oplever jeg ikke skærmen så god udendørs, særligt ikke når solen skinner. Her bliver det virkelig vanskeligt at aflæse indholdet, også når lysstyrken er skruet op på det maksimale.

G Flex 2 er 8 procent mindre i bredden, og der er reduceret 10 procent på telefonens højde, i forhold til G Flex.

LG udnytter den store skærm til, at vise flere ikoner i bredden. I menuen kan der således vises fem ikoner på langs og fem på den høje led. Du kan også vælge standardvisning med 4 x 5 ikoner. Også på forsideskærmene kan der vises fem ikoner på en række.

LG G Flex 2 mod LG G Flex

LG G Flex 2LG G Flex
Mål149.1 x 75.3 x 7.1-9.4 mm160.5 x 81.6 x 8.7 mm
Vægt152 gram177 gram
Skærm5,5” (1080 x 1920 px)6,0” (820 x 1280 px)
Kamera13 megapixels (OIS)13 megapixes
Hukommelse16 GB32 GB

Ikke en håndværkermodel

LG G Flex 2

LG G Flex 2 (Foto: LG Presse)

Plastik er det gennemgående materialevalg, hvilket er med til at gøre, at telefonen falder tilbage i dens oprindelige facon, når kurven rettes ud efter skærmen har været mast ned mod bordet. Der skal ikke meget tryk til, før plastikken knager, og det bidrager ikke ligefrem til en premium følelse.

Selvom telefonen er yderst fleksibel, er det ikke det samme som den holder til mishandling. LG G Flex 2 er IKKE en håndværkertelefon, og jeg tvivler på reklamationsretten gælder hvis du har mast den i stykker med vilje.

Bagsiden, der nu kan tages af, har en selvhelende effekt, hvor små skrammer og ridser, forsvinder af sig selv, og mobilen vil altså være pæn længere. Rent lavpraktisk er det ikke noget, jeg reelt har oplevet en effekt af. Derimod har jeg, uden jeg ved hvordan, fået en stor grim ridse i bagcoveret, som i hvert fald ikke er forsvundet.

På bagsiden af telefonen finder vi alle knapper, og Rear Key konceptet med volumen og power, lige ud for pegefingeren, fungerer glimrende, og opleves temmelig intuitivt. Så her skal du ikke være bekymret.

En sløv omgang

LG G Flex 2

LG G Flex 2 (Foto: LG Presse)

Med G Flex 2 får du Googles seneste mobilplatform Android 5.0 Lollipop (den testede telefon er med Android 5.0.1), og LG har trukket deres egen brugerflade ned over, hvilket tildels går ud over Googles designsprog Material Design, som ikke fremstår så tydeligt, som jeg kunne ønske.

Derudover har LG lagt en lang række forskellige applikationer ind, kendt som bloatware, der forstyrrer billedet. Heldigvis kan en del af dem afinstalleres.

Ikke alle softwareændringer er negative. Jeg er f.eks. ret glad for Quick Memo+ der kan oprette screenshots, som man kan markere og tegne på, og efterfølgende lynhurtigt dele resultatet.

En anden brugbar funktion er KnockOn og KnockCode, som lader dig vække telefonen med selvvalgte kodemønstre. To tap på skærmen vækker mobilen, eller lægger den til at sove, og med KnockCode kan du fra standby vække og oplåse telefonen i én arbejdsgang. KnockCode har i øvrigt 80.000 kombinationsmuligheder.

Der er også et såkaldt ”GlanceView” som kan aktiveres fra standby ved, at trække fingeren fra toppen mod bunden af skærmen, hvorefter uret og notifikationer vises.

Desværre burde den samlede brugeroplevelse have været bedre, end tilfældet er. Alt for mange steder har jeg set lags, hakker og pauser. Jeg har også haft forholdsvis langsommelige opstart af apps, hvilket bestemt ikke er en topmodel værdig.

Det er egentlig underligt telefonen ikke performer bedre for den har 2 GB RAM og Qualcomm Snapdragon 810 64 bit processor (octa-core). Grafikchippen Adreno 430 er, ifølge LG, 30 procent hurtigere end Adreno der sad i den oprindelige G Flex.

Softwaren har også en række små fejloversættelser. Eksempelvis på låseskærmen ses sætningen “Lås op for at se følsom” i forbindelse med en notifikation. Det er fordi jeg har valgt, at telefonen ikke skal vise indholdet af en notifikation. Alligevel virker det i den viste sammenhæng vildt underligt, og jeg undrede mig i begyndelsen temmelig meget over det.

Screenshots fra LG G Flex 2

LG G Flex 2 – hovedspecifikationer

– Chipset: Qualcomm Snapdragon 810 CPU md 2.0 GHz 64 bit octa-core
– Skærm: 5,5” Full HD (1920 x 1080 px) – 403 PPI
– RAM: 2 GB (DDR4)
– Hukommelse: 16 GB + op til 2 TB via MicroSD-kort
– Kamera: 13 megapixels (OIS+)
– Frontkamera: 2,1 megapixels
– Batteri: 3.000 mAh
– 4G: Cat 6 + 3 x Carrier Aggregation (CA)
– Wi-fi (801.11 a, b, g, n, ac)
– Bluetooth 4.1, NFC, GPS
– System: Android 5.0.1 Lollipop

Fornuftigt kamera med OIS+

Kameraet har en maksimalopløsning på 13 megapixels i 4:3 format. Vil du køre 16:9 bredformat reduceres opløsningen til 10 megapixels, men det er ikke noget du vil opleve som et problem.

I de fleste situationer leverer telefonen fornuftige og fine billeder, også steder hvor lyset ikke er så godt. Desværre sker fokuseringen nogle gange lidt langsomt, og den har vanskeligt ved at sætte fokus på forgrunden, særligt når motiver tæt på linsen fotograferes.

LG benytter Laser Auto Fokus som på LG G3, men den vigtigste kamerafunktion er optisk billedestabilisering som LG kalder for OIS+. Her gives op til 20 procent forbedring i antiryste-funktionen, sammenlignet med den tidligere OIS-udgave.

Med LG G Flex 2 i hånden vil jeg godt turde lade det almindelige kamera ligge hjemme, også når der var tale om ferie- eller festfotos.

Der er ingen tvivl om, at når særligt lowlight-fotos sammenlignes med hvad forgængeren leverede, så er G Flex 2 en tydelig fremgang.

Videooptageren kan lave optagelser i op til 4K-kvalitet, og selv når denne optagetilstand er valgt, fungerer den optiske billedestabilisator (OIS). Undervejs i optagelsen indstilles fokus automatisk og flydende, men du kan også udvælge et fokuspunkt med fingeren på skærmen.

De legelystne kan optage slowmotion videoklips med op til 120 billeder per sekund. Disse er i HD 720p men stadig ganske fine.

Der er også multikamera-funktion hvor både hoved- og frontkameraet kan optage på én gang, så du selv kan være med i billedet, mens optagelsen er i gang.

Billeder taget med LG G Flex 2

Video i 4K fra LG G Flex 2

https://www.youtube.com/watch?v=uIcWcDTfDgQ

Batteri til en hel dag

LG G Flex 2 har en fornuftig batteritid. Jeg er rimelig intens smartphone-bruger og når mellem 15 og 17 timer på en opladning. Det svarer til, at jeg ikke behøver lade telefonen i løbet af dagen.

Som følge af chipsettet fra Qualcomm understøttes også Quick Charge 2.0, der kan lade batteriet til 50 procents kapacitet på 40 minutter. Ifølge LG giver laderen en reduktion i ladetiden på 30 procent, sammenlignet med en traditionel oplader.

Opladeren der medfølger i salgspakken understøtter Quick Charge, og du skal dermed ikke ud og købe en sådan ved siden af, for at få glæde af funktionen.

Andre iagttagelser

LG G Flex 2

LG G Flex 2 (Foto: LG Presse)

Lydkvaliteten under samtaler har jeg ikke haft nogle problemer med. Derimod er højtaleren på bagsiden en skuffelse, særligt når man ved hvordan både Samsung, HTC og Apple kan lave lyd på en indbygget højtaler.

Den kurvede formfaktor er mere opsigtsvækkende end brugbar. Nu er det ikke så tit jeg har brug for, at sidde mig ned med en telefon i baglommen, og når først vennerne har set telefonen kan trykkes flad mod bordet et par gange, er nyhedsværdien også her forsvundet.

I materialet om mobilen fremhæves den buede form som en fordel ved telefonsamtaler, fordi mikrofonen kommer tættere på munden. Ifølge LGs beregninger vil mikrofonen have en afstand fra munden på 52 millimeter mod 70 millimeter på en standard flad 5,5 tommer telefon. Naturligvis er det en fordel, når lydkilden er tættere på mikrofonen, men i dagligdagen tvivler jeg på den store oplevede forskel.

Igen må vi betegne LG Flex-modellen som et designstatement mere end en praktisk anvendelig funktion.

LG G4 – de første indtryk

Konklusion: Ikke noget for mig

LG G Flex 2

LG G Flex 2 (Foto: LG Presse)

Det er en fordel, at LG G Flex 2 er mindre og lettere end den første model, men designet har grundlæggende ikke ændret sig synderligt meget, og denne gang får LG ikke wow-faktor point som på 2014-udgaven. Og det selvhelende bagcover bider heller ikke på mig.

Ganske som G Flex er G Flex 2 bragt til verden, for at skabe et produkt som konkurrenterne ikke har. Jeg tvivler gevaldigt på, at det her bliver en storsællert. Brugerfladen er desuden baseret på sidste års layout, og ikke den nye udgave som LG G4 kommer med senere sæsonen.

Jeg er skuffet over telefonens samlede performance, som burde have været markant bedre, særligt med de mange hestekræfter der ligger inde i kassen, og jeg synes ikke den til tider langsomme og hakkende brugerflade er i orden.

Dagsprisen på LG G Flex 2 er lige nu omkring 5.000 kroner uden abonnement, og til den pris, synes jeg ikke der er tale om en interessant smartphone.

Karakteren ender på fire ud af seks stjerner.

Test: Læs anmeldelsen af forgængeren LG G Flex

Læs også vores store anmeldelse af Samsung Galaxy S6 / S6 Edge samt HTC One M9. Se også web-tv om Galaxy S6’erne.

Fordele og ulemper

Fordele

– En dags batteritid uden opladning
– Gode billeder og videoer
– Knockcode fungerer godt

Ulemper

– Skærm er vanskelig at aflæse i sollys
– Kurveformen giver ikke en oplevet gevinst
– Brugerfladen hakker og telefonen opleves til tider langsom

Mere til historien

LG har tidligere undersøgt, hvordan mennesker reagerer på kurvede skærme. Ved at vise et 15 sekunders videoklip på både en flad og kurvet skærmen, kom de blandt andet frem til, at 85 procent af de testede personer, ville vælge en kurvet skærm over en flad.

Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Mac Mini M4 er chokerende lille og vanvittig effektiv | Test

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram