GPS bliver mere præcis

Nyt gennembrud i beregning af GPS-signaler gør præcisionen bedre og mere præcis.

Det amerikanske Global Positioning System (GPS) giver realtidsinformationer om hvor man befinder sig på kloden, og selvom der findes konkurrenter til den udbrede teknologi, så er GPS blev synonymet på teknologien.GPS_Satellite_NASA_art-iif

GPS systemet er dog ikke perfekt i alle situationer, da teknologien kan blive forstyrret af f.eks. høje bygninger, som spærrer for signalerne fra satellitterne. Atmosfæriske fænomener kan også forstyrre. Det kan betyde, at GPS positioneringen bliver mindre præcist eller at positionering bliver helt umuligt.

Men nu har et universitet i Texas løst problemet via avanceret software, der meget billigt kan optimere præcisionen. Det skriver Computerworld.dk

Gammel teknologi

Der er dog ikke helt tale om nogen ny teknologi. GPS systemet fungerer ved at hver satellit udsender en unik kodet tidsinformation, og ved at kombinere tidsinformationer fra flere satellitter kan man udregne positionen i forhold til satellitterne. Kan man modtage signaler fra flere satellitter, så kan man få en mere nøjagtig angivelse af positionen.

GPS systemet udsender signaler på 1,57 GHz, hvilket giver en længde mellem svingningstoppene på 20 centimeter. Man kan udregne afstanden mellem satellit og modtagerenheden meget præcist ved, at udregne hvor mange gange signalet svinger.

Når der modtages signaler fra flere satellitter kan man udregne positionen meget nøjagtigt. Ifølge Computerworld så er denne teknologi ikke ny, men indtil nu har det krævet en stor antenne, hvilket har gjort det umuligt, at benytte teknologien i f.eks. smartphones.

Det nye er, at man via software kan anvende metoden med de små antenner i smartphones, hvilket gør teknologien langt mere anvendelig. Det giver en markant øget præcision, som ifølge universitetet reducerer fejlmarginen fra bilstørrelse til størrelsen med en mønt.

Mere til historien

GPS er et amerikansk system og ikke en betegnelse for en teknologi. Russerne har deres GLONASS system og europæerne har GALILEO. Den korrekte betegnelse for et satellitbaseret positions system er global navigation satellite system (GNSS).

Har din GPS-navigation opført sig underligt?

Omfattende jamming af GPS-signaler på dansk grund. Har du været ramt?

(mere…)
Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Apple Kort giver mystiske resultater

Vær ekstra opmærksom når du kører med navigation. En fejl i Apple Kort drysser stednavne i Danmark med løs hånd. 

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Mobilanalyse: Vi bliver hjemme

Et Danmarkskort over danskernes bevægelser væk fra hjemmet bekræfter, at mange følger myndighedernes anbefalinger. Se kortet her.

(mere…)
Huawei har lavet aftale med TomTom

Google Maps på Huawei-telefoner er et no-go, da det er en del af Googles tjenester. Huawei er dog klar med spændende alternativ.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram