EU: E-handel skal være nemmere

0

E-handel indenfor EUs grænser skal være nemmere, hurtigere og bedre, hvis det står til EU-kommissionen.

EU-kommissionen har fremlagt en ny plan, der skal lette e-handlen indenfor EUs grænser. Det skriver Business.dk

Et af hovedpunkterne i det nye forslag er, at databeskyttelsen skærpes ved, at der indføres fælles regler i alle 28 EU lande. Dette skal gøres ved blandt andet at ensrette lovgivningen omkring ophavsret samt en ny teleregulering, som skal sidestille traditionelle teleselskaber og over-the-top leverandører (WhapApp, Skype, Viber m.fl.).

Som det er i dag er traditionelle teleselskaber underlagt en hel række love og regler, som over-the-top leverandører ikke er underlagt, hvilket giver over-the-top leverandørerne en uhensigtsmæssig konkurrencefordel.

EU
EU

Derudover skal der etableres ét fælles digitalt marked indenfor EU – eller populært kaldet den digitale del af det indre marked.

I dag er der ikke noget digital fællesmarked på tværs af landegrænserne indenfor EU, hvilket betyder, at digitale tjenester, såsom Netflix, Spotify eller andre digital tjenester på internettet, kører med forskellige priser og vilkår i de enkelte EU lande.

For forbrugerne betyder det, at der er stor forskel mellem priserne på de digitale tjenester i de enkelte EU medlemslande. Det er denne prisforskel, som et digitalt indre marked kan minimere til gavn for forbrugerne.

Digitalt indre marked giver jobs

EU-kommissionen skønner, at hvis de digitale grænser fjernes indenfor EU, så vil det kunne give op til 3,8 millioner nye jobs. Men det er ikke kun de digitale tjenester, som EU-kommissionen har for øje – også den traditionelle e-handel med fysiske varer er i sigtekornet.

E-handlen på tværs af grænserne i EU hæmmes af forskellig lovgivning og sprogbarrierer. Kun 15 procent af forbrugerne købte i 2014 varer eller tjenesteydelser online fra et andet EU land, mens tallet var hele 44 procent ved onlinebutikker i hjemlandet. Forbrugerne gik derved glip af besparelser for over 11,7 milliarder euro, og derfor ønsker EU-kommissionen at fjerne handelsbarriererne mellem landende.

Mere til historien

Selve planen bliver forhandlet henover sommeren og den forventes på plads til oktober.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer